Демерджиев: В момента не можем да говорим за отвличане на Александър

 Няма данни за това, но ще се проверят всички версии
Обновена: 20 ное 2022 13:57 | 20 ное 2022 12:20, Елка Василева
34
Демерджиев: В момента не можем да говорим за отвличане на Александър
Снимка: архив, БГНЕС

В момента не можем да говорим за отвличане и няма данни, които да сочат за това, но ще проверим всички версии. Това каза пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод откриването на 12-годишния Александър от Перник. По думите му състоянието на детето отговаря на това да е пребивавало в гората през тези дни.

Още по темата
12-годишното дете от Перник беше намерено вчера в труднодостъпна местност над радомирското село Червена могила, след повече от седмица издирване. Той изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Демерджиев коментира, че децата с този тип аутизъм са способни да търсят и намират храна, включително и в гората, но посочи, че ще бъдат изследвани обстоятелствата до категоричния извод дали детето се е лутало в гората, държано е някъде или е било отвлечено. Психолози ще работят с Александър, за да се разбере какво се е случило с него през тези дни.  Мястото, където е било намерено детето, е и много труднодостъпно, отбеляза министърът. Този сектор е бил сред разпределените за претърсване от сформираните от МВР екипи с участието на планински спасители и алпинисти. Бяхме стигнали до извода, че детето се движи точно в тази посока, допълни той.

Министърът благодари на стотиците полицаи и хилядите граждани, които се включиха в издирването на детето. Той призова родителите на деца с такива проблеми да използват съвременни технически средства като джипиес в дрешките им. Този път успяхме и имаме повод за радост, но невинаги ще е така, каза още Демерджиев.

По повод задържаните заподозрени като съпричастни за атентата в Истанбул министърът коментира, че много рано турската страна е дала данни и са арестувани почти всички лица. Има данни да са съпричастни към други престъпления на територията на България и с международен елемент, посочи той. По думите му има мерки и ред в закона и ще се установи виновни ли са тези лица и как да се процедира с тях.

Министърът беше в Митрополитския храм “Света Марина” в Пловдив, където се отслужи заупокойна молитва за загиналите по време на пътнотранспортни произшествия. На 20 ноември е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Демерджиев коментира, че за последните месеци има намаление на броя на тежките катастрофи със загинали. По думите му се предвиждат и други мерки за намаляване на пътния травматизъм като нови автомобили с последно поколение камери и законови промени за въвеждането на понятието "средна скорост" на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Джемкорп ПОД НОМЕР 12 - НЕ ОПГ- ТО С 12 Г. СТАЖ Е МНОГО ДОБРО САМО В ТАКИВА РЕЖИСИРАНИ И ДИРИЖИРАНИ ПСИХОПАТСКИ СЦЕНАРИИ ИЛИ ПО- ТОЧНО ТЕ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ ,НА ОНИЯ ,КОИТО ЕДИН ГИ НАРИЧА "ХИТРОТО ЗЛО" И ТЕХЕН "ЦЕНТЪР" Е ПР- СЦ,КОЙТО Е ЗЛИЯТ БОЛЕН МОЗЪК.
23
0
 
1
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 1 година
ЗА БЛАГОДАРНОСТ ЗА НАМИРАНЕ НА СИНА МУ---колко тарикатски сделки ще подпише нотариуса---ЗА ДА СИ ИЗРАЗИ "БЛАГОДАРНОСТТА"...??!!!
22
1
 
4
 
! Отговори
КомUтри преди 1 година
МВР инсценира падането на комунистическия строй и хиляди доказателства и човешки съдби бяха пометени под някой килим, че сега не могат да разиграят и един цирк със случаят "малкият Сашко". Тяхната работа ще се окаже и по стара от написването на светото писание. Сериалът "Дързост и красота" се прероди в друга форма по български. Куха работа, важното е да има кои да им се връзват на мъжествеността и храбростта.
21
2
 
12
 
! Отговори
Куку преди 1 година
Радвам се, че хората разбират ситуацията и не вярват на глупости. Детето, ако е с аутизъм не може да оцелее и сам вкъщи, както писаха други форумци.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изкараха куките и нещатните полицаи някой лев за Бъдни вечер да посрещнат раждането на Христос. Само с една заплата не се, защото око с гледане не може да се насити.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тия Ушеви сапунки сменете канала или доставчика
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Детето с аутизъм ли е или хиперактивно? Или и двете болести? От това, което се пише и вижда по снимките, впечатлението е, че е хиперактивен, но с изоставане в комуникационните способности, най-вече говор. Иначе винаги гледа в обектива, поддържа визуален контакт без проблем и има добри когнитивни способности.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как няма да издържи колко български жени издържат със седмици на глад, има няма на едно чайче, за да се харесат на дебелите, ниски и грозни български мъже, на които няма кой да им каже, че трябва да отслабнат. Сашко е истински мъж, издържа стоически на глад като клетите българки.
16
0
 
5
 
! Отговори
Малей преди 1 година
Това е само погрявка, за когато ни лупнат сметките за ток и парно. Тогава ще ни обясняват, че излишно изразходваме толко много топлина.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дебелакк да оцелее 8 дни сам там и ще му повярвам.
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Науката казва, че аутист не може да целее 9 дни у тях сам камоли в гората на студ и дъжд. Сега вярваме ли на науката или само за отровите на шмайзер?
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на Цялото Ушево управление. Няма найвниици които да ви повярват за Детето чудо оцеляло само в Гората за 9 дни. РАМБО ВИ СЕ ПРИСМИВА
12
5
 
5
 
! Отговори
Джемкорп преди 1 година
Версията с отвличането е най-вероятната и то защото излязоха информации, че отвличането на детето е било поръчано от ОПГ -то на Кирил Петков и шайката му. Целта им е била да отклонят вниманието на обществото от разкритията срещу тях по аферата Джемкорп.
11
2
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Има как. Бащата ги знае, щом е плащал.
10
1
 
15
 
! Отговори
Питанката преди 1 година
Защо? Кого криете? Или трябва да повярваме на официалната информация за детето-свръх човек?
9
1
 
12
 
! Отговори
От преди 1 година
Първият ден знаят, че детето е някъде и лъжите на бащата бяха съгласувани с влиятелни хора.
8
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО СЕ ОБРАБОТВА, ЧЕ НЕ Е БИЛО ОТВЛЕЧЕНО ЩОТО НЯМА КАК ДА ХВАНАТ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ И ТОВА СЕ ПРАВИ СИСТЕМНО ОТ СУТРИНТА
7
2
 
14
 
! Отговори
Пляс преди 1 година
Този повече лъже от здравния.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Останах с впечатлението от различните медийни публикации, че детето е било единствено дехидратирано. Странно, че хормоните също са били в норма, въпреки че не е яло 9 дена. В момента се намеква, че е можело да търси храна. Това за мен е неприемливо. Според мен се крие истинската причина, която най-вероятно е толкова гнусна, че МВР я прикрива за да работи на спокойствие по нея
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес близък на семейството каза, че е яло ябълки и гъби в гората. Щях да падна от смях .