Мъж и жена оставиха 6400 лв. пред вратата за ало измамници

Възрастното семейство от Свищов щяло да „съдейства на полицията“
29 ное 2022 11:11, Елка Василева
22
Мъж и жена оставиха 6400 лв. пред вратата за ало измамници
Снимка: архив, БГНЕС

Телефонна измама по схемата „съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници“ разследва полицейското управление в Свищов, съобщиха от ОДМВР във Велико Търново.  

Непознат се е свързал вчера следобед на домашния телефон с 81-годишна жена от крайдунавския град. Представил се за полицай и обяснил, че в района на къщата й се провежда операция по задържане на телефонни измамници.

За да съдейства на полицейските служители, трябвало да остави пред входната врата на дома си торба с пари. Съпругът на възрастната дама изпълнил указанията и оставил в найлонов плик сумата от 6400 лв.

След като разбрали, че са станали обект на измама, възрастните съпрузи подали сигнал в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

От Областната дирекция на полицията апелират при подобни обаждания потърпевшите да подават сигнал до органите на реда, преди да са предали парите на измамниците, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво за цензуриране има в "поискай и ще ти се даде"?
18
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ХФ,обясниха ви, че поради точно възрастови особености не трябва да държат пари. Ако ги стискат, то пак те са виновни, а не това, че били живели в други времена. Измамите са толкова отдавна, че всяко опрадвание е нелепо. Според вас по-добре да ги дават на престъпниците, така ли, я помислете.
17
2
 
5
 
! Отговори
ХФ преди 1 година
До всички които ги обиждат че са "прости" - на тази възраст дали изобщо ще можете да кажете имената си? Тези хора са живели в други времена и са доверчиви. Думата полицай всява респект в тях и са готови да съдействат. Не напразно таргетите са възрастни хора! Ако млад човек го направи, с основание можете да го наречете *** а не доверчив.
16
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До кога ще има толкова доверчиви хора просто да се чуди човек?
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕ ГИ ЖАЛЯ,ВСЕКИ Г.Л.У.П.А.К СИ ЗАСЛУЖАВА ИЗМАМНИКА !!! НАЙ-ПРОСТОТО Е ДА ОТГОВОРЯТ "ДОБРЕ СЕГА ЩЕ СЕ ОБАДЯ НА 112 ДА ВИ ПОМОГНАТ" И ДА СЕ ИЗТЕЧАТ В КАНАЛА...
14
3
 
3
 
! Отговори
МВР фатмак преди 1 година
Ами не са ги излъгали, съдействали са на полицията да си купят нещо момчетата, нали във всяка престъпна схема винаги има замесени сума полицаи...
13
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Само у нас действително с жилища и ниви денонощно реват колко са бедни. Такова нещо по света няма. Това е и една от причините да не ни вярват навън и да не ни приемат никъде. Почти всички мои съседи и роднини са такива. Ако ги чуете, със сигурност ще извадите два лв и ще им ги дадете поне хляб да си купят.
12
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Щели да ги обучат кметовете?! Как ли пък не, ще си губят времето с тези? Който си е пр.ост, е завинаги. Как не разбраха за толкова години? Пари в казан за отпадъци или през терасата? Че то самата идея е безумна......
11
0
 
12
 
! Отговори
Баце от Банкя преди 1 година
Нали уж пенЦионерите бедни бе!А имат хилядарки за измамниците.
10
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Пишете ми колкото си искате минуси. Повечето са алчни и карат с по една чорба на ден, а имат ниви и по две жилища поне, а реват неистово колко са бедни. Да, и бедни има, но повечето съвсем не са. Понаправиха туй - онуй през соца, дето духовна свобода нямаше, но можеше по нещо да се спести, че и доста покрадваха. Сега ще ми се правят на еди-какви си. Пада им се.
9
1
 
13
 
! Отговори
богар преди 1 година
може ли толкоз фрост народ да живее на тая територия
8
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Съжалявах ги в началото, но вече не, даже и са много стари, какво правят хилядарки при тях, могат да им оставят примерно по хиляда лева и пенсиите им. Но много от тях са алчни наистина и дума не дават да се издума да ги дадат на децата си. Въобразяват си, че ще им присадят напр. сърце. има да чаааааакат.
7
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До баба Мара - те просто не дават парите си. Могат да помогнат на внуците си, а не да пищят денонощно как не се женели. Свидетел съм на не един и два такива случаи. Стискат до последно, парите им се обезценяват, а някои и ги мятат през терасата......
6
0
 
15
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Защо кметовете по селата не разясняват на старите хора,че не трябва да оставят пари на непознати?И защо близките им не ги контролират,като знаят,че са неадекватни и с деменция?Дано Бог накаже измамниците!
5
2
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
от демен-ция-та няма спасение децата трябва да прибират парите на старцитезащото виждате какво става
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А мвр си чеше задния двор ,или пак гонят михаля имигранти
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗА здраве да си ги похарчат ДАНО. Тия хора са ги събирали тези пари от малките си пенсий и на края мързеливия бездарник им ги е взел.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При герб и спец съда ало измамниците бяха приключени. Сега при комунистите от ПП, БСП и ДБ всички престъпници процъфтяват. Безвластие и кражба на народа!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Край нямат простите българи !

Спонсорирани публикации