Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му

Той излезе с официална позиция
375
Сарафов: Бях подведен от думите на Гешев за семейството му
Снимка: БГНЕС

"Съзнавайки интереса на българската общественост към казуса с взрива до колата на главния прокурор, бих искал да дам пояснение, за да спомогна за преустановяване на манипулациите по темата. Държа да поясня, че думите ми, произнесени от мен на брифинга на 1 май в близост до местопроизшествието, а именно: „само една случайност е спасила, както главният прокурор и семейството му, така и редица случайни хора“, са произнесени, тъй като аз самият съм бил подведен от думите на г-н Гешев, че се притеснява за децата си." Това посочва в позиция, изпратена до БТА на директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Сарафов заявява, че съжалява, ако е внесъл объркване, че семейството на главният прокурор е пътувало с него. Като уточнява, че тази информация не е била изнесена първо от него.

"Впрочем, ако проследите медийното отразяване на случая, ще обърнете внимание, че на следващия ден – 2 май, пред сградата на Министерския съвет отговарям коректно на въпроса: „Кой е бил в автомобила с главния прокурор“, допълва директорът на следствието.

Днес вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че семейството на Иван Гешев не е пътувало с него, когато се е случил инцидентът.

"Държа да подчертая, че няма да изляза на калния политически терен - аз съм тесен професионалист и не желая да бъда разменна монета в политическите „шеги и закачки“, посочва в своята позиция Борислав Сарафов. Той допълва, че България е правова държава и "не ми е ясно, как представител на законодателната власт, може да иска оставката на магистрат от независимата съдебна власт, тъй като обратното не си го позволява никой мой колега".

Днес “Продължаваме Промяната - Демократична България” поиска оставката на ръководителя на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов и отнемане на разследването на атентата срещу главния прокурор Иван Гешев от НСлС.

Уверявам българската общественост, че както аз, така и моите колеги, ще продължим да изпълняваме своите служебни задължения обективно, професионално и безпристрастно – единствено съобразно фактите и закона, завършва позицията си Сарафов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
0
 
1
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Не ти отива
314
0
 
1
 
! Отговори
Чочо преди 1 година
Льольо....ти си зам.гл.прокурор.Ако така ще се подвеждаш без доказателства,то ти не си за тази длъжност......."капише"😀
313
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тази малка бомба поставена ,за сега от неизвестно ,,Кой".,се крие и ключът към въпроса ....Какво се цели Изключва се Гешеф като цел , защото тя няма как да го порази Тогава, ако са полицаите , защо Отговорът е в ефекта.Който ще възникне .А именно.Гешеф отдавна търси поводи за фалшиви демонстрации.Смъррта на човек , от екипа на охраната ще е чудесен и навременен повод Звучи зловещо.Но напълно реално в духа на мафията.Безкруполна и безчовечна в стремежа да оцелее .Тя и Гешеф....
312
0
 
1
 
! Отговори
Валя преди 1 година
Ами,ще бъдеш подведен като не си вършиш работата както трябва.Вместо да провериш как са нещата,ти действаш емоционално, и на Танас Танасов,Ристьо Иванов и другите променкаджии само това им трябва за да плетат интеиги
311
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С този театър българите стават за смях. Артистите този път са на високо ниво и от ЕС може и хич да не се засмеят. И ще ви извъртят камшика по ушите който отдавна заслужавате
310
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че Гешев и семействотжло му не са пострадали физически, че по колата на главния рокурор няма много щети, те означава, че не е имало атентат. Взривната вълна е била предимно във въздуха, но не е засегнала колата, както е било предвидено от атентоатора. Имало е атентат, не инсценировка и той небива да се подценява. Дерменджиев да си подаде оставката. Атанас Атанасон Гнома е недоразумение в политиката. Лена Бориславова, която твърди, че има инсценировка, също.
309
0
 
8
 
! Отговори
Фандъкова към НСО преди 1 година
Само толкова ли можете?Мойте дупки по улиците и тротоарите са по-големи от вашата.
308
2
 
10
 
! Отговори
Паню Баирски преди 1 година
Нагъл лъжец!
307
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семейството на Гешев било в колата, децата ревяли, жената и той, ама не били в колата. Взривът бил до колата на Гешев и я подместил, ама бил преди пилотната кола. Взрива бил 3 кг. тротилов еквивалент, ама не бил. Гората била посечена, ама жилавите храсти останали. 4-5 метра огньове се вдигнали, ама нищо не изгорено. Израелския експерт пристигнал 1.5 часа преди взрива. Гешев 'случайно' взел бронираната кола, 'случайно' минал през Самоков за Цигов чарк в национален почивен ден. Шеф на НСлС?!
306
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пращи от мозък. Даже външно му личи. Като каза, че атентатът бил изключителнопрофесионален, защото бомбата била самоделна. Не всеки можел да направи бомба. Напротив-всеки ученик, който е внимавал в часовете по химия-може. Но за неговия ум да си сглобиш саморъчно взривно устройство, енещо непостижимо. Къде ги намирате такива глупави началници?
305
0
 
12
 
! Отговори
От Wikipedia преди 1 година
Крумовите закони предвиждали различни видове наказания срещу клеветниците и други провинения
304
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев като истински полицай надушва лъжата.Защитавайки своите колеги .Намирайки случая като опит за убийство но....на полицай.А защо точно не Гешеф а полицай.Там е ключът Защото малкия по размер бомба не е предназначена за бронираната кола на Гешеф А защо искат да го убиват..Много просто.Гешеф и неговите покровители знаят как да се възползват от тази трагедия.Като заедно с Гешеф организират бутафорен протест срещу мафията.Или. Крадеца вика ...дръжте крадеца
303
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на тези на които служи Гешеф е точно тази.Чрез инсцениран саботаж , бомба да бъде убит полицай Придружаващ го като охрана.Защито видно е, че бомбата е била малка .Достатъчна да не засегне Гешеф.Но да порази част от кордона.И по този начин да постигне ефектът на съжаление към убития полицай.Да организира протести , уж срещу мафията.И да уязви опозицията.Обвинявайки е за връзка с мафиоти.
302
0
 
12
 
! Отговори
Крумови Закони преди 1 година
Лъжите трябва да се наказват. По крумово са ви рязали езиците на тези като тебе. А на тези като Боко са им рязали ръцете.
301
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички страдат и се притесняват вкъщи, когато близо до колата на баша и съпруг, е избухнало взривно устройство. Имало е атентат и ако не е успял. Не, инсценировка.
300
0
 
19
 
! Отговори
До 330 преди 1 година
Излезте от пещерите. Магистрали във вечен ремонт не са магистрали. Бойко е обикновен квартален крадец, който е успял да убеди едноклетъчни, че извършва дейност.
299
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че Гешев и семействотжло му не са пострадали физически, че по колата на главния рокурор няма много щети, те означава, че не е имало атентат. Взривната вълна е била предимно във въздуха, но не е засегнала колата, както е било предвидено от атентоатора. Имало е атентат, не инсценировка и той небива да се подценява. Дерменджиев да си подаде оставката. Атанас Атанасон Гнома е недоразумение в политиката. Лена Бориславова, която твърди, че има инсценировка, също. Дори небива, да се коментират.
298
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя се показа като голям лъжец. Или е голям лъжец или е голям некадърник. И в двата случая трябва да си подаде оставката защото с такова недостойно поведение няма място на поста който заема. Какъв е този цирк, това не са малки деца.
297
0
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 330: дамилиарди километри на Боко тиквата. Хемус е в перманентен ремонт и не е мръднала и с километър. Където се включваме преди 20 години на нея, пак там се включваме 20 години по късно. "Магистралата Шумен-Варна", съществува преди Боко и е в покъртително състояние. Тракия - вълнообразна, 2 години с ограничение 90 км/ч, в перманентен ремонт. "Магистрали" от две ленти, без мантинели, без маркировка, без отбивки за почивка. Та къде точно видя магистрала? Я отиди в една Гърция и виж магистрала!
296
0
 
1
 
! Отговори
Добре преди 1 година
От пресата 2012-та година: "Тъй като не получихме информация, обобщихме това, което е известно - от годишни отчети на институциите, отговори на питания в парламента и от данни на спорещите.БСП сама посочи своите постижения в периода 2005-2009 г., според които изградените и пуснати в експлатация магистрали са 133 км. За ремонтираните и рехабилитирани шосета през четирите години се хвалят с 6840 обновени километри."