Отпускарският август дойде, горивата нагоре преди голямото пътуване

Бензинът скочи с 8 стотинки на месец, дизелът – с 10
87
Отпускарският август дойде, горивата нагоре преди голямото пътуване
Снимка: БГНЕС

По традиция август е месецът, в който най-много българи тръгват на път за лятната си почивка. Това често води до затруднения и тапи на пътя, но по традиция и до по-високи разходи за гориво.

Цените на автогоривата отново тръгнаха нагоре в разгара на лятото. Проверка на Dnes.bg в специализирания сайт fuelo.net показва, че за последния месец най-масовият бензин A-95  поскъпнал средно с 8 стотинки на литър, или 3% спрямо началото на юли.

Повишението при дизела пък е още по-голямо, като за последния месец дизеловото гориво е поскъпнало с 0,10 лв./л, или 4,07%. Според специалистите тенденцията на поскъпване на този етап ще продължи.

При пропан-бутана поскъпването е с близо 6% нагоре, или с около 5 стотинки на литър.

Според класацията по области, най-евтино в момента е горивото в областите Пловдив, Пазарджик и Перник. На обратния полюс са Кърджали, Разград и Силистра.

В столицата София средната цена на горивата е 2,64 лева за литър бензин А-95 и 2,55 лева за литър дизел. Пропан-бутанът се продава средно по 97 стотинки за литър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Малко е поскъпването, чакай сега като спре Лукоил да работи за 6 месеца защото точно толкова време е необходимо да се обнови технологията, с която работи плюс 500 милиона лева инвестиции. Нефтохима бачка с Руски Петрол Урал в момента. Искат се 500 милиона да бачка с шистовия американски. И така ще го внасяме от Америка и ще бъде поне 5лв литър. Браво на новото правителство на посолството. Планът Ранът работи. Паднахме под 5 милиона овци. Дано по-бързо Русия победи за да ни оставят намира.
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
хак им е на opъфляцитe с газовите уредби. Сега ще се охарчат :)
67
1
 
7
 
! Отговори
паф преди 8 месеца
и още, и още, нали кирчо и кокорчо налагат санкции, винету радостен подскача отстрани....сега всички на нос емине и чекайте танкери от янките! - на кукуво лято!
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Долара падна доста, беше 1:1 с еврото сега е 1.78 ( беше 1.74 ) но това явно няма значение за търгашите!
65
0
 
4
 
! Отговори
Кокорчо преди 8 месеца
Хехе дойда ли дизела скача , няма как, редно е. Слава Украине!
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
абе тия дето прецакаха лукойл - ще не платят ли надценките - няма защото сме гл-уп-аци и ги траем вместо да ги изритаме- и още лаши неща има да правят
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 73 Не знам ,но предполагам че си Паленце! Дано си жив,та да видиш Сам,на какво може да издържи Русия!-:))) 4 години са нищо във ВОВ!-:)))) Що дрънкаш Глупости бре???!
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това ще е началото на високите цени! С решението на НС,да прекратят концесията на Лукойл сгрешиха! Отрязаха Клона на който държавата ни стои икономически! От къде сега " петрол"? Лукойл,ще може ли да " обработва" " друг" петрол??? Неизвестности които ще " разберем в последствие"!!-:(( Така че всичко тепърва ни предстои!!!
61
1
 
5
 
! Отговори
да преди 8 месеца
на депутатите продажници какво им пука!...тупай брашнения чувал - той пуска!....наесен Путин ще ви разкаже играта!
60
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С ядрена война няма да рискуваме. Но при конвенционална война, Русия няма да издържи и 1 месеца, 1 трилион $ срещу 70 милиарда $ военен бюджет, повече от 50% от световния БВП срещу само 3% на Русия. Русия няма никакъв шанс. На това се градеше военната стратегия на запада десетилетия наред. Специалната военна операция на територията на бившата УССР окончателно разруши този мит.
59
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще стане 4 лева литъра, нали дупетатите са в почивка и си увеличават заплатите постоянно :)))
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Заради росенец е не заради отпуските
57
0
 
1
 
! Отговори
ясно преди 8 месеца
доста платен ,заблуден и кретенясал народ има по форума
56
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига пропаганда! Следете телеграм каналите: Осташко! Важное; Colonelcassad; Рыбарь; Повернутые на Z войне; Военная хроника; Операция Z: Военкоры Русской Весны; СОЛОВЬEВ; WarGonzo; NЕ.САХАР; ОФИЦЕР; Два Майора; Архангел Спецназа; btr80; Союз Добровольцев Донбасса; Също така гледайте с VPN предаването "60 минут" и "Вести" в smotrim.ru и без VPN различни канали в smotret.tv
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Натовското командване критикува украинския режим заради безумната тактика така нар. Месни щурмове. От къде бензин за натовските танкове и хамвита?
54
0
 
2
 
! Отговори
Слава Украини преди 8 месеца
ДС за София, 5 години Затвор, ако НПОто Ви НаТоПи, че не сте Купили Шоколадче на Детете си, не само щото нямате Пари от Изкуствената Инфлация за Ограбване на Дебел(O)(O)кият к0к0, но и щото шоколада не е добре за здравето на Детето Ви - обаче, НПО-то го Учи в Училище, че Белият му ХетеРосексулен Татко е Враг на Държавата и Трябва да го Топи, че Упражнява Насилие като не му купува Шоколад!
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А сега накъде укронацяги и натовци? Братушките така са се стабилизирали и са взели инициативата, че ще изкарат така 100 години. Жалко, че след само 1 година ще бъде денацифициран и последния укронацяг. Последния западен нацяг наемник ще "иде на кино" след 2 години.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шопляците от село София ходят по курортите и пият като обезумели. Перат се и се дръват, прават се големи. Минават през селата метат горящи фасове и отпадъци къде завърнат. Ако спират и проверяват шопляците шофьори, гаранция 90% от тях са буфкани с над 1 промил. За другите екстри няма да говоря. Бааасси и перковците буfkaчи!!! За такива по 1000 рубли трябва да е литър бензин.
51
1
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 8 месеца
Немците изтеглиха мачките от фронта, защото разбраха, че тия танкове само по аутобани могат да се движат. Явно решиха да не се излагат повече и така да изгубят нови клиенти. Гола вода. Средно тегло на западен танк - 65/68 тона. Средно тегло на съветски/руски танкове 45/48. Какво стана с контраофанзивата? Муахахаххаа
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Питайте ПП-ДЕеБе и Гроб къде возят горива и снаряди. Сега ние плащаме за да могат укропитеците да севозят на хамвитата и да измират

Спонсорирани публикации