» този кабинет налива милиони по оградата на границата

Ќ€ма конкретна разбивка за какво се харчат
14 окт 2023 17:00, —тела —то€нова
73
» този кабинет налива милиони по оградата на границата
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

» това правителство започна да излива милиони левове във финансовата дупка, в ко€то се превърна оградата по българо-турската граница. «а последните 6 години за нейни€ строеж, съществуване и ремонтиране отидоха стотици милиони левове без да се дава конкретна разбивка и отчет къде, как и за какво точно са изхарчени, пише "—ега".

—ега ћинистерски съвет прие постановление за одобр€ване на допълнителни разходи по бюджета на ћ¬– за 2023 г. —тава въпрос за 5 млн. лв. за финансово обезпечаване на управлението на оградата по българо-турската граница.  абинетът гласува и "решение, с което възлага на министъра на вътрешните работи и на министъра на отбраната осигур€ването, ръководството и контрола по извършване на неотложни ремонтно-възстановителни дейности по инженерното съоръжение от възпреп€тстващ тип по българо-турската държавна граница".

» това правителство не об€сн€ва сега нито какво налага отпускането на поредната сума, нито за какво точно ще отиде т€. ќбичайно се рисуват н€какви драматични картини за свличани€, дупки, липса на техника, но този път и това липсва.

«аради строежа на оградата прокуратурата започна разследване още преди 6 години, но и до този момент не е известно да има н€какъв резулат.  ѕреди година единствено тогавашни€т главен прокурор »ван √ешев информира след депутатски питани€, че е образувано досъдебно производство.

¬сичко това се случва на фона на посто€нни разкрити€ колко пробита и безсмислена на практика е оградата. ¬ социалните мрежи има купища снимки и клипчета как т€ се преодол€ва без проблеми от мигранти и трафиканти. Ќа много километри от съоръжението н€ма камери.

¬ същото време стана €сно, че освен милионите левове за оградата към границата са тръгнали още военни. "ѕо отношение на нашата граница вече изпратихме над 50 военнослужещи. “ова е в допълнение на 300-та военнослужещи, които вече имахме", об€ви пред журналисти министърът на отбраната “одор “агарев.

"јрми€та помага за охрана на нашата граница. јко се наложи, ще изпратим и още," за€ви “агарев.  —поред него очаквани€т мигрантски натиск не би попречил на влизането на страната ни в Ўенген. "ћисл€, че всички разбират сегашната ситуаци€ и услови€та, при които тр€бва да гарантираме охраната на границата. ўе направим всичко възможно да € гарантираме", посочи още военни€т министър.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


73
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
45
0
 
1
 
! ќтговори
т€ преди 7 месеца
“а€ ограда гълта милиони , а е все па€нтова ! «ащо ли ?!
44
1
 
0
 
! ќтговори
Kazuma преди 7 месеца
Ѕатко не струва и 3 стотинки. Ѕатко ще умра за тебе къде си?  ъде си?
43
3
 
4
 
! ќтговори
Ѕ.Ѕорисов преди 7 месеца
“и€ малки момчета от ѕѕ/ƒЅ направи ми го натресоха... не мога да се осъзна€ къде съм от т€х! “р€бва да се коалирам с ƒѕ— за да мога да се отбран€вам...
42
1
 
6
 
! ќтговори
”жас преди 7 месеца
«а какво ни е ограда - сирииците б€гащи от войната ксто вид€ха нанво е тук и изчезнаха до единЌие сме бетер газа , помн€ едни бунтове в овча купел на мигрантите по времето на баце—ириеца вика пускайте ни кьм сьрби€ или ни връщайте в сири€ не искаме тук и журналиската загледа в зем€та като помисли без война какво е при нас
41
1
 
7
 
! ќтговори
’ари преди 7 месеца
“ези наливат пари в оградата,така както ¬алерката-ƒалаверката € построй! ћачкат таралеж с гол ***,ама и тези крадат и с г***азовете си!
40
0
 
6
 
! ќтговори
Ќаблюдател преди 7 месеца
“ези са данните, заради които јвстри€ не ни допуска в Ўенген!
39
1
 
6
 
! ќтговори
»—“»Ќј ≈!! преди 7 месеца
√–јЌ»÷ј“ј ¬≈„≈ “–яЅ¬ј ƒј —≈ ѕј«» — ќ–Џ∆»≈!!ƒ–”√ќ“ќ-- —ј ƒ≈ћќ –ј“»„Ќ» Ћ»√ј¬ў»Ќ» » «ј“¬ј–яЌ≈ Ќј ќ„»“≈, ѕ–≈ƒ ’»Ѕ–»ƒЌ»“≈ ј“ј », Ќј ƒ» “ј“ќ–»“≈!
38
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
до по-долни€ Ќаблюдател : - “и па кога усп€ са интервюираш 80 хил€ди мигранти във ¬иена ?! »ли застана на централни€ площад и всичките минаха да ти поплачат на рамото ?! јми превозвай и ти мигранти щом е печеливш бизнес, какво ми плачеш тука като вдовица за ...
37
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
ƒори да н€ма ограда те ще влезнат и ще изб€гат от нас като вид€т какво е.Ѕез бомби спират тецове,затвар€т болници и н€ма лекарства.¬ други държави,в които има война е същото.“ерминал 2 заприлича на хуманитарен коридор вече.
36
5
 
8
 
! ќтговори
Ќаблюдател преди 7 месеца
 огато ѕревратаджи€та –адев и –ашков ƒамаджаната превърнаха оградата в разграден двор,не б€х чул ти€ да се оплакват! ѕревозът на мигранти стана от най- преусп€ващите бизнеси! 80 хил€ди мигранти във ¬иена твърд€т,че са минали през Ѕългари€. ”множение по 1000 евро и см€тайте! –уските таракани не ги броим! “е ако чу€т че.държавата се разпада,и се подмокр€т от възторг!
35
3
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
ј та€ трк много скъпа бр€ ,да не е бакър )
34
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
Ќови€т Zhiji LS6 e с три пъти повече конски сили от BMW iX3 и струва само 41 хил€ди долара за пълна комплектаци€. BMW iX3 с пълна комплектаци€ е 80 хил долара. ѕри това BMW i’3 също е с китайска батери€.
33
4
 
6
 
! ќтговори
ѕосолството преди 7 месеца
Ќе е в€рно!Ќе са милиони, а милиардии не са по границата, а в ”крайна» не го прави кабинета, а ние защото сте колони€
32
3
 
6
 
! ќтговори
—тига бе, преди 7 месеца
...оградата била "безмислена"??? ѕак н€кой се упражн€ва в словоблудство! “ази ограда е била инспектирана и от ёнкер, ћеркел, ƒавид  амерун, ќрбан...! ѕоследни€т даже връчи най-високото унгарско отличие на Ѕорисов за ..."опазване на европейската граница"! јма къде толкова акъл и информираност? ¬ажното е да се плюе!
31
2
 
7
 
! ќтговори
—ћ≈’.... преди 7 месеца
.....ўќ“ќ ѕ–» —ќ÷-а, Ќ≈ —≈  –јƒ≈Ў≈...’ј’ј’јјјј.... –ј∆Ѕј“ј----“ќ —» Ѕ≈Ў≈ Ќј÷»ќЌјЋ≈Ќ —ѕќ–“!
30
7
 
8
 
! ќтговори
ало ало преди 7 месеца
айде, махайте го то€ продажник бе, докога ще го съзерцаваме?
29
4
 
1
 
! ќтговори
—ћ≈’.... преди 7 месеца
....»  ¬ќ,,  ј“ќ “”–÷»“≈. ¬«≈ћј“ «≈ћя“ј » √ќ–»“≈......ЅЏЋ√ј–»“≈ » Ѕ≈« “ќ¬ј, Ќ»“ќ ∆»¬≈я“ “јћ, Ќ»“ќ я –јЅќ“ј“---ƒј ѕ”—Ќ≈≈ Ћ»....’ј’ј’ј јЅ≈, “ќ¬ј  ќћ”Ќ»—“»“≈ —“≈  ј“ќ  ”„≈ ¬Џ–’” —Ћјћј---Ќ≈ ћќ∆≈“≈ ƒј яƒ≈“≈ —Ћјћј“ј, јћј —ј ЏЌ » ƒ–”√»“≈ ƒј Ќ≈ я яƒј“@! ...— јѕјЌя÷»!!
28
3
 
9
 
! ќтговори
 ато се замисл€... преди 7 месеца
јбе, н€ма ли да ни излезе по-евтино да използваме за охрана на границата онези Ѕ“–-и дето ще ги даваме армаган? “ака или иначе са собственост на ћ¬–, или вече б€ха.
27
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
“урски семейства изкупуват изоставени имоти в селата и градовете в югоизточена Ѕългари€ без да се пазар€т! «емеделската зем€ е около 70% собственост на турски фирми! «а какво е тази граница? ќт кой и какво ни пази? —лед 15-20 години същото съоръжение ще тр€бва да се изгражда по лини€та Ѕургас-ѕловдив- √оце ƒелчев! ≈рдоган ще си вземе територи€та, собственост на негови съграждани. «ем€та и имота са територи€, нонвече не българска!
26
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
»злишно! Ќужно е само телена мрежа и кабел с високо напрежение от “≈÷ ћарица-»зток 3.√арантирано никой нема да посмее да премина държавната граница.