Меглена Кунева: Папата не е имал предвид Украйна да се предава

Според нея думите му са извадени от контекста
12 мар 2024 21:32, Нели Христова
85
Меглена Кунева: Папата не е имал предвид Украйна да се предава
Снимка: БГНЕС

Не смятам, че е имал това предвид. Имаше многократни обяснения, че тези думи са извадени от контекста. Това заяви пред "Фокус" Меглена Кунева, посланик на ЕС пред Съвета на Европа, бивш вицепремиер и главен преговарящ и първият български еврокомисар относно призива на папа Франциск, че Украйна трябва да има куража да развее бялото знаме и да преговаря за прекратяване на войната с Русия.

"Бях в средата на декември в Украйна, в Киев, имаше една много голяма конференция за децата, които са отвлечени буквално от Украйна, един огромен проблем. И това е един от най-тежките ми спомени и най-тежките ми преживявания мога да кажа от миналата година. Това, което извършено, е чудовището, защото ангажира бъдещето на нацията в най-прекия смисъл на думата: да вземеш дете, да отвлечеш дете, това е директен опит да се отвлече бъдещето на Украйна“, разказа тя.

Според Кунева ще бъда направено всичко необходимо и справедливостта ще се върне.

"А междувременно ние можем да помогнем на хората, които страдат, на хората, които са останали без дом и  без подкрепа, и да ги посрещнем в България тогава, когато те искат да дойдат тук, да подкрепяме и да имаме своята оценка, да говорим, да говорим много, за да не забравим това, което се случва. Всъщност Втората световна война не е толкова далеч във времето зад нас. и тогава страните са решили да се приберат в границите си, да не реагират, защото всеки си има национален интерес, и Европа е била погълната от войната.  Това е урок, който трябва да си припомним“, заключи бившият вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая пък много знае ко е имал човека ясно го каза ,трябва да се предадат фашистите ,ко става подразни ли ви папата ,право куме в очи ,гадини
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Taj kukumjvka pyk ot ot koe maze e iskarahte vyrnete e obratno tam
64
0
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 1 месец
Не той само каза Украйна да развее бялото знамеКво значи това незнам
63
0
 
9
 
! Отговори
Ала преди 1 месец
ПРОДУКТ НА СОРОС
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цитат: Папа Франциск каза, че Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме" и да преговаря за прекратяване на войната с Русия, започнала след пълномащабното нахлуване на силите на Москва преди две години и причинила смъртта на десетки хиляди души, предаде Ройтерс.:))
61
0
 
7
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
Все пак, човек, който не знае азбуката и си мисли, че хан Крум и хан Кубрат са един и същ човек е малко спорно, доколко обективно ще тълкува изказване на папата. Не, че е много читав. Популист и подмазвач. Главорезите от ИД на Обама, изклаха почти всички християни в близкият изток, а този лицемер и думичка не поиска да каже в тяхна защита.
60
2
 
9
 
! Отговори
75 преди 1 месец
Предатели вдигат празни глави, остава още коментар от Роско- посорко,убавец и закрилник на евронацюготе.
59
0
 
10
 
! Отговори
Добри преди 1 месец
Не разбирам!Всички виждаме накъде отиват работите в Украйна,но продължаваме да казваме,че "царят е облечен",когато той е чисто гол
58
0
 
10
 
! Отговори
Боце преди 1 месец
Тази, защо не. си стои в дупката, а излиза от нея да излива простотиите си. Национална предателка, мадам ИЕС. нанесе такива поражения в преговорите с Европейския съюз, че поколения българи ще я проклинат.Да си стои в *** си да си харчи парите и да не вясва пред нас и да ни занимава с простотията си.
57
0
 
10
 
! Отговори
Румен преди 1 месец
днес, не ни показвайте стряскащи снимки на дърти *** и техните бръщолевения, моля
56
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 1 месец
Пак ли?
55
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Щукар преди 1 месец
Ок ли изкараха това универсално иУстройство?
54
1
 
17
 
! Отговори
Видов-ден преди 1 месец
Дърта мръсницо !! Точно ти трябва да си една от най-първите дето трябва да лежите по затвор или в гроб за престъпления против държавата и българския народ ! Така успешно "преговори" за ЕС, че затри АЕЦ Козлодуй ,като станция за десетилетия напред и след това за благодарност стана мениджър в частната Париба,/част от френския атомен концерн/ !
53
1
 
16
 
! Отговори
С62 преди 1 месец
Тая пък откъде изплува? Госпожа Yes. Едно от най-големите зла за България!
52
2
 
28
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Тази да каже нещо за слугинажа и за АЕЦ Козлодуй, за греховете, които има пред българските граждани. Не да се кривоусти по чужди думи. Господ гледа и слуша!
51
2
 
20
 
! Отговори
Пройчо преди 1 месец
Таз още ли е жива, и се усмелява да противоречи на Господ.Я си лягай обратно в сандъка леш такава👹👹👹
50
2
 
18
 
! Отговори
СС,С преди 1 месец
Руснаците, ще,попилее,Украина,. докато,евроатлантиците,. несе,откажат,да,дават, оръжие, което,го,ползват,срещу,Русия
49
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая да не е говорителка на папата та го оправдава?
48
2
 
32
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Тая комунистическа мръхла като каква се явява на Папата,човека каза една истина.Но истината много боли,и сега ще ръсят много мозък джендарите.
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каза го Папата ! Унищожете бандеровците и евроатлантиците , за да спасим Света !

Спонсорирани публикации