Миков разпарцаливи МВР

Занапред вътрешното ведомство ще има пет национални структури
21 май 2008 14:12,
21
Миков разпарцаливи МВР
Снимка: БГНЕС

МВР ще има 5 национални структури, които ще съответстват на функциите които изпълнява министерството, обяви министър Михаил Миков, след консултации с депутати от управляващата коалиция.

Структурите ще бъдат Криминална полиция, Охранителна полиция, Досъдебно производство, Гранична полиция и Пожарна безопасност.

"Според тези структури ще бъде определено ръководството на МВР", каза Миков.

По думите му дознанието става национална служба с възлова функция.

Миков обяви, че специалните разузнавателни средства ще се използват само в краен случай срещу организираната престъпност.

"Предвижда се някаква форма на заплащане на СРС-та, за да може заявителите им да знаят, че това е скъпо средство, което трябва да дава резултати", обясни Миков.

МВР-шефът смята, че техническите служби, които използват СРС-та трябва да са относително обособени на високо равнище вътре в МВР, с достатъчна автономност и с контрол от прокуратурата, съда и вътрешната сигурност в МВР.

Структурните промени в МВР са подкрепени категорично от коалиционните партньори, каза още министърът.

Те ще бъдат записани в промени в Закона за МВР, които депутати от управляващата коалиция се очаква да внесат следващата седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
господа пулитици не разбрахте ли, че съединението прави силата- написано е на народнато събрение на р-ка БЪЛГАРИЯ. Защо тогава разпарчосахте МВР. Най добрата му форма бе РУ МВР с едно единоначалие на всички служби .
19
0
 
1
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Редно е да сте толкова възмутена и обидена от написаното дотук. Но явно не знаете реда за подаване на жалби,а той е : отива гражданина в съответното РПУ да подава жалба.Там го посреща дежурния,пита по какъв въпрос и посочва къде да изчака гражданина за да дойде съответния специалист /по кражби,битови и др./ полицай.До тук нормално.След около 1 час пристига въпросния специалист,разпитва и дава лист на гражданина да напише казаното по специален ред и начин.Гражданина написва, дава листа и чака.Всичко това трое около 2-3 часа.Накрая гражданина получава следното съобщение: утре жалбата ви ще бъде докладвана на шефа и ТОЙ АКО ПРЕЦЕНИ,ЩЕ БЪДЕ ЗАВЕДЕНА ПОД И ДАТА И ЩЕ ЗАПОЧНА РАЛОТА ПО НЕЯ.АКО ПРЕЦЕНИ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЕ И ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ ГРАЖДАНИНА СЕ Е ЖАЛВАЛ НЯМА.Така си подложен на опасност,ако жалбата е срещу полицай,да бъдеш преследван тихомълком,да ти бъде измислено престъпление и под угрозата от наказание и съд,да се откажеш от написаното.Точно по КОМУНИСТИЧЕСКИ.Нищо ново не са научили за тези почти 20 години.И аеко смяташ,че твоя съпруг е почтен,тогава той ще ти разкаже за много подобни случаи и как си "наляга парцалите" за да не му се случи и на него същото.
18
0
 
1
 
! Отговори
batto6o преди 15 години
Абе аман от реформи и кофти министри!Вече ги изкарах няколко и всички са едни същи шматки!А тоя като го гледам се очартава по-голяма шматка и от "мимито".И ми е много интересно къде отива жандармерията?Може би пак при военните както в късния соц.Иначе това разпределение на службите в МВР си има смисъл-смисъла на няколко стотин милиона в евро от ЕС и сега борбите са кой да стане национална служба и съответно юридическо лице със собствен бюджет. .....и моля ви стига с тия катаджйи-те са само малка част от МВР и останалите полицаи не заслужават омразата която храните към нас.А пък ако стане така,че ги пратят в транспорта и излязат от МВР тогава ви гарантирам,че ще има много голям рев,сега поне малко ги контролират....
17
0
 
1
 
! Отговори
съпруга на полицай преди 15 години
Ей, писна ми от вас...когато се заговори за полиция, всеки има предвид единствено и само катаджиите! Не забравяйте, че в МВР има и други служби и други хора.Служител в МВР не е = на катаджия.Аман от елементарни хора с първично мислене.Защо като Ви искат пари на улицата давате?Пуснете жалба срещу съответния служител!!! "Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава."Всичко до голяма степен зависи от нас, като граждани на тая държава.
16
0
 
1
 
! Отговори
smehh преди 15 години
taka edin se oplaka 4e go iznudvat za pari,toi se oplaka i nqkakuv prokuror mu suob6ti imeto publi4no!!!za kakvo govorime 12-ti?!p.s-govorq za magistralnata istoriq i 50-te hilqdi leva!!
15
0
 
1
 
! Отговори
smehh преди 15 години
..e bezsmislen!fakt e 4e policaiskata rabota i kofti rabota za malko pari!fakt e 4e e opasna!no e fakt 4e kato ne ti haresva rabotata i ne si dovolen q napuska6!fakt e 4e i dobrovolno zapo4va6 da q raboti6!ISKAM DA KAJA 4E PROBLEMUT(SPORED MEN) NQMA DA SE RE6I KATO RAZGLEJDAME OTDELNITE NISKO STOQ6TI SLUJITELI!12 kaza 4e sme mi6oci kato ne smeeme da se opla4eme!pitam az:NA KOI DA SE OPLA4A-NA TEZI KOITO MI ISKAT PARI LI?!
14
0
 
1
 
! Отговори
krokodila gena преди 15 години
Към 12.Какво ще кажеш за полицаите които си извръщат главите щом видят проблем? Какво ли ще ми отговориш за онези които си делят печалбата от дрогата, които си пият питието със бандитите? Или ще ме убедиш,че събират оперативна информация.Хайде де,ако си един от свясните,колко са останалителе?
13
0
 
1
 
! Отговори
^ преди 15 години
ЩЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ КЪМ ДОБРО!
12
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ето за такива като теб"храбреци" говоря.Като са ти искали подкуп-ти даде ли?И защо не сезира прокуратурата.Иначе преспокойно си пишеш анонимно по форумите.ако поне 100 човека сигнализират където трябва ще престанат да искат.Тези си искат,защото си знаят,че такива мишки ще им дават.Докато в България е пълно с мишоци тази държава никога няма да се оправи.
11
0
 
1
 
! Отговори
Mr.Loverman преди 15 години
Личи си, че си ченге само по стила ти на писане! Акцентираш само на негативите на полицейската професия и очакваш съжаление от пишещите братя! Аз само през миналата седмица на два пъти чух култовата фраза "Е, и к`во ша прайм ся?"
10
0
 
1
 
! Отговори
Явката преди 15 години
Миков поне е малко по-интелигентен и симпатичен от Петков
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
какво стана с българското ФБР?
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В България всеки плюе по полицията,но когато трябва да съдейства за разкриване на някое престъпление мълчи като риба,умрял от страх.На маса на по три-четири ракии са много големи.уважавайте поне малко труда на тези хора,които всеки ден се изправят срещу утайката на обществото и получават само хули от това общество.Изобщо наясно ли сте какво означава да отидеш на катастрофа и да видиш размазани 18-19 годишни деца.а след това да се срещнеш с родителите им.Как се отразява това на здравето на човека?Или пък да отидеш в *** махала и да те заобградят 200-300 дивака,които хвърлят камъни по теб ,които ако те уцелят могат и дате убият,а да се страхуваш да ползваш пистолета си,защото законът в България пази престъпниците.И всеки престъпник да те плаши с военния съд.Без да познавате нещата не е хулаво да плюете и да хвърляте кал.Не е случаен факта,че в цял свят полицаите живеят средно с по 15 години по-малко от другите хора.
7
0
 
1
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Значи трябва да внимаваме кой избираме,а не както през 1990,1991, 1994, 2001 и 2005г.Толкова много грешки няма как дане ни се случи това което стана праз последните години.Държим се безотговорно към собственото си бъдеще.Много по-сериозно се отнасяме към мачовете между ЦСКА и Левски,отколкото към изборите.Виждаш колко много зависи от това начина ни на живот.
6
0
 
1
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Едни преструктуират 60 години и резултата е печално известен : БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС И ЕВРОПА. Други не се бият в гърдите колко са велики ,а правят най-обикновени реформи , но държавата и до ден днешен върви на автопилот след техните реформи,независимо от усилията през последните 6-7 години да я управляват "компетентно" и "ускорено".Така управляват,но за кражбите и далаверите.
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Е 3 ти какво искаш? Тези които коват законите, да ги коват срещу себе си? Наивност!
4
0
 
1
 
! Отговори
реформатор преди 15 години
В България открай време нещо вечно се ПРЕСТРУКТУРИРА!..Едно огромно нищонеправене!!!Но с какъв ентусиазъм!!!...:)))
3
0
 
1
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Боядисват бардака,разместват стаите,сменят тоалетите и разместват к......те.Но те са смисъла и съдържанието на бардака. Така че нов бардак със стари к.....и не става.Само нов закон за МВР,без право на достъп на бивши кадри на ДС и свързани с тях лица,много по-високи санкции за злоупотреба с власт от тези на другите граждани,компенсиране на пострадалите от действия на МВР за сметка на извършителите,а не на министерството.ОСНОВНА ИДЕЯ В ЗАКОНА : МВР ДА СЛУЖИ НА ГРАЖДАНИТЕ,А НЕ ТЕ НА НЕГО.Да се изхвърли определението"НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ". Регистрация на жалбите на гражданите и фирмите до поделенията на МВР на тел.112 или друга независима от политически органи институция за да не се манипулират данните за брой извършени престъпления и тяхната разкриваемост.Все прости и изпълниме неща,но сегашните управляващи вече 60 години не смогват да ги направят.Бардака си е същия.
2
0
 
1
 
! Отговори
ufileк преди 15 години
Аналогичен случай на реформите в МВР от господин Миков,беше когато недоразумението Стоичков стана треньор на Националния ***.Играчите в МВР ще си го будалкат,да не казвам гъбаркат,а той ще си мисли,че ги ръководи.
1
0
 
1
 
! Отговори
юлия преди 15 години
И с нови структури и със стари структури проблемите в МВР няма да се решат!нещата са изпуснати във времето! Жалконо това е факт!