Попова тръпне в очакване на Ковачева

"Тя ще продължи това, което започнахме – реформата"
Обновена: 24 ное 2011 10:18 | 24 ное 2011 10:18,
26
Попова тръпне в очакване на Ковачева
Снимка: Булфото

Министърът на правосъдието Маргарита Попова очаква от наследника на поста си Диана Ковачева да води същата политика на реформа и критичност, за да работи съдебната система.

Пред журналисти избраната за вицепрезидент Попова каза, че очаква с нетърпение Ковачева да поеме поста и да продължи всичко това, което вече е започнато като работа в Министерството на правосъдието.

Още по темата

Преди дни премиерът обяви, че изпълнителният директор на асоциация "Прозрачност без граници" Диана Ковачева ще е новият правосъден министър. 

"Поканил съм Диана Ковачева за министър и тя прие", заяви Бойко Борисов

Ковачева е юрист, магистър по право, а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения. Завършила е СУ " Св. Климент Охридски", има и магистърска степен от университет "Нанси 2", Франция, където е защитила теза "Ролята на ОЛАФ за защита на финансовите интереси на ЕС". 

Между 2001 г. и 2002  г. е била старши експерт в правосъдното министерство в дирекция "Международно сътрудничество и международноправна помощ". 

От 2002 г. е изпълнителен директор на асоциация "Прозрачност без граници" Transparency International – България. Владее английски, френски и руски.

Официалното представяне на новия министър на правосъдието ще стане след приемането на бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
До АдвокатЦСКА преди 12 години
Разбира се, че е АБЦУРДНО, умнико! Само че това избиране на районни и окръжни съдии и прокурори го имаше по времето на тоталитаризма и смея да твърдя,че магистратите тръпнеха в очакване дали ще бъдат избрани повторно или хората ще ги пратят на майната им. А сега първи съдиите и прокурорите превърнаха демокрацията в слободия и хаос и станаха първите държ.чиновници, осребряващи присъда в пари, ама много пари. Да ви припомня ли как преди година пресата изнесе съмненията, че съдии от СГС са взели подкупи съответно 200 хил. и 300 хил. евро и СГП след 2 дни докладва бодро, че не е установила такива подкупи. И че също медиите говорят за 700 хил.евро бакшиш за състава на съдия Галина Солакова в размер на 700 хил. евро за връщане на Ботуша на власт като шеф на САС! Редица странни присъди също навяват съмнения за големи пачки финикийски знаци под масата. Ама ти си говори, че е абЦурдно! Хайде да се научиш да пишеш правилно , пък тогава да коментираш, калпи.. ***?!
25
0
 
1
 
! Отговори
Габи преди 12 години
Не зная на какво разчита мин.Попова. 1.Ковачева никога не е работила в правосъдието с изключение на около година, когато е била експерт в МП. Реално тя не е магистрат от кариерата, а лице, което е съветвало и насочвало професионалистите какво да правят, което си е пар екселнс празнодумие. 2. Тя е работила основно в Трансперънси интернешънъл неправителствена организация, чието заплащане е отвън, от някои по-специални европейски и САЩ служби. Приятелството на тази организация е със ССБ с представители М.Тодорова и Н.Куцкова, с БХК (двайсетина юристи с прочервена ориентация с обект на действие правата на гейовете, *** и др. потиснати и унижени), БАС и т.н. Подкрепваше активно съдийките от СГС и САС, които в един момент решиха,че са наместници на Господ в България, макар че и там важи правилото уста големи, *** лайнени. Да се превърти мисис Ковачева към народополезна работа и реформиране (доколкото е възможно) на съдебната с-*** е почти изключено. Предимството юй е ,че ползва два езика, но тогава би следвало да назначат за министър преводач, а не човек от кариерата. По-скоро това е поредната Калинка в Министерството на правосъдието. Както се казва, дежа вю...
24
0
 
4
 
! Отговори
AdvokatCSKA преди 12 години
Всички много разбирате от право, що за глупост е това магистрати, да се избират пряко от народа, вие наред ли сте??? Абцурдно е, но сега не ми се обяснява защо, за тези неща вземама пари, няма да ги пиша безплатно. Разни мениджъри, шофьори, продавачи и хора, които си нямат и ни най-малка представа от право, да не коментират неща, които не разбират. Новата м инистърка ще е като старата, нищо няма да направи, няма желание, няма воля, няма интерес от промяна. Тях това положение ги устройва.
23
2
 
3
 
! Отговори
teo преди 12 години
Дано новата правосъдна министърка Диана Ковачева бъде ПО-СМЕЛА И ПО-ДЕЙСТВЕНА от Попова и В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ДА ИЗГОТВИ И ВНЕСЕ В НС ПРОЕКТОЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ!!! Дано скоро видим зад решетките ВИШ ДЪРЖАВЕН РЪКОВОДИТЕЛ, МИНИСТЪР И СЛУЖИТЕЛ, които сега си вършеха БЕЗНАКАЗАНО ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!! Ковачева, топката е в твоите ръце и ДЕЙСТВАЙ СМЕЛО И ДЕЙСТВАЙ!!! ОК???
22
1
 
9
 
! Отговори
да преди 12 години
Те всички от тая партия говорят на диалект,но това да им е проблема, по лошоте е че са некомпетентни .Тежко и горко за народа защото ще си връзват бюджетите и ще ги хвалят по Европа но за сметка на този изстрадал български народ. Незнам след година и нещо докъде ще докарат тази държавица и хората които живеят в нея.Пълни неграмотници !
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вица на деня !!!!! да завърши това което са започнали ? Кое по точно ? оправи ми деня тази уфсЪ
20
1
 
10
 
! Отговори
възмутен !!! преди 12 години
Тази ТАКА СЕ "НАРАБОТИ" и ТАКАВА "РЕФОРМА" НАПРАВИ ,че отива сега да си почине на най -голямата синекура в БГ-взехме си още ЕДНА ВИСОКОПЛАТЕНА ХРАНТУТНИЦА -ДОЖИВОТ ...Цяла Европа критикува СЪД.СИСТЕМА , ние СТЕНЕМ...Такава ЛИПСА НА ПРАВОСЪДИЕ ,МИСЛЯ ,ЧЕ И ПО ТУРСКО НЕ Е БИЛО... Ако си спомняте Блага Димитрова ,като достойна жена напусна поста вицепрезидент ...!!!А за външността и да не говорим -СРАМ МЕ Е ОТ НЕЯ ,поне косата да си боядиса -прилича ми на продавачка от Женския пазар...
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая да не е лесбийка,че тръпне?????Пияница я зная,че е!
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тази докато не стана вице не знаех кой е министър на правосъдието.много скришна реформа трябва да е правила щом и в медийте нищо не се говореше за нея до скоро
17
3
 
20
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 12 години
На фона на Цецка Цачева и Искра Фидосова другарката Попова направо си става за мис ГЕРБерастка,е верно повечко е църна и говори на диалект но какво да се прави това е фкуса на чалгарите мутро-милиционери.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реформа може да има само, ако направят съдии и прокурори пряко избираеми.Докато ги назначават нищо няма да се промени, най-много д се овържат повече.Кога ще започнат да приемат записи като доказателства?Почти всеки прокурор или съдия можедабъде записан как взима подкуп.
15
3
 
15
 
! Отговори
Да преди 12 години
Много църна бе, много църна, *** ли е, що ли е, пък и грозна, та грозна, ох, ох, пак бугарите се изложиха, мангалица че им е вице, оле, оле
14
3
 
14
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ТАКОВА НЕЩО КАТО РиФОРМАТА У БОЛШЕВИСТАН НЯМА!! А ТАЯ ДА ОДИ ТЪРКА ГОЦЕВИЯ!! ЗА ТОВА Я БИВА.
13
2
 
14
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
И епилатор, радвай се, че не си и виждал краката от близо:)
12
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
УФ АМА Е КРАСИВА БРЕЕЕДАНО С ПЪРВАТА ЗАПЛАТА СИ КУПИ БОЯ ЗА КОСА И БОЯДИСА ГНУСНАТА 4ЕТИНА
11
5
 
14
 
! Отговори
( преди 12 години
нарочно назначават на всякакви постове слабоумни бездарници (((е била старши експерт в правосъдното министерство иизпълнителен директор на асоциация "Прозрачност без граници"***....-профито
10
8
 
3
 
! Отговори
) преди 12 години
чуден професионалист ......
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работата ми с МП започна преди 8 години, от тогава все реформи правят. Наляха се десетки милиони за електронни системи, които не само не работят, ами и хардуера не е инсталиран дори и прашасва в мазето. Корупцията е невероятна, а работата нулева.
8
3
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Излючително нахална и амбициозна ***.
7
3
 
22
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 12 години
Попова тръпне в очакване на Ковачева!Попова трябва тръпне в очакване на ... решението на Конституционния съд относно законността на изборите за Президент и Вице президент!За сега мнението на съдиите е 50/50, но никой не знае кога ще излезе окончателното решение!