Съберете се, направете курбан!

Напрежението трябва да падне, нареди премиерът на лекарите
Обновена: 29 ное 2011 14:57 | 29 ное 2011 13:40,
287
Съберете се, направете курбан!
Снимка: архив, БТА

Съберете се, направете курбан... Не се събирайте само за стачки. Това заръча премиерът Бойко Борисов на лекарите, коментирайки поредния случай със смърт на родилка.

31-годишната Даниела Димитрова почина в понеделник при раждане на второто си дете след настъпили усложнения след секцио в софийската болница "Св. София". Първоначалният преглед на документацията показал, че няма лекарска грешка.

"Това напрежение трябва да падне. Не казвам, че има грешка в този случай. Нека да кажат експертите, но щом кметът като ме видя вика - тази болница не е моя...", заяви Борисов и добави, че е най-лесно да се вземат оставките на лекари.

"Твърде рано е да се искат оставки по случая с починалата родилка в САГБАЛ "Св. София", коментира от своя страна кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че случаят е много по-различен от този в "Шейново", където след поредица от действия на лекарите там почина Надежда Узунова.

"Става дума за планирано секцио, при което жената е постъпила 10 дни преди термина. Това го зная от доклада на директора на болницата, който сутринта беше и на устен доклад при мен. И в хода на операцията се е получил този фатален край. Каква е причината, разбира се, че трябва да установят медицинските специалисти и съдебномедицинската експертиза", коментира Фандъкова. 

В момента тече проверка на регионалния център по здравеопазването с представители на общината.

Междувременно Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) започва спешни проверки в София на всички специализирани акушеро-гинекологични болници и клиники, в които се оказва родилна помощ, съобщиха от касата.

Още по темата

Контролните екипи на НЗОК ще бъдат насочени приоритетно към тези лечебни заведения, като временно ще бъде преустановена дейността им по плановите проверки.

НЗОК осигурява изцяло заплащането за родилната помощ чрез клинична пътека "Раждане, независимо от срока на бременността", припомнят от касата.

Проверките ще бъдат извършени в най-кратък срок, а резултатите от тях - своевременно оповестени.

Повод за спешната реакция на НЗОК са зачестилите смъртни случаи на родилки през последните дни.

Това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от октомври насам.

На 24 октомври почина 19-годишната Деяна, след като 42 дни се бори за живота си и беше размотавана в четири болници без ясна диагноза. "Шейново" и "Пирогов" бяха наказани заради инцидента.

На 21 ноември в "Шейново" почина 35-годишна родилка Надежа Узузнова. Проверките показаха, че тя е била размотавана от лекарите и вместо да бъде хоспитализирана, е била отпратена вкъщи.

Заради скандалите и след натиск от Борисов шефът на "Шейново" д-р Иван Костов подаде оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като видя този *** на снимката все се сещам за култовата реплика на Маджо:"Боко, тикво, пак си се наср***л" Останали ли нещо в държавата, което тиквочът да е е оср***л?
280
1
 
1
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Струва ми се че много малко хора са успяли да уловят иронията в изказването.
279
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам и не вярвам на ушите си! Коментарите, като да ги е писал един и същи човек...
278
3
 
5
 
! Отговори
патриот преди 12 години
Този пак счупи глупомера
277
4
 
5
 
! Отговори
Разочарован преди 12 години
Курбан се прави за здраве, ако някой се е разминал с някакво нещастие, случаите на умрели родилки не са за курбан г-н борисов. И напрежението ще падне когато видим, че се прави нещо, а не през ден да излизат нови трагични случай.
276
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На журналистите задавам нова тема: "Управлението на Бойко Борисов или защо и как лекарите станаха убийци?"
275
1
 
8
 
! Отговори
байо от село преди 12 години
Баш курбанжията ли е на снимката ?
274
2
 
6
 
! Отговори
ER_Dr преди 12 години
То нашите поколения (1960- докъм 1980) отдавна си знаем, че станахме курбан. Младите да се махат, децата да ги изкарваме едно по едно, и това е. А на ББ какво да му обръщаме внимание. Както казал народът - голям х*й, весела къща. Ако не е той, ще е друг.
273
3
 
4
 
! Отговори
До 270 преди 12 години
Да, ама нема да стане. "Нашият" само чуп стойки като бабаит и мъжкар. Иначе и жалък с неговата пълна ментална и сексуална импотентност.
272
6
 
2
 
! Отговори
от ГЕРБ преди 12 години
до всички кучета които лаят по нашия ПРЕМИЕР:Нищо не заслужавате от това което прави за вас Бойко, кучета крастави. Вечно недоволни, и мрънкащи за заплати и бонуси, ама като стане въпрос за работа се изпокривате.Кучетата ще си лаят и кервана ще си върви!
271
1
 
6
 
! Отговори
гоооол преди 12 години
Аз гласувах онлайн за Бойко за футболист на годината (Витоша Бистрица). Събрал е най-много гласове. Голям сеир ще падне, ако наистина го обявят за номер 1. Само че не знам дали ще схване майтапа.
270
1
 
3
 
! Отговори
ОООО преди 12 години
ПЕНСИИ НЯМА ДА ВИДИМ..АМА ПОНЕ ДА ПОКАЖАТ 4Е СИ ТЪРСЯТ ПАРИТЕ ОТ ДЛЪЖНИЦИТЕ-НИКАКВИ ЛИКВИДАЦИЙ ЗА ФИРМИ С ЗАДЪЛЖЕНИЯ -Я ТОКУ ВИЖ УПРАВИТЕЛИТЕ ИМ ВЪРТЯТ БИЗНЕС В ДРУГИ ЧИСТО НОВИ...ДА СЕ НАЛОЖИ НЯКАКВО ОГРАНИЧЕНИЕ НА ТОВА..АБЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА БАНКОВ НАДЗОР НЯМА ЛИ ДА СИ ПОЕМИ ФУНКЦИЙТЕ ДА ВИДИ КАКВИ ПЛАЩАНИЯ МИНАВАТ ПО БАНКИТЕ ПА ПОСЛЕ ДА КАЗВАТ 4Е НЯМА ПАРИ...НАП БЛОКИРА СМЕТКИ А БАНКИТЕ ГИ ПРЕВЪРТАТ ДРУГАДЕ А НАП И НОИ ЧАКАТ ДА МИНЕ ДАВНОСТ ЩЕ ИМ СЕ НАЛОЖИ НА 99Г ДА ВДИГНАТ ВЪЗРАСТА!!!!!!!
269
2
 
9
 
! Отговори
lili преди 12 години
Kolko e pros na6iq premierrrr
268
0
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 12 години
А ТИ ФАНИ ТВОЙТА цЕЦКА КАРАГОЬОЗЛИЙКАТА И Я ИЗПРАСКАЙ -ЗА ДА СМЪКНЕШ НАПРЕЖЕНИЕТО КОЕТО ТИ СЕ Е СЪБРАЛО!!! *** НАГЪЛ!! ПОЗОР ЗА БГ НАРОДА ,ЧЕ ГИ ИЗБИРА ВСЕ ТАКИВА ***...
267
0
 
9
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 12 години
Е ,КАК ДА СЕ СЪБЕРЕМ И ДА НАПРАВИМ КУРБАН КАТО ..САМИТЕ ВИЕ СЕ ДЕРЕТЕ ЧЕ НЯМА ПАРИ??? ДЕМЕК НАПРАВЕТЕ КУРБАН,ПАРИ НЯМА..АМА ВИЙ СИ ПЛАТЕТЕ!!?? ЕГАТИ ИЗВЕРГА!! НАГЛЕЦ!! ТИ МУ ВИКАШ КЪДЕ СА ПАРИТЕ..ТОЙ ВИКА ПАРИТЕ СА У ВАС- ЧЕ СТОРЕТЕ И КУРБАН??ТИ СИ КУРБАНА!!! НО НЕ СИ НЕВИННО АГЪНЦЕ ИЛИ ПРАСЕНЦЕ ТИ..НЕ СИ! ВСИЧКО СИ ЗНАЕШ И ВСИЧКО ВСЕКИ ТИ СЕ ЗНАЕ! НАГЛЕЦ!!
266
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eto vijte liceto na 4algariq
265
2
 
14
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 12 години
Съберете се, направете курбан... - Това заръча премиерът Бойко Борисов на лекарите, коментирайки поредния случай със смърт на родилка.ПРОЗДПО-ПРОЗДМухоБойко БОРИСОВ
264
2
 
11
 
! Отговори
до 265 преди 12 години
ББ-тиквата
263
1
 
12
 
! Отговори
mrawka преди 12 години
Познаите от първия път кои мафиот е близък с Йоцо Амстердама,бай Мле,Маджо,Йлиенския,Пантеви и още много "бизнесмени" и в момента какъв е?
262
4
 
5
 
! Отговори
ема преди 12 години
това говори моного лошо както за лекарите,така и за нашето скапано управление.това е човешки живот.изглежда за лекарите и болниците той няма стойност.за какво за учили нашите доктори,като не могат да помагат на болни ,деца ,родилки и всички остнанали.изглежда,че те не си обичат професията.