След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли

МВР шефът Цветанов смята, че наказанията по случая са "тежки"
Обновена: 24 яну 2012 15:09 | 24 яну 2012 09:40,
242
След скандала "Мировяне" - полицейските акции с пожарни коли
Снимка: Impact Press Grouр

След скандала с полицейското насилие в Мировяне, полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили

"За да сме сигурни, че ще отворят вратата", призна вътрешният министър Цветан Цветанов пред BTV.

МВР шефът отчете като грешка в случая със семейството от Мировяне - използването на силите на СДВР за групи от тежката организирана престъпност.

"Можеше да има просто полицейско присъствие с униформени полицаи", промълви Цветанов.

Още по темата

"Наложени са дисциплинарни наказания и аз смятам, че те са тежки в системата на МВР", отчете той. Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене".

По думите му не винаги трябва да се приема за достоверно на 100% това, което казват пострадалите.

А те обявиха, че при задържането им на базара в Илиянци и последвалия обиск 25 барети са се държали грубо и са ги били и бутали.

Припомняме ви, че при акцията на МВР Петър и Малина Начкови са арестувани и отведени в местното районно управление, като след разпит са били освободени. При операцията по сигнал за акцизни стоки бяха намерени едва 5 кутии цигари без бандерол.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за случая Петър Начков.

Цветанов обаче заяви, че полицаите не потвърждават информацията за това, че членовете на семейството са били блъскани.

"Всеки, който е извършил престъпление, най-лесно е да си направи медийна изява. Удря си главата в стената и казва, че е имало срещу него полицейско насилие", каза той.

"МВР винаги ще гарантира човешките права и за нас най-важното е да задържаме престъпниците", отсече министърът.

В системата дори ежедневно се акцентирало, че полицейското насилие е тема, която не трябва да се допуска.

"Смятате ли, че полицаят като арестува някой, започва да го бие?", попита вътрешният министър.

По случая с намерената убита Мирослава от Перник вицепремиерът коментира, че за момента с повдигнато обвинение е единствено Марио Любенов – Заека. Трети заподозрян човек няма. Проверявани са лица за евентуална съпричастност, но такава не е установена.

Цветан Цветанов каза още, че в момента тече спецоперация "Банкерите". В хода й е задържан мъж с 50 000 лв. в джоба си, който извършвал незаконна банкова дейност.

"За него няма никаква трудова дейност, която да е записана в регистрите", допълни министърът.

По думите му става въпрос за пренасяне на пари, които се придобиват от лихварска дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво ще прави пожарната там? И какво ще пускат пожарникарите преди полицаите да им отварят ли? Ами ако онзи вътре е луд и почне да стреля по пожарникарите??? Логиката както винаги е на висота.
191
0
 
1
 
! Отговори
до 233 преди 12 години
Да и като дадат на реверс ще го превърнат в ***!Ужасна работа!!!!!Тогава и адвокати няма да могат да си намерят заподозрените.
190
0
 
1
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
КОНСИЛИЕРИ ЦЕЦУЛЯ, ДОН БОКИКИО НЕ ТИ ЛИ Е КАЗВАЛ, ЧЕ БРОНЕТРАНСПОРТЬОРИТЕ И ТАНКОВЕТЕ СА ПО-ЯКИ ОТ ЛЮБИМИТЕ МУ ПОЖАРНИ !!!
189
2
 
1
 
! Отговори
камен преди 12 години
На следващата акция ще идат лайновоз.
188
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако мутрата бе ше моряк,щяха да ходят на акции с кораб???!!!
187
0
 
6
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 12 години
Г-н Цветанов послушайте премиера преди да е станала поредната беля. Проблема не е в това дали са бити или не - проблемът е в съотношението 25:1. Това че са 25 пъти в повече не им дава по специални права. Това съотношение на улицата лесно се преобръща. Утре може да стане 1:2500. Насилието не решава проблеми. Послушайте премиера и искайте оставки
186
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
снимката е трепач - откъде наднича ?
185
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Цветанов бе категоричен, че и без намесата на премиера Бойко Борисов е щяло да се стигне до подобно развитие на нещата - две "порицaния" и едно "мъмрене"."абе той съвсем ясно каза "оставки", ама явно толкова му и обръшате внимание какво казва, г-нЦветанов, що така ? с какво го държите ?
184
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"полицията вече ходи на акции с пожарникарски автомобили"това по какъв повод, щото премиера е пожарникар ли ?
183
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия *** селяни ни заливат с присъствието си трети ден-който и сайт да отвориш-зак-*** иска оставка,пускаш ТВ същото.Няма спасение-Агресивна простотия.
182
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аферим машала на смелата мафиотска фамилия-пет кутии-вярно не са много,но това е въпрос на принцип!
181
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли някой,който вярва на тия прости селяни,дето ги разхождат ,като маймуни от телевизия в телевизия-и всеки път говорят простотии и различни версии.
180
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той знае всичко ! Дори , ако требе че наднича праз ключалката ! Афферим , машшалла !
179
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОлицията им пресече далаверата с цигарите и те искат оставки-оперетна постановка на селска вечеринка с евтини,неграмотни актьори и прости режисьори!
178
1
 
7
 
! Отговори
отвесно преди 12 години
дървен духов музикален инструмент
177
1
 
12
 
! Отговори
МУ Е МАЛКО УМА преди 12 години
99% ОТ ТЪПИТЕ АКЦИИ С ОЩЕ ПО-*** ИМЕНА НА ЦЕЦОВАТА ПОЛИЦИЯ СА ПЪЛЕН ПРОВАЛ.ОСТАНАЛИЯ 1 % Е ЦЕЦО ДА СЕ ОПИТВА ДА ЗАБЛУЖДАВА СЕБЕ СИ И ТЪПИТЕ СИ ФЕНОВЕ, ЧЕ Е СВЪРШИЛ НЕЩО.ТОЯ ДОКАЗАНО ЗЪЛ,ПОРАДИ АБСОЛЮТНАТА СИ НЕПРИГОДНОСТ *** СИ Е ВЪОБРАЗИЛ, ЧЕ КАКТО МУ СЕ РАЗМИНА(ЗАСЕГА) ЗА АПАРТАМЕНТИТЕ И ХОНОРАРИТЕ, КОИТО СА КОРУПЦИЯ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, ЗА КОИТО СЕ НОСИ И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ,ТАКА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГО ТЪРПЯТ ДА ТОРМОЗИ НЕВИННИ ХОРА. АМИ ДА БИЕ ЖЕНА СИ,КАТО МУ Е В ПОВЕЧЕ АНДРОГЕНА И
176
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами ако се опънеш на американски полицай има право и да те застреля. Тея да са благодарни че не са ги арестували в Щатите. Можеха да отнесат 5 години затвор за възпрепятстване на арест.
175
2
 
14
 
! Отговори
до 199 преди 12 години
цитирам те. 199 ти"За мен Цветанов е като икона. Вечна слава за него. Да- премиер. Наистина заслужава.Искрено се радвам на успехите му." При това положение, си представям пък колко може да е твоя умствен багаж....И какъв интелект притежават и другите, които фаворитизират ***, стояща и ръководеща ГЕРБ...
174
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снимката кърти!Да се качи на десктопите на всички ченгесарски компютри.С надпис отдолу:"Министърът те гледа!"Ако президенстките избори бяха проведени година и половина по-рано, цвъки щеше да ни е президент и главнокомандващ.Щеше да си имаме министър мутра и президент физкултурник.
173
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей Новачков , ела аз да те набия по главата и тогава се оплаквай ! Ако те боли щото снощи си препил това е друг въпрос ! И престанете да грухтите по медиите , ти и останалите прасета !Ставате смешни бе ! Във вашия , а не в моя магазин са намерили цигари , без бандерол, в *** на дъщеряви пак откриха макар и 5 кутии ! Какво ми се правите на честни игуменки , прасета нагли такива !