Посланик Алън обича баници и... чалга

Новият британски посланик встъпи в длъжност
2 фев 2012 16:35,
102
Посланик Алън обича баници и... чалга
Джонатан Алън Снимка: БТА

Новоназначеният посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Джонатан Алън връчи aкредитивните си писма на президента Росен Плевнелиев.

Дипломатът стана популярен в медиите, след като живя 4 седмици при българско семейство в Пловдив, за да научи добре езика и да се запознае с традициите.

Алън сподели също, че харесва българските баници и се „оплака“, че от тях е наддал 5 кг. Дипломатът разкри още, че харесва домашната ни ракия и вино, както и чалгата.

Той разказа, че домакинята, в чийто дом живял, обича тази музика и всеки ден я слуша и гледа. От фолк певиците пък най-много му допадала Мария.

Алън е роден през 1973 година. Заемал е различни длъжности в системата на британското външно ведомство, където постъпва през 1997 г., сред които директор на Департамент "Източна Африка и регион на Големите езера" /2009-2011/.

Бил е началник "Анализи, информация и комуникация" в Службата по сигурност и антитероризъм /2007-2009/; заместник-директор на Департамент "Международни отношения" /2006-2007/.

В периода 2003-2006 г. е работил в постоянното представителство на Обединеното кралство към ЕС в Брюксел.  Женен е за Елизабет Патриша Алън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: Джонатан Алън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изглежда умен и симпатичен, а това, че ни хвали е съвсем професионално, все пак е дипломат от кариера, а не като някой наши дипломати, които са певци, поети и "продавачи в плод и зеленчук". Дано имаме късмет, и този дипломат направи добри дела за България.
84
1
 
6
 
! Отговори
ас преди 12 години
Пресметлив дипломат е господина.За да живее и отреагира адекватно,той опознава средата.Малко негови колеги имат същия подход.
83
6
 
28
 
! Отговори
НЕВЕРОЯТНО преди 12 години
ВМЕСТО ДА ВНЕСЕМ НЕЩО ДОБРО ОТ ЕВРОПА, ЯВНО ЗАПОЧВАМЕ ДА ИЗНАСЯМЕ ЧАЛГА ЗА ТАМ.ПРЕДСТАВЯМ СИ АЗИС ИЗНАСЯ КОНЦЕРТ НА УЕМБЛИ?НАКЪДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ Е ТРЪГНАЛ СВЕТЪТ?
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Човекът е дошъл в екзотичният, макар и малко мръсничък Ориент.
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Симпатичен мъж, не приличана грозните англичани. Преди 2 години бяхме на гости в Стокхолм и ни водиха на някакъв техен фолклорен фестивал. Музиката беше скучна за нас, но танците на тинейджърите бяха откровено еротични, а са от стари времена. Нашата чалга (въпреки че я ненавиждам) звучи по-добре.
80
1
 
16
 
! Отговори
osata преди 12 години
Не виждам причина за всичките отрицателни коментари. Всеки възпитан човек би постъпил като него. Чест му прави, че е решил да е сред обикновено българско семейство, за да е по-близо до бита на българина и да научи езика.Мисля, че се преекспонира с коментара му, защото той всъщност посочва условията, в които е бил поставен да живее. А какво мисли всъщност, няма да разберем, а и не е необходимо. Много е тактичен, дипломатичен и възпитан.
79
6
 
19
 
! Отговори
Дедо Мъдурко преди 12 години
Човека ми изглежда свястно момче-за разлика от един негов USA-колега...!Не го плюйте ингилизина ами му кажете едно "Добре си ни дошъл"!Ми кво като харесва баница-аз също ям баница,ама хубаво,домашно приготвена с мандраджийско краве масло и домашно сирене!А не от някоя квартална баничарница!Харесвало му ракия!Ами защо не-имаме си много хубави ракии дето слагат в джоба си коскоджа ми ти 20 годишни уискита!Я идете по някой от БГ-манастирите да видите(и опитате)какви домашно приготвени,по калугерски ракии има!И накрая,относно ЧАЛГАТА-ами кво друго да каже човека като в БГ куцо,кьораво и сакато слуша чалга!Всички слушаме чалга,кво да се лъжем-кой явно,кой тайно...Ама има някои от нас дето се правят на ощипани моми,че уж не слyшали и мразели чалгата!Така че англичанина казвайки Аз харесвам чалга все едно прави комплимент на всички българи и се старае да се хареса на всички нас,в което няма нищо лошо!Опасявам се обаче с течение на времето да не го научат на нашите типично български простотии и човека да вземе и изпростее!Още веднъж:Wee to Bulgaria,sir Jonathan Allan!
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
напълнял е не от баницата, а от чалгата и ракията... но все пак изглежда е симпатичен човек.
77
2
 
10
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Човекът не е виновен. Запознали са го с "традициите". Очевидно желанието на "домакинята" да гледа по цял ден чалга е било по-силно от чувството "да не се изложим пред чужденеца", типично за българите. Е*ало си мамата
76
2
 
3
 
! Отговори
234 преди 12 години
The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland - i koe mu e greshnoto, ne razbrah?
75
5
 
20
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Тоя требе да са го понижили, щом от ,,големите езера,, го изпращат в ,,дъръ дере,,.
74
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде,хайде не го "плюйте" човека и измежду тях има селяци,които слушат чалга,то наистина какъв друг ще пратят за посланик в България?!?
73
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как се казва на пловдивчанин?-Майна!А на пловдивчанка?-*** майна!
72
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Plovdivska seleniq,nishto poveche po prostotiq v plovdivsko minaha i kurdite ot burgas i shopite
71
2
 
5
 
! Отговори
Batman преди 12 години
Департамент "Източна Африка и регион на Големите езера" NOMENT
70
2
 
14
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
а бе те във Филибето не си играят. Яко жулят чалга, пият боза директно от вимето на мадамите и замезват с баница. Ми какво друго да хареса дипломат бе апдали? Да не искате да се изтряска че харесва Дийп Пърпъл и уиски скоч.
69
5
 
22
 
! Отговори
на преди 12 години
Чувал съм че западните дипломати ако ги наказват ги пращат в такива страни като нашия ***.Горкия човечец, той още не е разбрал на какъв са го сложили
68
4
 
28
 
! Отговори
дедо Тъпчо преди 12 години
*** вий нищо незнайте кво е въспитание бе Едно време едни важни американци поканили други важни индианци на обяд,да ги черпат.И за да си напраят кодож с тех зели та им турили в чинията само люта горчица.Индианците понеже мислели че туй е любимото едене на домакинете зели че сичко изели па макар че ич не им аресало-за да ги не обидатТа кво да прай и тоз англиченин-щом таз чалга била любима на домакинете и той да не ги обиди я слушал а те пък решили че многу му аресала Те англичаните са въспитани ора пък за домакинете-айде вие кажете
67
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да ги боли някои чалгата е най масово слушаната музика в България.И език се учи най лесно в среда където се говори въпросният език.А какъв ще излезе човека ще видим.Българина е казал по дрехите посреща по делата изпраща.
66
23
 
14
 
! Отговори
Поздрав преди 12 години
По шосето се задават дъщеря и майка,клони кършат, *** бършат и за *** въздишат!Припев: Гъс, гъс, рунтав гъс,дърта ***, *** чавръст!Гъс, гъс, рунтав гъс,а ляво мъдо на гърба му,дясно с *** в *** му!(х2):На среща и млад калугер, изморен, изпотен,между кълки *** искара като върбов корен!Припев: Гъс, гъс, рунтав гъс,дърта ***, *** чавръст!Гъс, гъс, рунтав гъс,а ляво мъдо на гърба му,дясно с *** в *** му!Дали да му легна мамо или да побегна,че каквато съм си щура ша му чупя ***.Недей дъще, недей мила, ти си аджалия,нека мама да начеше старата мистрия!Припев: Гъс, гъс, рунтав гъс,дърта ***, *** чавръст!Гъс, гъс, рунтав гъс,а ляво мъдо на гърба му,дясно с *** в *** му!(х2):Че калугерско *** мяра си не знае,кара *** да ***, *** да пикае!Припев: Гъс, гъс, рунтав гъс,дърта ***, *** чавръст!Гъс, гъс, рунтав гъс,а ляво мъдо на гърба му,дясно с *** в *** му!