Няма да има "трета стомна за вода" за ГЕРБ!

Сините против промените на Дянков за Сребърния фонд
Обновена: 28 фев 2012 15:34 | 28 фев 2012 15:34,
77
Няма да има "трета стомна за вода" за ГЕРБ!
Лидерът на СДС Мартин Димитров. Снимка: архив, БТА

Най-голямата заблуда е, че ГЕРБ ще изведе страната от кризата. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров на пресконференция след заседание на ръководството на партията.

Сините се обявиха против законодателните промени на финансовия министър Симеон Дянков, свързани със Сребърния фонд.

Според сините с предложението на Дянков правителството директно ще посегне на парите, които гарантират стабилността на пенсионната система.

"Сребърният фонд е единственият резерв, който може да покрие изплащането на пенсиите при сериозен недостиг на средства в бюджета", аргументира се Мартин Димитров.

Според сините Сребърният фонд ще се ползва за покриването на външния дълг и дефицита по бюджета, които са общо около 3 млрд. лева.

По думите му през последните седмици правителството ще "харчи упорито" част от парите от фискалния резерв, които представляват задължителни фондове - Сребърния фонд и фонд "Козлодуй", което противоречи на българското право.

Относно готвените промени при функционирането на Сребърния фонд Дянков коментира, че средствата от него се предвижда в бъдеще да могат да се инвестират не само в чужбина, но и в български и чужди държавни ценни книжа, а след време - и на фондови борси у нас и в чужбина.

Мотивът е, че така доходността от тях ще бъде много по-висока. Министърът поясни, че сега тези средства могат да се инвестират само в чужбина и стоят по сметки на БНБ при много ниски лихви.

Той увери, че ще се запази забраната активите на фонда да се трансферират в други пера, освен към фонд "Пенсии".

"По подобен начин правителството набързо прахоса резерва на здравната каса. Този сценарии не бива да се подценява, защото управлението на ГЕРБ вече показа, че може да харчи с пълни шепи и превърна финансовата си политика във филмов сюжет. Не трябва да се забравя, че България граничи с изпадналата в много тежко положение Гърция, което прави района финансово нестабилен", коментира днес Мартин Димитров.

Още по темата

По повод резултатите от последните социологически проучвания, които показват че премиерът Бойко Борисов е с най-висок рейтинг, а ГЕРБ е първа политическа сила, лидерът на СДС смята, че до изборите ще има големи промени и то не само в обществените настроения.

"Знаете ли как разбирате как една партия е дясна и води дясна политика? По икономическия растеж и доходите, едно управление е дясно, когато след себе си носи растеж и повишаване на доходите. Вижте данните за 2011 г. – България има растеж, колкото на закъсалата Унгария, която ще бъде спасявана от МВФ. 1.6 – България, 1.6 – Унгария. България има по-нисък растеж от Румъния, където хората са на улиците и има бунтове. България има пет пъти по-нисък растеж от Естония", отсече Мартин Димитров и добави:

"При това положение, ако обществото продължава да разбира ГЕРБ като партията, която ще го извади от кризата, това е най-голямата заблуда и измама, която може да съществува. Аз знам, че българският народ е казал – веднъж стомна за вода, втори път стомна за вода, парламентарните избори, които наближават ще бъдат трети път стомна за вода за ГЕРБ".

Той беше категоричен, че с него не са водени разговори за нов политически проект, но били "обект на изключително ухажване от всякакви възможни партии".

Това обаче не ги вълнувало, тъй като Синята коалиция била стабилна. Димитров беше категоричен, че СДС няма да влиза в безпринципни коалиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
5
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
хехе НЕ СЕ ХАБИ ДРУЖЕ, ШЪ ПРЕГОРИШ БЪРЖЕ;)Още ли не си разбрал, че разлика между другарите, ГЕРБ,ДПС,СДС, ОДС и останалите знайни и незнайни артисти на прехода НЯМА!И 'тея' и 'онея' са все едни и същи. Съществуват защото има глупци като тебе - да подскачат, да порицават.... да разделят.Знаеш какво е казал мъдреца, нали?"РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"Анадън му?
67
4
 
3
 
! Отговори
ДО 74 преди 12 години
КАТО СИ ГЛАСУВАЛ ЗА ГЕРБ СЕГА ИМ ЯЖ Х.Я . Стой си като"ОЗЪБЕНО ЗЛОВЕЩО КУЧЕ" мързеливец недоучил. И без това ше умреш от глад и такива като тебе няма повече да ни докарват такива като ТЕЯ на власт. Да ти писне от себе си е най добре. Ходи на моста Чавдар .
66
0
 
4
 
! Отговори
Калинка преди 12 години
Най-добре е сребърния фонд да се раздаде на боноси.
65
2
 
16
 
! Отговори
Писна ми преди 12 години
Не ме интересува кой е на власт, дори не ме интересува кой какви бонуси си е гласувал и присвоил.ИНТЕРЕСУВА МЕ ДА МИ СЕ ОСИГУРЯТ УСЛОВИЯ ДА СЕ ТРУДЯ НОРМАЛНО, ДА ЖИВЕЯ НОРМАЛНО, ДА СЕ ЛЕКУВАМ НОРМАЛНО.Гласувах за ГЕРБ с ясното убеждение, че са милиционери, а от милиционер е трудно да се изискват кой знае какви умствени способности.Но се надявах, че ще раздадат справедливост, още повече, че Бойко лично декларира това.НО!!!...за съжаление и "тия" се оказаха като "ония"...дори по-лоши.
64
4
 
20
 
! Отговори
96 преди 12 години
ГЕРБ е може би най-крадливото правителство от последните 20г.
63
4
 
20
 
! Отговори
87 преди 12 години
ГЕРБ С НАЙ-ГОЛЕМИ БОНУСИ И ТО ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА ...А ИНАЧЕ МОРАЛИСТИ И ВИНАГИ ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ
62
2
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
ГРАБИМ БЪЛГАРИЯ
61
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартинчо огледай се ослушай се и тогава премени иначе влаковата композиция на ГЕРБ пак ще те згази. Крайно време е да п остъпиш като Я нето. Грешиш много като слушаш Костов,който разпиля СДС
60
9
 
7
 
! Отговори
Апис преди 12 години
За тоя на снимката гласувах на последните парламентарни. Повече не. Абсолютен *** и лобист за противоречиви или направо антинародни закони прокарани в НС.
59
8
 
30
 
! Отговори
Still Here! преди 12 години
Добре бе *** такива, избрахте го фуражката, защото нямало да краде и очаквахте някакво безсмислено възмездие срещу вече бившите крадци. Приемам вашата *** незаинтересованост, че страната ни от едно от най-привлекателните дестинации за инвестиции се превърна в десета дупка на кавала (класацията doing business на евростат за2008 - 2011), че изгони почти всички големи инвеститори (EON - компанията с най-добро корпоративно управление за 2010), но след последните факти - да продължавате-УЖАС!
58
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мартивнчо, добре,че не се случихме по време на криза при теб или при ПЕСА,щяхте да ни оглоздите съвсем !
57
17
 
9
 
! Отговори
дан преди 12 години
абе ***, на кого даваш акъл бе...в цялата ти партия остана само ти и в другия парламент няма да съществуваш
56
9
 
35
 
! Отговори
годуха преди 12 години
Май ГЕРБ ще се окажат по-крадливи и от тройната ламя
55
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мат'ряла е добре да слуша какво му говорят утвърдени и опитни икономисти ,като Костов и Орешарски, защото в момента фискалния резерв е под 3,8 млрд. лв. и в близките няколко месеца няма от къде да бъде попълнен :( за сведение на ГЕРБерите това е най-ниското ниво от 9 години насам
54
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАКИВА ХОРА НИ УПРАВЛЯВАТ ЗА ЖАЛОСТ И ОНЯ ОТ АПЕЛАТИВНИЯ СЪД ПЕНГЕЗОВ ДЕТО ПИЕ ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ ПО 2 ГОЛЕМИ РАКИИ 2 БУТИЛКИ ВИНО ПО 40 ЛВ. ЕДНАТА И ТОВА НЕ Е ВЛЯЗЛО В НИКОЯ НОВИНА ИМА ИНФОРМАЦИОННО ЗАТУМНЕНИЕ ПИЯНИ ПРОКУРОРИ И ПИЯНИ СЪДИИ РЕШАВАТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТЕ ЖИВЕЯТ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И НА НАШ ГРЪБ ЗАКОННО ЛИ Е ДА СЕ ПИЕ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА ДА КАЖАТ ЗАТОВА ГИ КРИТИКУВАТ ОТВСЯКЪД
53
22
 
9
 
! Отговори
геро преди 12 години
мартинчо,спри с дрогата станал си за майтап,бе момче
52
2
 
5
 
! Отговори
танкист преди 12 години
до 59, бочко за народ ли го имате вече.
51
20
 
15
 
! Отговори
ФАТМА ГЮЛ преди 12 години
АМАН ОТ РОЗОВИ ЧОВЕЧЕТА С ОЧИЛЦА, ГОЛЕМИ ДУПЕТА И МАЛКИ ЧУРКИ!АБЕ, ТОЗИ ДАЛИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ Е ЗАСАДИЛ ДРЪВЧЕ ИЛИ Е НАПРАВИЛ КЪЩИЧКА ЗА ПТИЧЕНЦЕ , А Е ТРЪГНАЛ ДА ДАВА АКЪЛ НА НАРОДА! ТОЯГА-А-А-А-А!
50
0
 
21
 
! Отговори
бсп преди 12 години
То остана ли народ? Та то остана само простотия и наглост,която вилнее във всички посоки.Какво е свобода без пари?Простотия! Ето това е демократичното съдържание на държавата ни днес .Простотия!
49
4
 
4
 
! Отговори
до 53 преди 12 години
като гледам ква снимка си сложил..... мани,мани! евала,много оригинален си . твоя дефект е в черепната кухина!