Добрев смени шефа на БЕХ. Новият е Михаил Андонов

"Държавата няма механизъм да въздейства за ОЦК-Кърджали"
25 мар 2012 13:21, Елка Василева
34
Добрев смени шефа на БЕХ. Новият е Михаил Андонов
Делян Добрев. Снимка: Булфото

Министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев освободи от длъжност изпълнителния директор на Българския  енергиен холдинг Йордан Георгиев. На негово място ще бъде назначен досегашният управител на НЕК Михаил Андонов, съобщи пресцентърът на МИЕТ.

Мотив за освобождаването на Йордан Георгиев е нуждата от мениджър, който познава в детайли развитието на енергетиката в България.

Михаил Андонов се занимава от седемнадесет години с енергетика и отлично познава проблемите, на които следва да бъдат намерени бързи решения.

Според  Добрев Андонов има продължителен опит в енергетиката и ще се справи с координацията на българската енергийна политика. Министърът съобщи, че има намерение да назначи още двама експерти, които да отговарят за проектите "Южен поток" и "Набуко".

По темата за социалното напрежение в ОЦК – Кърджали, където работниците протестират от няколко седмици заради неизплатени заплати и планират утре блокада, ако не получат заплатите си, пред БНР икономическият министър каза, че държавата няма механизъм да въздейства на собственика Валентин Захариев.

Добрев каза, че държавата ще съдейства за решаване на проблемите на предприятието, но няма механизми за реакция както при ГОРУБСО-Мадан, тъй като става дума за частна собственост.

Добрев посочи, че в ГОРУБСО – Мадан имаше издадена концесия и собственикът можеше да се притисне. Министърът на икономиката и енергетиката заяви, че ще разговаря с кредиторите на Захариев, за да получи информация за техните намерения.

Кредиторите на г-н Захариев са най-заинтересовани от това предприятието да заработи, така че според мен това, което те трябва да направят е, може би да подобрят мениджмънта на дружеството, за да се излезе от тази ситуация, каза Добрев.

По думите на Добрев става дума за лошо управление на дружеството, което няма приходи и средства за заплати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като започнаха от БЕХ не е зле да посменят и директорите на дружествата в БЕХ.Например другаря Гогов/ дипломиран учител по география/ -директор на Булгаргаз както и другаря Темелков / дипломиран икономист в Украйна/- директор на Булгатрансгаз.
21
0
 
4
 
! Отговори
Внимание !!! преди 12 години
Новата менистерка на здравето е КАДЪНА !!! Разгледайте я внимателно - облекло и външен вид ... Бойко пак се наведе на Меди Доган - ръка ли целува ? ...
20
0
 
5
 
! Отговори
! преди 12 години
Нека си кажат в прав текст, че тези, които дължат по 200 млн. на бюджета имат право, защото са частници. А обикновените граждани, понеже са бедни и са слуги... сещате се, както се казваше в "История на света". Всеки, който дължи на банка или на дължавата, дори да е в размер на 100 лв. си носи кръста и последствията, но "големите", понеже са частници, могат да си развяват байряка каксто си искат и за тях последствия няма. Това е безумие, но какво да се прави, безумна ни е държавата.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 18,21,22: Не лошо да си направите ДНК тест...и се подгответе за "изненада" !
18
10
 
4
 
! Отговори
Не злобейте,тъпанари преди 12 години
Едва ли и вие сте руси,със сини очи.Момчето е постигнало всичко с учене и труд.
17
3
 
14
 
! Отговори
До 22 и 23 преди 12 години
Като му гледаш устните,които са като терлици,няма защо да се чудиш каква ДНК ПРИТЕЖАВА!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не чакайте нищо от Калинчо, просто момченцето не може!Виш Миро е друго нещо, постави динена *** на некадърен Трайчо и сега е на почит при Вожда.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идва ми наум един въпрос. Като новото недоносче на ББ иска "мениджър, който познава в детайли развитието на енергетиката в България" дали самото то познава в детайли енергетиката на България.....
14
2
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
Гледах баща му по телевизеията. Истински ***, та оттам идва приликата :)
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Михаил Андонов се занимава 17 год.с енергетика и отлично познава проблемите...",а какво да кажем за тебе бе Делянчо,като все още си сукалче в тази област?!Това не ти е теория на изкуствата!Нерде Ямбол,нерде СТАМБУЛ!
12
1
 
11
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 12 години
То пък намерили кого на сложат - другаря Андонов - шеф-а на НЕК-а - най-големите крадци са в НЕК.
11
2
 
4
 
! Отговори
Romite na vlast преди 12 години
toa Rom pa otkade go nameriha , istinata e Osman Pa6a ili nema opravia v Balgaria o6te 3 pokolenia
10
1
 
14
 
! Отговори
уййй преди 12 години
"Михаил Андонов се занимава от седемнадесет години с енергетика и отлично познава проблемите"един от основните проблеми на българската енергетика е НЕК и ръководството им!!!какъв е тоя нещастен бакалавър връзкар Добрев?!?!? Бойко е за затвор!!
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По пътя на логиката , следващият би трябвало да е с диплома за сладоледаджия !
8
2
 
11
 
! Отговори
evgeni преди 12 години
Енергийния бос на АБВ-Мафията май не е бил ИПОНЕЦ ,нито е носил каубойска шапка и наметало,нито пък главен секретар поставен от Р.Петков по препоръка на Сакскобурготски и канонизиран от Триглавия Змей на БСП.Проблема с "Горупсо Мадан" бе заложен преди доста време за подържане на рейтинга на Бойко,който умело манипулира с ГДБОП,ДАНС и Медиите.Вече "трактора" не е пречка за настоящето на "Каубоя" и се осъществяват предписанията на АБВ Енергетиката.Защо никой не се осмелява да попита Човекът-Партия защо Траъчо Трайков бе неудобен ?! Защо никой не смее да попита защо се сменя и шефа на Български Енергиен Холдинг ?! Захто никой не смее да попита дружествата от холдинга дали са източвани за субсидиране на партии и инвестиране на РЕЙТИНГИ ?????! Защо никой не попита какво се получава от посредничество към посредничество в Енергетиката.Защо никой не се интересува от частните дистрибутори прикрепени към държавните тръби ?????!Защо години наред умишлено не се споменава имена ккато Сашо Дончев,фирми като "Овергаз",но се хванахте на въдицата на енергийния тарикат Борисов,който официално канонизира чрез акцията "Датчиците"- "Лукойл" ????! Не се ли досещате каква политика провежда Борисов и от кого е издигнат чрез външна подкрепа.Сега ще ви кажа какво ми каза едно пиленце.Някога ако си спомнихте как Русия спря Газовото кранче през украйна,и това бе заради факта _"ЩИТ" .сега се осъществява друг план от еврейски инвестиции за дестабилизиране на Европейската икономика и ограбването и чрез Световната Банка и МВФ.Не са и случайни "Арабската ролет",както и Визитите на Борисов "Тук-Там".Просто България е на кръстопът и престъпници с доказани качества за такива проекти са добре дошли .Също и параграф- "компромати от Миналото" е гарант за Служението на такива като Борисов !!! Защо не попитате Борисов какво искаше да каже при посещението на Бениямин Натаняхо с изказването си :" В България ще текат Израелски инвестиции" !!!!! Просто и ясно светът се ограбва чрез капитали от МУСАТ,световните "регулатори" са СБ,МВФ и НАТО,като дори и америка е въвлечена в това,за което дори тя не предполага. Просто казано: "Аз ще направя 11-ти Септември,пак ти щеш нещеш,ще удариш Ирак. И все пак да погледнем и посещението на Борисов в Турия :"Конектора" !!!!! А на нас простолюдието ни обясняват,че световната криза ристигнала от срив в ипотечното банково дело .Дрън -дрън-дрън. когато се правят войни на кредит така се получава,пак плащат всички !!!! А Борисов продължава да се канонизира от РЕЙТИНГИ !!!!
7
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
тука пак Андрешковски работи правят !
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новия Калинчо иска да се покаже, че е нещо...Всички сте пеперудки, които летите около Вожда и не можете гък да кажете без негово позволение!От вас не може да се очаква нещо хубаво.
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** СЕ РАЗВИХРИ.УВОЛНЯВА НАЗНАЧАВА.ТОЯ ПУДЕЛ ЩЕ ДОВЪРШИ ОКОНЧАТЕЛНО ВСИЧКО КОЕТО Е ОСТАНАЛО В ТАЯ БЕДНА НЕЩАСТНА ДЪРЖАВА.
4
1
 
12
 
! Отговори
цирк преди 12 години
Кой е този ЗАХАРИЕВ,кой го създаде-----спомних си ,седерасиската *** и техният помазаник Ванче Костов.... къде са му паричките ,с кого ги дели ,имали нещо като Прокуратура в БГ.....тъжно и срамно...!!!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дрън-дрън та пляс....как ще се намесете,там нямате интерес бе тикви.....