ГЕРБ свършили много, вече с цели за втория мандат

Цветанов се надява, че народът ще им даде шанс да управляват по-дълго
Обновена: 12 апр 2012 14:55 | 12 апр 2012 10:45,
599
ГЕРБ свършили много, вече с цели за втория мандат
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ постигна много в работата по приоритетите за първия си мандат – инфраструктура и борба с престъпността и корупцията, и вече има набелязани цели за още четири години на власт. Така например кабинетът предвижда да задели повече средства за образование и наука. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Той не скри надеждите си, че народът ще даде на партията му шанс да управлява по-дълго.

"През първия си мандат заложихме на правителство на малцинството, защото знаехме, че трябва да поемем цялата политическа отговорност. Гражданите са тези, които ще определят дали да има коалиция след следващите избори", коментира Цветанов.

Той обаче категорично отрече формацията му да се съгласи на съвместно управление с БСП.

Във връзка с подкрепата, която ГЕРБ получи от напусналите други партии политици, министърът коментира, че те са действали така само заради собствените си убеждения.

Още по темата

"Те са решили, че трябва да подкрепят политика, която е добра за държавата", каза вицепремиерът.

Той отказа да коментира евентуалното основаване на партия от Георги Първанов, както и бъдещето на БСП под ръководството на Сергей Станишев. Пожела си само да не попада на самотен остров в компанията на когото и да било от двамата.

"Може би с Първанов, защото е по-добър ловджия и винаги ще осигури необходимата храна, с която да можем да оцелеем на този остров. От друга страна пък Станишев ще ни осигури по-добрия PR", пошегува се Цветанов, намеквайки за скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, в който беше замесено името на партньорката на Станишев Моника Йосифова.

"Първанов не работи за сближаване между ГЕРБ и социалистите", категоричен бе Цветанов по повод появилата се информация, че доскоро действащият президент е човекът на БСП в управляващата партия.

Вътрешният министър определи като спекулации твърденията, че има сериозни конфликти с колегата си от финансовото ведомство Симеон Дянков.

Цветанов за пореден път заяви, че решението да поиска оставката на бившия енергиен министър Трайчо Трайков не е било негово, а на премиера. Той го взел след разговор с Трайков при правителствената визита в Катар.

Във връзка с предстоящите празнични дни вътрешният министър подчерта, че по пътищата из цялата страна ще има засилено полицейско присъствие.

"Целта е да се подсигури придвижването на "софиянци" до родните им места", пошегува се Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


599
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
0
 
0
 
! Отговори
валентина преди 11 години
преди да посегнете към бюлетината на ГЕРБ добре помислете за:катастофално високата безработица,ниските доходи,растящите цени на стоките,мизерното съществуване на нашите родители баби и дядовци.високата междуфирмена задлъжнялост,несъръзмерно високите заплати на държавните чиновници,ширещата се престъпност,източения резервен и сребърен фонд,пробитото здравеопазване и още и още.......
487
0
 
0
 
! Отговори
anjela преди 11 години
за следващите избори герб отново ще са на *** пазар.така спечелиха и миналите избори с трикове,купени гласове и манипулирани резултати.
486
0
 
0
 
! Отговори
gerb преди 12 години
samo taka,MA4KAITE NARODA,PAP 6TE GLSUVAME ZA GERB
485
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА "НАДЯВАМ СЕ" ЗВУЧИ НАЛУДНИЧЕВО!!!НЯМА ДА СТАНЕ ИЗБИИТЕ СИ ГО ОТ ГЛАВИТЕ!!!!
484
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Целта е да се подсигури придвижването на "софиянци" до родните им места", пошегува се Цветанов.Той никога не говори сериозно!!!Така наречените софиянци ходят да си видят обезлюдените и разрушени "родни" места.
483
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мутрите в пандиза!Никакъв мандат повече!!ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ Е ИСТИНАТА!!
482
0
 
0
 
! Отговори
Атака преди 12 години
Истината е, че НФСБ е създадена да руши вота на Атака, не случайно ги забелязаха с консул на Турция.На НФСБ й е платено за създаване на такава формация.А, който плюе по Атака, той плюе и по България, плюе и по адекватния стандарт на живот, който от Атака мечтаят за всички българи.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82-13-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9-15-04-2012%D0%B3-c873.html
481
5
 
3
 
! Отговори
Стенли преди 12 години
Глад, безработица, милиционерщина и некадърие. Ето това донесоха ГЕРБ. Всяка една алтернатива е по-добра с изключение на РЗС, ДПС и Атака.
480
0
 
0
 
! Отговори
селянче преди 12 години
За достойния властитут хубава ода !
479
3
 
4
 
! Отговори
селянче преди 12 години
Хора, бдете, бъдете разумни! Истинската грижа за Майка България е в НАЦИОНАЛЕН ФРОНТ за СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ! Подкрепете истинските родолюбиви българи !
478
7
 
7
 
! Отговори
националист преди 12 години
Приканваме всички читави Българи да се дистанцират от мафията/БСП,ГЕРБ,ДПС,ДСБ,СДС,НДСВ,АТАКА,РЗС.../ и да подкрепят единен фронт на националистите в лицето на Национален Фронт за Спасение на България! Последен шанс!
477
6
 
7
 
! Отговори
НФСБ преди 12 години
ГЕРБ губят изборите! Народа ще гласува за националистите - НФСБ ще укрепи държавата и ще дръпне икономиката нагоре. Ще се търси строга отговорност за разрухата. Виновните ще бъдат наказани, а имуществото им - отнето в полза на държавата. За 5 години България ще тръгне във вярната посока с небивал възход. Дайте шанс на НФСБ да възроди България! Стига смешни експерименти! България над всичко! Смърт за грабителите!
476
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нито станишев, нито доган, нито царя, нито гоце, не са не само в затвора, а даже не са подсъдими...!?
475
3
 
6
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Прав е Консултанто даста неща свършват ГЕРБарите, на път са да свършат валутния резерв на страната и сега почват Сребърния фонд и него ще го свършат догодина!
474
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес.бг,много Ви моля,не и мутрите на тия две оранжеви твари,не и преди тоя свят ден ВЕЛИКДЕН!!!!!
473
4
 
5
 
! Отговори
пепи преди 12 години
Втори мандат само със ДПС хванати за палците на краката
472
3
 
5
 
! Отговори
народа преди 12 години
Да управлява личния си автомобил няма шанс да управлява по-дълго България тоя артист
471
5
 
9
 
! Отговори
777 преди 12 години
ВТОРИ МАНДАТ ЛИ ???????????БОЖЕ, БОЖЕ ТЕЗИ СРАМ НЯМАТ!!!!!!!!!!!!!!!!
470
4
 
8
 
! Отговори
Хер Флик преди 12 години
Шшшшш...т , тихо .....За ГЕРБ или само добро ,или нищо . Като за покойник.
469
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, доста свърши Герб, все неща, дето за 500 г. турско робство турската империя не свари да ги свърши, но тея успяха, още съвсем малко време за управление им трябва и ще довършат и държавата тотално