13% от парите по европрограма отиват за роми

Целта е интеграцията им на трудовия пазар, обясни зам.-министър
22 май 2012 20:00,
76
13% от парите по европрограма отиват за роми
Целта е ромите да се интегрират на пазара на труда. Снимка: архив Булфото

Над 13 процента от бюджета на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси" подпомагат интеграцията на ромите на пазара на труда, заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Русинова участва във форум "Приносът на фондовете на ЕС към интеграцията на ромите", информираха от Министерство на труда и социалната политика.

Бюджетът на оперативната програма  за тази година е 350 млн. лева.

По думите на зам.-министъра от общо осем приоритетни оси на оперативната програма почти всички имат пряко отношение към проблемите, пред които е изправена ромската общност.

Мерките са насочени към интеграцията на пазара на труда, достъпа до образование и обучение, социалното включване, обмяната на добри практики и сътрудничеството с други държави членки на Европейския съюз.

В дискусията са участвали и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и Пeтeр Стъб Йоргенсен от главната дирекция "Заетост, социални въпроси и приобщаване" на ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Barona преди 11 години
:DDDDDDD ne stavaite sme6ni
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
68-prav si mangala nyama da go vzemat na rabota no 6te se nameri nyakoy ot mafiotskite upravnitsi da gu6ne tezi 13 protsenta
55
0
 
3
 
! Отговори
ии преди 11 години
Така както гледам. След 20 години римляните ще трябва да дават пари, за да интегрират сина ми в собствената му родина. Какво стана с преброяването? Нали ни брояхте компютрите, телевизорите, кои каде работи поименно фирмите и с какво се занимават. Какво се случи с така събраната информация. Колко са римляните? Колко работят? Какво и каде работят?
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Целта е ромите да се интегрират на пазара на труда"Кой ще вземе *** да му работи? По-добре таралеж в гащите.
53
0
 
13
 
! Отговори
Социален работник преди 11 години
Каква интеграция бе майкоооо, за това племе, тези *** на обществото само едно е решението - или ще бачкат, за да си получават социалните помощи или няма пари, по две деца на жена и мъж да и се полагат за целия им живот, в противен случай, би трябвало да се предполага, че за 3,4,5,6 чавета ще има пари за да ги отгледа и изучи!!!! Ако и това не помогне........ еми един нов Хитлер ни трябва!! :(((((((((((((((((((
52
0
 
1
 
! Отговори
gomor преди 11 години
Нещо не разбрах добре за какво става въпрос освен, че за разни *** организации са приготвени за усвояване 350млн.Как се замазват нещата "приоритетни оси","оп програми","добри практики", абе кажете, че ще се крадне яко!Може би това е имал предвид др. Доган, като говори за ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ТРИГОНОМЕТРИЗЪМ
51
0
 
8
 
! Отговори
Баба Меца преди 11 години
Сакън, недейте да обявявате колко пара се отделя за "интеграция", щото веднага ще решат, че им се полагат по право и цялото *** мемлекет, барабар с чаветата, ще се втурнат към общините да си ги искат. А пък дали тези средства ще стигнат до тях е друг въпрос. Помните ли колко средства за "интеграция" изчезнаха като вода в пясък през последните години, след като минаха през "микрофилтрите" на разни самозвани *** "организации" като Евророма например?
50
0
 
11
 
! Отговори
Е - Ник преди 11 години
*** се интегрира само в миещи средства!!!И стига вече с това "роми" Само на медиите тая поръчкова дума гали ушите. Обикновените хора не я използуват. Аман вече!
49
1
 
15
 
! Отговори
ромите преди 11 години
аз лично живея в град където има много роми,познавам ги и мога да кажа че и 10 милиарда да пръснат за интеграция на ромите те не могат да се интегрират,просто то е в гена им и нищо не може да се направи за да се оправят,пръснати пари на вятъра те са си родени мошеници и крадци и това е самата истина.за парите който се харчат 50 процента се крадат от фирмите къде ги обучават,нема оправия
48
2
 
15
 
! Отговори
2 преди 11 години
интеграция...социално включване ...добри практики....всички тези простотии,които майсторите по лапане на европейски пари ръсят са прах в очите..истината е една-ТОЗИ ЕТНОС НИКЪДЕ В СВЕТА НЕ СЕ Е ИНТЕГРИРАЛ-ТОВА Е ОСНОВЕН КРИМИ ЕЛЕМЕНТ ...безотговорни,мързеливи бързо ориентиращи се къде могат да изкопчат пари...рушители на всичко стойностно и красиво...това са кърлежите които точат кръвта и силите на нацията и се плодят без задръжки ...слепци ли са политиците...как ще живеят децата ни след 15-20 г
47
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не желая тази етническа група да се интегрира където и да било -НЕВЪЗМОЖНО!!!Те не подлежат на обработка -мързеливи,безотговорни ,лъжливи и т.н.
46
3
 
1
 
! Отговори
UK преди 11 години
Balgarina ako vzeme bez da pita tova si e 4isto i prosto ,,dalavera,, ,tsiganina ako vzeme bez da pita tova si e ve4e krajba.
45
0
 
0
 
! Отговори
баче кико преди 11 години
*** !
44
0
 
18
 
! Отговори
от 45 до 56 преди 11 години
Не, ние няма да сме по-малко от *** - просто ще си раждаме децата в други държави и приемайки чуждото гражданство, още с първата си глътка въздух те фактически вече няма да са българчета. Така, че спокойно няма да се претопим - просто ще се смесим с другите държави... циганорите ще останат тук, ние ще си гледаме децата в по-добри условия и всички ще са щастливи. Щом *** са по-важни от българите, държавата няма да има български деца. Край на проблема.
43
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
SKORO SHTE BDEM POMALKO OT CIGANTE,,,TAKAE KATO NEPRAVIM DECAHA A SAMO GLEDAME S ZAVIS KAM DRUGITE DARZAVI, ZALKO MNOGO ZALKO ....
42
0
 
2
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
BALGARI VIE ZASPAHTE LI?KAKVOOO .NYAMA LI OTZIVI?SABUDETE SE
41
0
 
2
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
STAVAM NAHALEN '. NO NAISTINA POKAJETE MI *** KOITO E SNIMAN V BALGARIY I DA TEJI PO MALKO T TEGLOTO KOETO MU E NUJNO ZA VAZRASTA.... NYAMA...VSI4KI PREYAJDAT,,A SI GOVORYAT EDIN DRUG .ABE KAT IMA BUDALA BALGARIN Z6TO DA NE SAM PO PLANI4EK.GRE6KATA NE E V IZGOVARYANETO A V NAS
40
0
 
0
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
DO 36 TOVA E I STINATA. NIKOI NE MISLI 4E DEMOKRACIYATA NI E UTOPIYA.KAKTO KOMUNIZMA .SVOBODATA E TOGAVA KOGATO YA IZVOIUVA6.NE SE PRAVI S NEJNA REVOLIUCIYA KAKTO PIDERITE NI YA NATRESOHA.ZA NEYA SE VOIUVA.NE SE TANCUVA VALS.A IMA VSI4KI BALGARI PO URUJIYA.
39
1
 
3
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
ZNAETE LI KOLKO SME 6TASTLIVI NIE BALGARITE>? NE ZNAETE...... 6TASTLIVI SME ZA6TOTO NE ZNAEM KOLKO SME NE6TASTNI.
38
1
 
23
 
! Отговори
марин преди 11 години
Не можем да бъдем отговорни за хора, които не мислят! Не искат да учат, да се образоват, само да лесно да им се дават пари, защото са "роми" за тях това е професия. Действително са пари хвърлени на вятъра, то е манталитет и липса на културни пластове!А престъпността? Имам сведения от прокуратурата, че над 50% от престъпленията са дело на *** престъпници.