Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември

Все още не е ясно кога идва новият американски посланик у нас
Обновена: 27 юли 2012 12:14 | 27 юли 2012 12:14,
230
Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември
Джеймс Уорлик напуска България наесен. Снимка: БТА

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и планира да напусне страната на 14 септември, съобщиха от пресслужбата на посолството на САЩ.

Той ще се завърне във Вашингтон и ще започне работа като заместник-специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши  дипломат в офиса на Държавния секретар.  Датата на пристигането на следващия посланик все още не  е известна.

"За мен беше чест да работя като представител на президента на САЩ в България и аз се гордея с напредъка, който постигнахме в укрепването на американско-българските отношения", заявява посланик Уорлик.

В сферите, в които работата ни бе най-тясно обвързана - върховенството на закона, енергийната независимост, сътрудничеството в областта на сигурността, инвестициите на САЩ и културния и образователен обмен - ние развихме трайни партньорски отношения и установихме добро приятелство", допълва посланик Уорлик. 

"От деня, в който пристигнах, всеки миг в България ми носеше радост. Бях впечатлен от голямата красота и многобройните чудеса, скрити в тази страна, независимо дали това е каменистият бряг на Калиакра, или са прекрасните музикални фестивали. Дълбоко вярвам, че България е един скрит скъпоценен камък", добавя Уорлик.

"И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
1
 
! Отговори
от Българите в Бълга преди 11 години
``Здраве, Живот и много Успех``пожелелаваме на Негово превъзходителство Джеймс Уорлик. Той беше един достоен представител на САЩ. НА ДОБЪР ЧАС.
186
0
 
2
 
! Отговори
outsider преди 11 години
Гейовете сигурно ще го изпратят със сълзи на очи. Не се знае дали следващият посланик на САЩ ще ходи на гей-паради.
185
0
 
2
 
! Отговори
Демон преди 11 години
По-добре е да не те виждаме повече, мутро нещастна!!!
184
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗУРЛИК ОТИВА ДА ПРАВИ ГЕЙ ПАРАД В АФГАНИСТАН И ИРАК. ЩЕ ИМ НАСАЖДА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ. ЩЕ СЕ РАДВАМ ТАЛИБАНИТЕ ДА МУ ЗАВРАТ ЕДИН СНАРЯД В *** И ДА ГО ПРАТЯТ В ГЕЙСКИЯ РАЙ НА ПАРВЕЗНИЦИТЕ. НА ИЗПРОВОДЯК МОЖЕ И ДА МУ СЛОЖАТ БОМБИЧКА В БАГАЖА ЗА ДА НАПРАВИ ФОЕРВЕРК НАД СОФИЯ В ЧЕСТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ УБИЙЦИ
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик, да ми ядеш к*ра, нещастен пед*раст! С паметника на убитите американски летци, дошли да бомбандират България си подобрил взаимоотношенията между двете страни?
182
0
 
4
 
! Отговори
Боце преди 11 години
Доживяхме...
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя пинокио в Афганистан има да я сънува България...
180
0
 
11
 
! Отговори
Нека преди 11 години
Нека да е с шутове
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Генерал-губернатора си отива. Къде е повода за радост, като след него ще дойде друг... И ако не е от това посолство, то ще е спуснат от руското консулство във Варна.А иначе във форума засичаме почитателка на другаря Чък Норис като гледам - другарката людМила Живкова. Страда за Батето от онзи свят и пише във форума на живите... ама там като гледам е обърнала ориентацията на 180 градуса. :)
178
5
 
1
 
! Отговори
Kentucky Bourbon преди 11 години
Бедни в ЕС, бедни и духом българи, той ли ви стори най-големите злини, та такива отривисти клетви...Ако всичката ви ненавист и злоба се трансформира в пари, българи ще настъпи благоденствие ехеее...
177
1
 
7
 
! Отговори
zuio преди 11 години
Аман заман дано никога не те видим и чуем ***.
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А като си иде, да вземе със себе си и Боко Тиквата и Цецо ***, на чиято политика по сигурност и на чиято борба с престъпността така силно се възхищаваше. В САЩ тримата могат да направят чудесна улична трупа. Бойко ще вдига нечовешки тежести, Цецо ще разказваистории за бавдити , а Уорлик ще прави скечове и ще пее.
175
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано никога да не се върнеш в тази земя.
174
0
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
На 14 септември Уорлик ще го изпратят на летището с прощален прайд, и пътем ще заберат разревани *** от кв. Христо Ботев да е пълна картинката. А *** мешере и асоциацията ЛГБТ(лесбийки ,гейове, бисексуални и травестити) ще обявят 14 септември за ден на траур :)
173
5
 
6
 
! Отговори
Мила Живкова преди 11 години
Всички знаят , че Батето си отиде от куп болести и най вече от диабет от стреса ,който преживя с подкупите в МОК и дескридитирането му от английските журналисти. Ясно е че американците нямат нищо общо със смърта му , но проблемите му и нападките на Батето към тогавашния посланик го стресираха и от там се отключил може би и диабета му(ако вече не го е имал). Така , че ако въобще може да се коментира каквато и да е връзка, то тя би била непряко поставена и не умишлена или създадена от Щатите. И нали знаеш , че каквото сам си направиш и най големия ти враг не може да го направи. Батето сам си постла за всичките си проблеми тогава! Както и пишещите в този форум!
172
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мила Живкова, защо не идеш в САЩ да се правиш на правоверна американка /ако не пишеш оттам/? Явно минетчийстването спрямо големия брат е приятна работа за теб, но ако обичаш, не ни натрапвай скудоумията си и не искат и ние да сме същите угодници. АМАН ОТ ЕНИЧАРИ
171
2
 
5
 
! Отговори
До Мила Живкова преди 11 години
Госпожо, Вие със всичкия ли сте? Въобще мислите ли, като пишете? Наистина ли твърдите, че служители на Американското посолство са отговорни за смъртта на Батето?
170
0
 
12
 
! Отговори
666 преди 11 години
Г-Н ЦВЕТАНОВ,Този от снимката е атентатора от Сарафово.Той държи бомба и заплашва да я взриви защото е изгонен от България.Помогнете Цветанов. Тоз е луд за вързване
169
17
 
3
 
! Отговори
Мила Живкова преди 11 години
Каква е цялата тази омраза в този форум?! При това насочена срещу официален представител на САЩ! Искам само да Ви напомня, че всеки който е тръгнал с нападки и обиди срещу Америка (и нейни официални представители), не е видял добро! Америка си пази авторитета и защитава всеки свой гражданин, особенно официални такива. И като доказателство , веднага се сещам за Батето, който също тръгна с обиди и унижения към тогавашния американски посланик , но бял ден не видя след това! Много случки му се случиха и в живота и в кариерата на Батето(който иначе си беше веселяк). И кариерата му и живота му се срутиха! Така че, продължавайте да плюете! ЩеВи сполети неговата съдба, нещастни човечета!
168
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уорлик, Америка не е по-голяма от България, нали знаеш?