Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември

Все още не е ясно кога идва новият американски посланик у нас
Обновена: 27 юли 2012 12:14 | 27 юли 2012 12:14, Стела Стоянова
230
Казваме "Довиждане" на Уорлик на 14 септември
Джеймс Уорлик напуска България наесен. Снимка: БТА

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик приключва своя мандат в България и планира да напусне страната на 14 септември, съобщиха от пресслужбата на посолството на САЩ.

Той ще се завърне във Вашингтон и ще започне работа като заместник-специален представител за Афганистан и Пакистан - длъжност за старши  дипломат в офиса на Държавния секретар.  Датата на пристигането на следващия посланик все още не  е известна.

"За мен беше чест да работя като представител на президента на САЩ в България и аз се гордея с напредъка, който постигнахме в укрепването на американско-българските отношения", заявява посланик Уорлик.

В сферите, в които работата ни бе най-тясно обвързана - върховенството на закона, енергийната независимост, сътрудничеството в областта на сигурността, инвестициите на САЩ и културния и образователен обмен - ние развихме трайни партньорски отношения и установихме добро приятелство", допълва посланик Уорлик. 

"От деня, в който пристигнах, всеки миг в България ми носеше радост. Бях впечатлен от голямата красота и многобройните чудеса, скрити в тази страна, независимо дали това е каменистият бряг на Калиакра, или са прекрасните музикални фестивали. Дълбоко вярвам, че България е един скрит скъпоценен камък", добавя Уорлик.

"И макар че все още не е дошло времето да си вземем довиждане, нека споделя, че ще ми липсват преди всичко хората на България, както и големият брой българи, станали мои приятели. България завинаги ще остане в сърцето ми", категоричен е той.


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
2
 
1
 
! Отговори
от Българите в Бълга преди 8 години
``Здраве, Живот и много Успех``пожелелаваме на Негово превъзходителство Джеймс Уорлик. Той беше един достоен представител на САЩ. НА ДОБЪР ЧАС.
186
0
 
2
 
! Отговори
outsider преди 8 години
Гейовете сигурно ще го изпратят със сълзи на очи. Не се знае дали следващият посланик на САЩ ще ходи на гей-паради.
185
0
 
2
 
! Отговори
Демон преди 8 години
По-добре е да не те виждаме повече, мутро нещастна!!!
184
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗУРЛИК ОТИВА ДА ПРАВИ ГЕЙ ПАРАД В АФГАНИСТАН И ИРАК. ЩЕ ИМ НАСАЖДА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ. ЩЕ СЕ РАДВАМ ТАЛИБАНИТЕ ДА МУ ЗАВРАТ ЕДИН СНАРЯД В ЗАДНИКА И ДА ГО ПРАТЯТ В ГЕЙСКИЯ РАЙ НА ПАРВЕЗНИЦИТЕ. НА ИЗПРОВОДЯК МОЖЕ И ДА МУ СЛОЖАТ БОМБИЧКА В БАГАЖА ЗА ДА НАПРАВИ ФОЕРВЕРК НАД СОФИЯ В ЧЕСТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ УБИЙЦИ
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уорлик, да ми ядеш к*ра, нещастен пед*раст! С паметника на убитите американски летци, дошли да бомбандират България си подобрил взаимоотношенията между двете страни?
182
0
 
4
 
! Отговори
Боце преди 8 години
Доживяхме...
181
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя пинокио в Афганистан има да я сънува България...
180
0
 
11
 
! Отговори
Нека преди 8 години
Нека да е с шутове
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Генерал-губернатора си отива. Къде е повода за радост, като след него ще дойде друг... И ако не е от това посолство, то ще е спуснат от руското консулство във Варна.
А иначе във форума засичаме почитателка на другаря Чък Норис като гледам - другарката людМила Живкова. Страда за Батето от онзи свят и пише във форума на живите... ама там като гледам е обърнала ориентацията на 180 градуса. :)
178
5
 
1
 
! Отговори
Kentucky Bourbon преди 8 години
Бедни в ЕС, бедни и духом българи, той ли ви стори най-големите злини, та такива отривисти клетви...Ако всичката ви ненавист и злоба се трансформира в пари, българи ще настъпи благоденствие ехеее...
177
1
 
7
 
! Отговори
zuio преди 8 години
Аман заман дано никога не те видим и чуем ***.
176
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А като си иде, да вземе със себе си и Боко Тиквата и Цецо ***, на чиято политика по сигурност и на чиято борба с престъпността така силно се възхищаваше. В САЩ тримата могат да направят чудесна улична трупа. Бойко ще вдига нечовешки тежести, Цецо ще разказваистории за бавдити , а Уорлик ще прави скечове и ще пее.
175
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано никога да не се върнеш в тази земя.
174
0
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
На 14 септември Уорлик ще го изпратят на летището с прощален прайд, и пътем ще заберат разревани *** от кв. Христо Ботев да е пълна картинката. А *** мешере и асоциацията ЛГБТ(лесбийки ,гейове, бисексуални и травестити) ще обявят 14 септември за ден на траур :)
173
5
 
6
 
! Отговори
Мила Живкова преди 8 години
Всички знаят , че Батето си отиде от куп болести и най вече от диабет от стреса ,който преживя с подкупите в МОК и дескридитирането му от английските журналисти. Ясно е че американците нямат нищо общо със смърта му , но проблемите му и нападките на Батето към тогавашния посланик го стресираха и от там се отключил може би и диабета му(ако вече не го е имал). Така , че ако въобще може да се коментира каквато и да е връзка, то тя би била непряко поставена и не умишлена или създадена от Щатите. И нали знаеш , че каквото сам си направиш и най големия ти враг не може да го направи. Батето сам си постла за всичките си проблеми тогава! Както и пишещите в този форум!
172
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мила Живкова, защо не идеш в САЩ да се правиш на правоверна американка /ако не пишеш оттам/? Явно минетчийстването спрямо големия брат е приятна работа за теб, но ако обичаш, не ни натрапвай скудоумията си и не искат и ние да сме същите угодници. АМАН ОТ ЕНИЧАРИ
171
2
 
5
 
! Отговори
До Мила Живкова преди 8 години
Госпожо, Вие със всичкия ли сте? Въобще мислите ли, като пишете? Наистина ли твърдите, че служители на Американското посолство са отговорни за смъртта на Батето?
170
0
 
12
 
! Отговори
666 преди 8 години
Г-Н ЦВЕТАНОВ,
Този от снимката е атентатора от Сарафово.
Той държи бомба и заплашва да я взриви защото е изгонен от България.
Помогнете Цветанов. Тоз е луд за вързване
169
17
 
3
 
! Отговори
Мила Живкова преди 8 години
Каква е цялата тази омраза в този форум?! При това насочена срещу официален представител на САЩ! Искам само да Ви напомня, че всеки който е тръгнал с нападки и обиди срещу Америка (и нейни официални представители), не е видял добро! Америка си пази авторитета и защитава всеки свой гражданин, особенно официални такива. И като доказателство , веднага се сещам за Батето, който също тръгна с обиди и унижения към тогавашния американски посланик , но бял ден не видя след това! Много случки му се случиха и в живота и в кариерата на Батето(който иначе си беше веселяк). И кариерата му и живота му се срутиха! Така че, продължавайте да плюете! ЩеВи сполети неговата съдба, нещастни човечета!
168
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уорлик, Америка не е по-голяма от България, нали знаеш?