Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг

"Гражданите и ГЕРБ ги делят 33 члена в Наказателния кодекс"
Обновена: 26 апр 2013 21:39 | 26 апр 2013 20:30, Елка Василева
231
Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг
Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

“Борисов да се откаже от имунитета като кандидат за народен представител”. За това призова на извънредна пресконференция Йонко Грозев, секретар на “Движение България на гражданите”, съобщи пресофисът на партията. По думите му в разпространените записи между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов има достатъчно данни за извършено престъпление срещу правосъдието.

“С този разговор пада маската от лицето на ГЕРБ и от лицето на Бойко Борисов, който се опитваше да ни убеди, че миналото му от 90-те години е забравено. ГЕРБ управлява държавата по мафиотски без никакво отношение към институции и закони. Всичко е на принципа на мафията “ти на мен, аз на теб”, допълни още  Грозев.

Председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева заяви, че политиката не е място за мафиотски уговорки. “Тези, които говорят по начина, по който чухме, ще се избият един друг”, допълни Кунева. “Това е радиация. Днес е годишнината от Чернобил. Оттук нататък радиацията ще я дишаме и ще я поглъщаме десетилетия напред”, каза още Меглена Кунева.

Още по темата

В отговор на въпрос как ще коментира думите на бившия премиер към бившия министър на земеделието – “Т’ва ти е проблем, щото са европейски пари”, Кунева отговори, че е щастлива за създаването на тези пречки пред Борисов и хората му, когато преди 8 години е подписала Договора за присъединяването на България към Европейския съюз.

Лидерът на “Движение България на гражданите” съобщи, че е получила много обаждания от жени и граждани, които са шокирани от нивото на чутото, от това как може да бъде обругаван българският език, от това, че прокурорът казва за прокурори “Нали ти си го избра”.

“Народът иска обяснение какво се случва”, категорична бе Кунева, като подчерта, че ще продължи да “създава проблеми” на Борисов.

На въпрос дали скандалът с подслушването ще даде на Кунева самочувствие да говори като бъдещ премиер, тя коментира: “Жалко е политик да черпи самочувствие от скандали. Аз черпя самочувствие от кадърните хора в листите на “Движение България на гражданите” и от хората, с които се срещам - тези, които не са се отказали и които ги е грижа един за друг и за страната”. “Има нужда от реванш на нормалното, което се надявам да се случи на 12 май”, подчерта още Меглена Кунева. Тя допълни, че между гражданите и ГЕРБ има разделителна линия от поне 33 члена в Наказателния кодекс. “Движение България на гражданите” и ГЕРБ – това са паралелни светове и милиони години да минат, трудно ще се намерят пресечни точки между тях”, каза Кунева.

“Когато чуеш такова нещо от човек, бил премиер до вчера, остава ли капка съмнение, че той е способен да милее за обезлюдени села? Смятате ли, че той разбира защо се самозапалват хората, че усеща глада? Смятате ли, че той може да си спази обещанието да се разплати с бизнеса или да спре държавата да е репресивен орган?”, коментира записите говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков.

“Питам Борисов и Цветанов така ли са се решавали съдбите на цели отрасли, които съсипаха? На подобни сбирки това ли е бил стилът им на работа?”, допълни още Прошков. Той посочи, че може би е редно президентът да свика КСНС. “Проблемът е кого ще свика, служебният кабинет не носи промяната, на която се надявахме. Оказва се, че вътрешният министър продължава да е Цветан Цветанов”, добави още Прошков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
2
 
! Отговори
Ела преди 11 години
Кунева драпа с нокти и зъби за парламента. Изгони си хората от партията и нашляка в листите си политически хамелеони сбрани от ДСБ, Синята коалиция и НДСВ. И тя се води от користни цели и с нищо няма да е полезна за народа.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До krassimir Мутрите ги създадоха от ДС и БКП/БСП."Нашите момчета"на Цвятко,Гоцев, Райдовси... и "щастливците"с куфарчетата,на "нашите хора"-цървулите от БСП са днешните мутри и олигарси!
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кунева-Пръмова защо не реагира,когато спиневъдите от БСПсе ръфаха,като гладни кучета?!
168
2
 
1
 
! Отговори
krassimir преди 11 години
Имунитетите на Борисов и Цветанов трябва да паднат веднага и прокуратурата да стигне до края. Дано се отървем от мутризацията на страната ни.
167
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 11 години
Какво самочувствие сънува Кунева - та тя и като жена, и като политик е като настъпана жаба.
166
4
 
2
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Тези ще се избият и БСП ще победи!
165
3
 
7
 
! Отговори
гокофоко преди 11 години
"Движение България на гражданите и ГЕРБ това са паралелни светове и милиони години да минат, трудно ще се намерят пресечни точки между тях, каза Кунева".... очевидно напълно игнорирайки факта, че преди 4 г тези двете бяха една партия - НДСВ:))
164
3
 
4
 
! Отговори
НЕ на заговора! преди 11 години
Когато някой бръкне толкова дълбоко в болшевишкия г*з, както ГЕРБ го направиха,не може да не се изцапа и да не се разсмърди!
163
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ама защо Московски сега ни се перчи , че били договорили 32 милиарда лева от ЕС?Нали Кунева ни "зароби" . и КАК ? Със заробващи договори и пристигащи пари ,с които сега вие ли се перчите?Много жалка работа.Много жалка.Дават стотици милиони да подслушват и купуват послушваща техника?Всички са за ЗАТВОРА.
162
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Като чета коментариите,имам чувството , че този сайт се посещава и коментира ,само от десни и леви-КОМУНИСТИ.Не мога да схвана по какво различавате коунистта Борисов , от комунистта Станишев.????
161
1
 
2
 
! Отговори
жоро преди 11 години
има ли комунисти(социалисти) - няма пари , няма свобода , няма бъдеще . Така е в цял свят , така е било , така е и така ще бъде. Те не могат да покажат една държава в света където управляват социалисти(комунисти) - народът да живее нормално. Такава държава няма , не е имало и няма да има. Има само крадливи и алчни политици и промити мозъци които ги мързи да работят , които им вярват и гласуват за тях. Това е истината.
160
2
 
6
 
! Отговори
НЕ на заговора! преди 11 години
При толкоз врява през последните ГОДИНИ, че МВР подслушва, компроматите са само срещу Борисов и Цветанов и то предизборно! Вербуват се с натиск, заплаха и обещания всички, които са уязвими по някакъв начин, накичват се с калиники и се пращат да провокират и записват изтървани думи от Борисов и Цветанов! В България действа нелегално МВР, обслужващо ''БСП и Сие'',използващо криминалния контингент и ''наште момчета'' в службите? Защо никой не ги ''закача'' и никой не задава въпроси?
159
4
 
8
 
! Отговори
dobro_dete преди 11 години
Кунева беше мадам "Yes" при затварянето на блоковете в Козлодуй, а после стана член на борда на директорите на френска банка, лобирала за това. Тя договори заробващи условия в договора за присъединяване към ЕС, тя излъга избирателите си за европарламента, но плещи сладки приказки за гражданите на България. Само че тя утре ще се сговори с когото й е удобно, а "люспите" напуснали партиите си, ще са барабар с нея.
158
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ме интересува мнението на Кунева дори и за времето! Нейната персона е толкова безинтересна, колкото ми е скучна една неделя. Не искам да я определям като никаква - защото за мен тя е никаква. Кой стои зад гърба си е нейна работа, въпроса е на мен да не пречи и на заблуденото общество с песевдо-моралистичните си идеи, изкази и позиции. Фалшивото лъха от нея, като миризма на магазин за китайски стоки!
157
4
 
6
 
! Отговори
Илияна преди 11 години
Партията на Кунева е патерица на Доган и Станишев. Те готвят нова тройна коалиция, която да върне във властта същите герои, които народът изхвърли заради невиждана корупция и политически злоупотреби станишевци, руменовчаровци, даниелвълчевци, руменпетковци, самата Кунева и цялата партийна шайка на Ахмед Доган.
156
4
 
8
 
! Отговори
Янко преди 11 години
Прошко, Мошко - само неуспели политици ли има около Кунева!
155
3
 
6
 
! Отговори
Katya преди 11 години
унева да се занимава със собствената си разпадаща се партия!
154
3
 
4
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 11 години
ГЕРБ здраво се омазаха с тези скандали около подслушванията, ама и останалите партии вместо да си правят политически ПР можеха да насърчават случая да се разследва. ПРи все че самите те не са кой знае каква стока и едва ли могат да се нарекат алтернатива на това мутренско управление, тъй като и зад Кунева стоят интересите на разни крупни корпоративни престъпници.
153
3
 
7
 
! Отговори
borkoslav преди 11 години
Народът иска обяснение какво се случва - иска обяснение не само за това какво се случва сега, но и къде заминаха редица пелчеливши предприятия и ревизия на договорите, които са се подписвали особено в енергетиката. Кунева да не се прави на непорочна, тъй като и тя направи доста, за да приберат не малко европейски пари и парите, изтеглени за строителството на Белене - къде отидоха тези милиарди?!
152
4
 
7
 
! Отговори
Iva Hikova преди 11 години
Кунева била горда с подписаното преди осем години, сякаш и тя като самия некадърен селски тип Найденов не помогна доволно именно за съсипването на родното земеделие. Едния не изкара и цял мандат, но покровителстваше крупните земеделци и лобираше за определени фирми, а речовитата у нас Кунева договори смешни пари за селското стопанство.