Да върнем доверието на народа, зове Миков

Имаме трудната задача да защитим достойнството на НС
Обновена: 21 май 2013 12:31 | 21 май 2013 12:31, Камелия Цветанова
60
Да върнем доверието на народа, зове Миков
Михаил Миков оглави НС. Снимка: БТА

Председателят на 42-рото Народно събрание Михаил Миков призна, че поема отговорния пост в труден момент за България и в ситуация на изпитание за страната, гражданите и институциите.

„Трябва да си даваме отговор на въпроса какво очакват хората от нас, ние имаме трудната задача да върнем достойнството на НС като основа институция на парламентарната Република България. Пресен е споменът за това как бяха наричани народните представители, ние не трябва да позволяваме никой да ни нарича така и с работа си да показваме, че не го заслужаваме“, обърна се той от трибуната към депутатите в първия им работен ден.

Миков се обяви за стриктно прилагане на Конституцията и за засилен контрол над органите, които са частично или изцяло избрани от парламента.

Още по темата
„Трябва да се опитаме законодателната дейност да стане по-добра и да държим сметка за прилагането й, въпреки че то е функция на изпълнителната и съдебната власт. Няма силна държава без разделение на властите и тяхното взаимодействие“, подчерта той.

Председателят на парламента поиска и засилване на сътрудничеството между институцията и гражданското общество.

Според него Народното събрание трябва да се превърне и в място, където се обсъждат всички въпроси, които са свързани с ЕС.

„Според него няма политическа фракция или депутат, който да приема тезата за Европа на две скорости и това ще е предмет на дискусия на работа на НС, за да  "устоим интересите на българските граждани като европейски“.

„Надявам се, че ще опровергаем скептиците и 42-рото Народно събрание ще е необходимият за българските граждани парламент“, заключи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: парламентмихаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
Видинчанин преди 11 години
От Видин е избран депутат от ДПС с 474 гласа.Що за избори бяха това? Всичкият ли пясък от Дунав изгребаха за да го хвърлят в очите на хората?По голяма подигравка с гражданите на България не си спомням да е имало.След такива избори не само герберите а и целият народ трябва да пием кафе пред НС!
53
0
 
8
 
! Отговори
nenazloto преди 11 години
Господин Миков няма късметКолкото пъти го назначат на ръководен пост, толкова пъти хората , които трябва да ръководи, излизат навън да протестират - пият вода, пушат цигариСега герберите излязоха навън да пият кафе и да пушат цигариЗначи на Миков не трябва да му плащат от НС, а от Софийска вода или от Булгартабак Сега сериозно - този човек не става за лидер - той не изслушва хората, а ги прекъсва , склонен е да се налага на всяка цена - това е губещо поведение , прави лошо впечатление
52
0
 
13
 
! Отговори
ACA преди 11 години
Трябва и да се помисли и за отнемане на Българското гражданство на Сергей Станишев. След срамните избори при което Сергей се стремеше да нанесе максимална вреда на България и Българския народ е необхадимо да се преразгледа неговото гражданско състояние. Утвърждаването на такъв тон на изборите е вредно и трябва да се предприемат решителни мерки за недопускане на повторение.
51
0
 
9
 
! Отговори
ACA преди 11 години
Трябва и да се помисли и за отнемане на Българското гражданство на Сергей Станишев. След срамните избори при което Сергей се стремеше да нанесе максимална вреда на България и Българския народ е необхадимо да се преразгледа неговото гражданско състояние. Утвърждаването на такъв тон на изборите е вредно и трябва да се предприемат решителни мерки за недопускане на повторение.
50
0
 
6
 
! Отговори
xari potar преди 11 години
KAK DA TI SE IMA DOVERIE MIKOV.KATO PREDI DVA MESECA V MOSKVA OBE6TA KAKVO LI NE.NIE 6TE NAPRAVIM AEC BELENE NIE TOVA ONOVA VSI4KO KAKVOTO VSE V POLZA NA RUSIQ TI BYLGARIN LI SI MIKOV.4II INTERESI ZA6TITAVA6 OBQSNI NA TOQ NAROD BYLGARSKITE LI ,DOSTA ME SAMNQVA
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в случай че МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ доверието , само че не е ясно в какво? ВСИЧКО ТОВА КОЕТО ИЗЖИВЯВАМЕ Е СЛЕДСТВИЕ НА ТОЛКОВА ГОДИНИ НАЗАД.
48
0
 
12
 
! Отговори
kec преди 11 години
Айнщан е формулирал какво е лудоста - да повтаряш грешка и да очакваш различен резултат!
47
2
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
който кълне да му се връща тройно
46
2
 
7
 
! Отговори
МРАЗЯ... преди 11 години
българите, до един ! Поетът го е казал- " не сме народ, а *** " ! Проклети да сте до 9- то си коляно !!!
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не може да върнете доверието даже и на тези, които ви избраха чрез манипулации! Този резултат от изборите никога не можеше и да го сънувате, ако не си бяхте спретнахте фалшификации!
44
2
 
15
 
! Отговори
! преди 11 години
Усилия на хаос.Никакъв шанс никога няма да имате да върнете точно вие доверието си на народа.То бива бива ***.. ама поне за това, да проумеете тази проста истина, трябва да ви стигне акъла.
43
1
 
12
 
! Отговори
Избирател 1 преди 11 години
Само да попитам Видинския партизанин : Кое доверие ? Това от началото на 2009г. ли ?А що се отнася до народа - да не се сърди като го оприличават с онова наивно животно използващо основно звуците "бе-е-е-е-е".Като гледам, любимата роля на повечето хора е главната в филма "Един наивник на средна вълраст". Оставиха се един подкупен журналист сменил една медия с друга "в името на един нов проект" да ги извози по най-елементарния начин. Е сега поне са разбраха, какво представлява "този проект".
42
11
 
4
 
! Отговори
до коко преди 11 години
защо коко да са опорочени,защото герб разпоредиха да не се гласува и си плащаха за това,за спирането на еврофондовете е виновно единствено герб -те със своите евродепутати непрекъснато интриганстваха и като се биете в гърдите за спрените еврофондове,кой спечили-единствино европа-защото нашата вноска си остана при тях ,а при нас не се върна и 1 евро,мислите ли преди да говорите ,защото като се вреди на бсп в случая не се ли вреди на целия народ-така ,че мислете всички...
41
1
 
5
 
! Отговори
е те за това преди 11 години
няма да се оправим,защото вечно определяме кой какъв е-искам да ви попитам по-долу пишещите ,като отивате на лекар или какъвто и да е специалист нима го питате какъв е-социалист,седесар,герберуга,като търсите архитект за нов дом-нима се интересувате какъв е -интересуват ви само построените му сгради,а сега оставете ги на мира поне 100 дни-то ще си проличи ,по говор ,по разсъждения и тогова да ги определяме,а иначе положението е жестоко-просто няма пари95% от народа мизерства-Бог да ни е на помощ
40
3
 
12
 
! Отговори
koko преди 11 години
Изборите бяха опорочени!Това признаха "дипломатично" и външните наблюдатели.На новият министър председател предложен от БСП ли да вярвам?И защо?1.За това, че при неговото управление на финансите на България ни спряха Еврофондовете?2.За това, че при сдаване на поста финансов министър заяви, че оставя в хазната 2 милярда излишек, а след това призна ревизията на следващия финансов министър за дефицит от 500 милиона?Този ли ще управлява България без лъжи?Може би, след като има подкрепата на лъжци, както от БСП така и от ДПС, а сега вече изглежда и на Атака!БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТАКО
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За вас това е загубена кауза.Добре ГЕРБ няма мнозинство в НС -печелите ,само внимавайте какви ги вършите вие и вашите хора по места, защото след още една издънка даже вас може да ви хване срам.След това БСП ще изчезне от само себе си.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алкохолизиран скакауц
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мики Маус - в Дисниленд ти е мястото ........
36
3
 
28
 
! Отговори
ritci преди 11 години
Точно пък вие ли ще върнете доверието на хората бе.
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОГА ДОВЕРИЕ НА КОМУНО-СОЦИАЛИСТИ от престъпната БКП(ДС). Н И К О Г А !