Октай и Каракачанов: Ще има още протести!

Двамата коментираха и изказването на Ердоган за Тракия
15 дек 2013 13:38,
138
Октай и Каракачанов: Ще има още протести!
Снимка: архив, Булфото

"Ако някой си позволява да злорадства, че затихва протеста на младите в България, мисля, че те дълбоко грешат, защото пасивният протест е още по-страшен, отколкото като израз по улиците. Смятам, че през пролетта ще има силно подновяване на протестите в страната, които ще доведат до нови политически промени".

Това заяви пред Нова тв бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай заяви, а повод за думите му бе отбелязването на шест месеца от началото на протестите срещу правителството "Орешарски".

Още по темата
14 дек 2013 11:06
53

"Тези шест месеца показаха, че много хора не харесват правителството. И няма за какво да го харесват. Това е доста дезорганизиран отбор. Но проблемът на самите протести е, че те не излъчват идея. Тук има само един лозунг, а с това няма как да създадеш усещането, че ти си алтернативата. Протестиращите вече шест месеца отказват да излъчат някакви лидери. Хората искат да видят идеи, защото те се уморяват от протестите", заяви от своя страна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Друга тема, по която двамата изразиха мнение в студиото бе изказването на предизборен митинг на турския премиер Реджеп Таийп Ердоган, според когото части от суверенните територии на редица балкански страни "имат по-различен от общоприетия политически смисъл".

"Силна Тракия означава по-голямо доближаване на Турция до европейските стандарти и развитието на братските отношения на Балканите. Тракия за нас същевременно означава Солун, Гюмюрджина, Ксанти. Тракия значи Делиормана, Кърджали, Вардар...Ако отидем по-назад означава Скопие, Прищина, Призрен, Сараево", гласи точният превод на речта на Ердоган.

"Амбицията на Ердоган е Турция да стане световна сила. Затова тази доткрина на пантюркизма, на крайният турски национализъм беше сменена с доктрината на неоосманизма – тя се зяключва във възстановяване на турското икономическо и политическо влияние в онези региони, които Османската империя е владяла – това са Близкият изток, Балканите и Кавказ. Тази програма е в действие. Войната в Сирия е следствие до голяма степен на активното участие на Турция", твърди лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

От своя страна Осман Октай заяви, че Турция и Иран не са арабски държави, но и двете имат претенции да представляват ислямския свят като световна позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
36
 
! Отговори
славянин преди 10 години
А фактът, че ЕС води преговори с Турция от повече от 50 години насам за присъединяването и, и няма почти никакъв напредък показва колко силно се е вкопчила в средновековните си ''ценности''! Тя и в африкански съюз няма шансове да влезе с такива болни амбиции!
89
2
 
21
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До dady Нали турците искате безвизов режим в ЕС- Е-ТОВА Е ЦЕНАТА НА БЕЗВИЗОВИЯТ ВИ РЕЖИМ В ЕС:)
88
1
 
25
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До dady 92- Нее, ве- просто се знае , че сирийците 99,99% влизат в България от турска територия. След подписването на договора ще имаме право директно да си ги връщаме на Турция- съвсем законно:) Да видим тогава- къде ще ги дене сирийските кюрди твоята Турция?:) Хахахаха:)
87
1
 
21
 
! Отговори
dady преди 10 години
До софиянецdo sega da ne bi da sa vlizali v BG 4rez vizov rejim?istoriyata si prodaljava.
86
6
 
21
 
! Отговори
LAST OTTMAN^S преди 10 години
2030 godina bulgarite v bg ste sa maltsinstvo (bg izsedvane)kvo stava be sofianetso s gena ti piskata ne girmi may he he he
85
4
 
20
 
! Отговори
dady преди 10 години
До софиянецno jalko 4e vse po malko hora se nari4at Blgari
84
1
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
по-солният ген - т.е. - по- силниятДо 87- Няма да стане- договора за реадмисия между Турция и ЕС ще се подпише на 16.12.2013г- т.е. УТРЕ:)
83
3
 
23
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До dady Бъркаш , драги- по-солният ген означава, че и един мъжкар - българин да има ,може да оплоди колкото си иска женски, но в тяхното поколение ще доминират българските черти и българският ген:)
82
2
 
19
 
! Отговори
dady преди 10 години
До софиянецtrqbvat vi o6te 300000 bejanci i sled 5 godini ne mojem da go obsajdame stoto nema da ta ima
81
1
 
19
 
! Отговори
dady преди 10 години
До софиянецpo-silen gen znae6 li koga imate?nikoga.zatova ste na iz4ezvane na 4erveno svetiteeee.
80
4
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До turka Малко ще им е сложничко на кюрдите да си създадат държава в България:) Ако се надяваш на това- пиши я бегала тази работа:) Мисли как да се защитиш от евентуални сексуални посегателства на група мразещи те кюрди- другото го остави на България и българите- ние имаме опит с натрапници и знаем как да се справяме с тях:)
79
3
 
21
 
! Отговори
славянин преди 10 години
Да очовечаваш и цивилизоваш рязана *** и най-вече *** мозък е безнадеждна работа - дивакът си е дивак независимо в кой век живее, дали ходи с потури и фес или с марков костюм, вратовръзка и лъскави обувки! Уверявам ви, че на анадолската държава годините са и преброени има достатъчно проучвания, че кюрдите ще я населят до Анкара най-късно до средата на века, а европейската и част ще се отцепи от нея!
78
0
 
20
 
! Отговори
turka преди 10 години
До софиянецmijki te kyurdite za kakvo misli6 gi puska Turciq v bulgariq?za da si sazdadat darjavata tuka v bg.razbrali sega tyufleek.
77
1
 
21
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До ss И к'во са си вземали османлиите, след като НИЕ сме променили гените на потомците на днешните турски граждани, а не е станало обратното?:) Ние сме дали нашите гени на вас, но ВИЕ не сте могли да промените българският ген- следователно- БЪЛГАРСКИЯТ ГЕН Е ПО-СИЛЕН:)
76
0
 
18
 
! Отговори
ss преди 10 години
До софиянец daval toy jeni na harema.to vie vrodeno vse da davate i nagazvate.Osmanliite si vzemaha koeto im haresva6e,davali bili te .davali ama ne6to drugo mha ha hahaaaa
75
0
 
19
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До LAST OTTMAN^S На този коментар има само един отговор- откос от калашник! :) Ако те наебат 10 кюрди, дали ще оживееш?:) Предлагам да пробваме- после ще ти отрежем пениса и ще го забучим на 26 етаж от твоят център, за да видим кога едно земетресение ще го свали на земята- че то високо се пада много лесно:)
74
0
 
18
 
! Отговори
LAST OTTMAN^S преди 10 години
kolko se strahuvam samoooookoy clen i tocka kaji de avokate he he he
73
1
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Днес.бг, моля изтрийте коментар 76- думите "beden gaurin" представляват език на омраза към българите, а това е престъпление по българският НК. Очаквам адекватната намеса на ***.
72
0
 
20
 
! Отговори
LAST OTTMAN^S преди 10 години
beden gaurin normalno e da izviesssslijata ima krayti ela nagosti REGNUM TOWERS no 7 etaj 26 no 104 Beylikduzu istanbul LAST OTTOMAN^S
71
0
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До LAST OTTMAN^S "...kolim besim ubivame ibem nie sme si turci.." Е- да де- това го знае цял свят- не само Армения, България и Гърция- и за това САЩ ви диктува какво да правите;)