Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК

Вашето е идеологически сепаратизъм, настоя проф. Николай Овчаров
Обновена: 18 дек 2013 10:15 | 18 дек 2013 10:15,
121
Не сме сепаратисти, кълне се Моллов от ПОМАК
Ефрем Моллов. Снимка: БТА

Никой от нас няма да отделя територии, да прави други държави, анклави и т.н., категоричен беше Ефрем Моллов, лидерът на новосформиращата се политическа партия ПОМАК.

От неговия Европейски институт ПОМАК подадоха сигнал заради думите на професор Николай Овчаров по техен адрес, че са сепаратистка организация, което пък му навлече преди два дни привикване за разпит в прокуратурата.

Още по темата
"Дадохме сигнала преди малко повече от месец заради изказванията на професора, че сме сепаратистка организация. Това, че ние сме сепаратисти, той трябва да го докаже", настоя Моллов.

"Не сме сепаратисти, защото някои хора забравиха, че от 2007 г. ние сме в Европейския съюз, където има общи ценности, но няма граници. Не може да говориш за сепаратизъм на територия, която вече обхваща почти целия континент", категоричен бе за сетен път той.

По думите му трябва да се намери подход и модел за обединение на цялото българско общество, нещо, което е залегнало в платформата на бъдещата му формация.

"По отношение на историята ще приключим спора, докато част от нашите историци започнат да четат истинската история. Това, което знаем, е, че ние сме потомци на персийците", заяви още Ефрем Моллов.

"Разиграването с етническата и религиозната карта е най-страшното нещо, което можем да направим в България", отвърна му проф. Николай Овчаров.

Пред Нова тв той подкрепи твърденията си, че ПОМАК са сепаратистка организация, като припомни изказвания на Моллов: "Не сме единна нация, а сме сбор от нации… Смятаме, че сме отделен етнос и нация… многомилионна общност в няколко държави… говорим език, който българите не разбират".

"Това е идеологически сепаратизъм, има обаче и прояви на пряк сепаратизъм", смята археологът, който бе категоричен, че "една лъжа, повторена хиляда пъти, става истина".

Професорът повтори думите си от вчера, че донякъде се радва на подадения сигнал срещу него, защото така има възможност да разкрие истинското лице на партия ПОМАК, която по думите му води агресивна, антибългарска политика, основана върху манипулацията на факти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
1
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
Още един,отворил голяма уста за Кокала!Аман вече от такива,не се спират пред нищо,само и само да се докопат до баницата.
105
0
 
2
 
! Отговори
ВЛАХ преди 10 години
Моллов да не е завършил образование в Скопие,там също са персийски наследници.
104
0
 
0
 
! Отговори
жгъэпг преди 10 години
нэнтэнэ
103
1
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Май е време ДАНС да разследва "***" за насаждане на радикален ислям в България...Малко им е явно делото за радикален ислям в Окръжен съд - Пазарджик- не се поучиха от него....
102
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Моллов да напише такова него", разказа Божидар Димитров.
101
1
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
е ислямски фундаменталист, тъй като поставя исляма във фундамента на българската държава, основана още от хан Кубрат и хан Аспарух. Той смята, че българите са били мюсюлмани, когато са дошли тук, и някъде през 864 година един изключително лош човек Цар Борис I - кръстил българите. Тези, които не желаели да се кръстят с християнска вяра, избягали, начело със своя хан Иратаис в Родопите, и там основали помашка република или княжеска, не мога да си спомня добре, и така до наши дни... Тъй като това е абсолютно долнопробна лъжа, нищо друго освен ислямски фундаментализъм, не може да накара Ефрем
100
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Хахаха- ей сега *** ще видят кон боб яде ли- Овчаров може и да не се е посъветвал с юрист, но божо със сигурност го е направил:)Божидар Димитров най-после получи призовка за разпит заради обвиненията на Ефрем Моллов 18 Декември 2013 | 14:31 | Агенция "Фокус" ...Пред Агенция "Фокус" проф. Божидар Димитров обясни, че Ефрем Моллов е завел дело за обида и за това, че го е нарекъл ислямски фундаменталист. "Това ми обясняват в едно предизвестие от СДВР София. Ще се явя на разпит (утре няма да мога, но вероятно някой следващ ден), където ще дам своите обяснения. Те са много прости - той наистина е
99
1
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И още български поговорки, касаещи насилието, което се иска от войнствени религиозни фанатици за останалите нерелигиозни хора в България:1.Силом добро не става2.Насила спасение не бива3.При сила правдина няма4. Който вади нож, от нож умира
98
0
 
5
 
! Отговори
Васил Левски преди 10 години
на тези хорица в този момент и са търсели помощ само от бог..По средата на попското езеро има остров който прилича на килимявка..Легендата гласи, че когато попа видял изклани цялото село сам утишъл и се удавил в езерото като изплувала само шапката. Та нещастни ми народе. Този псевдо *** който е нправил тази партия се подиграва открито с Историята на Българомохамедани и изобщо с целия народ. Проклинам го до девето коляна бял ден да не видат децата му. Дано такъв ад да не види като бъл-те пилци
97
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Васил Левски Има и друга приказка- За неволята! Човекът викал;"Невольо, Невольо, помогни ми",но никой не му се е обадил и никой не дошъл да му помогне. Тогава човекът ЗАПРЕТНАЛ РЪКАВИ И САМ РЕШИЛ ПРОБЛЕМА СИ. Има чудесна поука от тази приказка. Българинът никога не е чакал друг да свърши неговата работа - за това и е възникнала тази българска народна приказка...
96
0
 
3
 
! Отговори
Васил Левски преди 10 години
Искам да попитам всички Българи знаят ли легендата за местността без бог в Пирин. Там в момента има хижа нарича по същия начин безбог. На 2 часа пеш от хижата е Попското езеро защо се нарича попското езеро ще ви разкажа в последствие. На времето когато турците са се изтегляли са качили на това място под строй хора от цялата местност и са го принуждавали да приемат исляма, ако ли не клане. Така са изклали сума ти народ и нарекли мястото без бог. Нямало е кой да им помогне .... следва продължение:
95
3
 
2
 
! Отговори
Националиста Брахим преди 10 години
Правилно е за многоженството.Виж в християнството е пълно с" баба гуси"-та.Затова българките са най нещастни.Една българка гледа най-много 2 деца , ама 10 българки с по две деца от един баща правят 20 бр.Гооолямо и щастливо семейство.
94
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наско Шукри ВИЖ КОМЕНТАР 97 - Това те чака, ако решиш НАСИЛСТВЕНИ ДА ПРАВИШ БУНТ В БЪЛГАРИЯ ЗА НАСИЛСТВЕНО ИСЛЯМИЗИРАНЕ НА ВСИЧКИ БГ. ГРАЖДАНИ В БЪЛГАРИЯ И НАЛАГАНЕ НА ШЕРИАТА У НАС!
93
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наско Шукри НК Глава първа. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I. Измяна Чл. 95. (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.
92
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Данс да не чака, а да се заеме с писанията, разпространявани от *** българофоби и планът им за насилствено ислямизиране на населението на Р. Бълагрия , сега- 2013-2014г.! ЩОТО АКО ДАНС НЕ РЕАГИРА, КОГАТО РЕШИ ДА РЕАГИРА, ВЕЧЕ ЩЕ БЪДЕ КЪСНО- НЕЧИИ ГЛАВИ ЩЕ ЛЕЖАТ ТЪРКУЛНАТИ НА ПОДА...
91
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Наско Шукри 94- АЗ НЕ СЪМ САМ! В БЪЛГАРИЯ АДВОКАТИТЕ СМЕ 12 000, СЛОЖЕТЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЮРИСТИ; СЛОЖЕТЕ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО СА ХРИСТИЯНИ+ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ АТЕИСТИ! КОЛКО МИСЛИШ, ЧЕ СА ТЕЗИ ХОРА ОТ 85% НАСЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ? 10 % ТАКА ЛИ?:) НЕ ПОЗНА!
90
2
 
4
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До ПомакВ тъмните векове няма да ни върнете и да въвеждате многоженството.Българинът е запазил през хилядолетията културата и традиционното семейство.След години ще се женят полубратовчеди,полубратя и сестри?И ще се раждат увредени деца?Не благодаря-това в истинско българско семейство не се е случвало.Затова сме и оцелели!Плана Моллов да си го практикува който иска,но не в моята Родина.Върнете децата ни от чужбина,създайте работни места тук и български деца ще се раждат на нашата земя.
89
3
 
2
 
! Отговори
Наско Шукри преди 10 години
До софиянецМалкия, не си ти този, който определя кое какво е и как се нарича. И недей да заплашваш и да се насаждаш омраза и нетърпимост, защото тези неща се санкционират много сериозно.
88
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
Уики"Шариатът (на арабски شريعة пряк, правилен; на български изписвано и като шериат) е съвкупност от ПРАВОВИ, морални и религиозни норми на исляма, които обхващат всички страни на живота на ортодоксалните мюсюлмани. Те са заложени в Корана и Суната..."Само, че В ОСНОВАТА НА ПРАВОТО В БЪЛГАРИЯ СА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНИТЕ, КОИТО СА СВЕТСКИ! КОЙТО ПОСЕГНЕ НА ТОВА, ПОСЯГА НА СВЕТСКИТЕ ОСНОВИ НА Р. БЪЛГАРИЯ И ЩЕ БЪДЕ СПРЯН С ОРЪЖИЕ В РЪКА!
87
2
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
ПОЛИГАМИЯТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В ЦЕЛИЯТ ЕС! ПЕДОФИЛИЯТА- СЪЩО!