Сотир Цацаров: Няма политически натиск, а хулиганство

"Културното аташе на Франция не е провокирало Сидеров"
Обновена: 9 яну 2014 16:25 | 9 яну 2014 10:49, Камелия Цветанова
139
Сотир Цацаров: Няма политически натиск, а хулиганство
Снимка: Булфото, архив

Няма данни за провокация или предизвикателство от страна на културното аташе на Франция. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров след скандала с лидера на „Атака“ Волен Сидеров в понеделник вечерта, при който националистът първо нападна словесно френския дипломат, а след това се стигна и до физически сблъсък с двама души, един от които полицай.

Вчера Цацаров внесе искане в деловодството на парламента за сваляне на имунитета на Сидеров. Самият лидер на „Атака“ пък видя зад това политическа поръчка.

Още по темата
"Ако някой си мисли, че в тази страна може да нанесе удар на униформен полицай и да се упражнява след това в красноречие с оправдание за политически натиск, се е объркал", отсече днес обаче главният прокурор.

„За мен има хулигански действия и за тези хулигански действия се полага наказателна отговорност. Какъв политически натиск? Политически натиск по отношение на поведението му на аерогарата, политически натиск по отношение на поведение към униформен полицай?”, коментира още той.

Цацаров беше категоричен, че при нанесен удар на полицай и съобщение от прокуратурата във Варна, той е бил длъжен да нареди незабавно разследване.

По думите на Цацаров показанията за случилото се не са само на един полицай.

„Поведението на народния представител се е „разразило” не толкова на борда на самолета, защото в  Наказателния кодекс има и едно престъпление, наречено чисто условно „въздушно хулиганство”, ние не сме го обвинили в него, ние го обвиняваме в „сухоземно”, добави Цацаров.

На място е имало три групи полицейски служители – „Гранична полиция”, ОДМВР – Варна и служители на службата за сигурност на аерогара „Варна”.

„Според данните всички те са изпълнявали служебните си задължения изключително стриктно и с необходимото уважение спрямо народните представители. За съжаление, не са получили същото отношение”, добави Сотир Цацаров.

Според него „не може да размахваш една карта и да твърдиш, че всеки, който е в униформа, е длъжен едва ли не да те обслужва“.

„Депутатът е гражданин като всеки от нас. Аз съм главен прокурор, но съм гражданин. Народният представител е гражданин като всички нас, който трябва да се отнася с минимум две, условно казано, стъпала по-голямо уважение към униформения полицай. А униформеният полицай е бил безкрайно коректен. Ние защитаваме тук държавността”, добави Цацаров.

Той не пожела да коментира какво трябва да направи председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Сотир Цацаров разясни, че ако има разрешение за сваляне на имунитета на Волен Сидеров и така отпаднат пречките да продължи работата на прокуратурата, ще бъде разпитан френският дипломат, бордният персонал, както и депутатите, пътували със Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Цацаров, Цацаров, изгърмя като тапа на шампанско.
108
1
 
1
 
! Отговори
Токов преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТипичен привърженик на Волен,неграмотен и ***.Друго нямам какво да кажа.
107
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен винаги е прав и щом го е ударил значи е трябвало!Отидете в Франция и се заяйдайте с тамошен народен представител на действащо правителство и го убиждайте и се правете на велики в чужда държава!!!Аз съм българин и защищавам Волен понеже е постановка на герберасите този инцидент!
106
3
 
0
 
! Отговори
AF преди 10 години
Цацаров нещо преиграва за Сидеров Да беше повдигнал обвинения на тарикатите от КАТУНЯ протестърски, пък Йовчев да не бе се ослушвал. ГОЛЕМИ ЗАЩИТНИЦИ на полицаи се извъдиха на гърба на Сидеров. Виж ти, българските полицаи били ... айде бе, пълно е със шмекерчета в полицията, надянали униформа за рекет, за шмекерия, за мързел, какво го усуквате, това е истината Само че, при Сидеров ситуацията си е различна, мноооооого различна, да знае Цацата.!Първо, Господин Посланикът на Френската република ЯКО го усуква: Лъже, че Стефка е служител на Посолството. Стефка е ДАСКАЛИЦА по френски в Алианс Фран
105
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До 113- ВОЛЕН НЯМА КАК ДА НЕ Е ДОВОЛЕН и пр.- Много си прав Тодоре!
104
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не оправдавам постъпката на Сидеров и глутницата около него,наричащи се народни представители! Даже тъкмо обратното,нека да получат наказанията,които според Закона заслужават! Браво и на Цацаров,че заема принципна позиция! Срам за Йовчев и гл.секретар,които не излязоха пред медиите и не защитиха подчинените си.Но да не забравяме,че и Веждито преди години,на сред центъра на София буквално счупи носа на полицай!БАХ ТИ СКАПАНИЯ ***,В КОЙТО ЖИВЕЕМ!
103
2
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
На Волен ще му цепнат дупето преди Цветанов!
102
5
 
8
 
! Отговори
мирослав преди 10 години
Не мога да разбера кво го оправдавате и защитавате тоя Сидеров? То бива да е *** народа, ама чак толкова... Вън от парламента за тоя!Не може да си народен представител, народа ти е дал хляба в ръцете, а тоя не спря да буйства! Що не буйства така в НС? Що се движи с 10 бичега? Щото хората ще го утрепят затова, че се продаде на турците! За мен който го оправдава е платен продажник и нищо повече!!!!! За 20 стинки на коментар продадохте България *** гадни!!!!!
101
4
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
проф Станилов: три причини за атаките по Атака: Първата е геополитическа това се отнася до критиките на "Атака" по отношение на политиката на САЩ в Европа и специално в България, както и по света. Втората е политическа "Атака" държи това Народно събрание да работи и това е срещу връщането на ГЕРБ във властта заедно с т.нар. реформатори, което ние считаме, че е крайно вредно за България. Третата причина е икономическа тя е в това, че "Атака" внесе и прокара в НС таксите върху ВЕИ-тата.
100
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цацаров, ти си ***!Така само ще вдигнеш рейтинга на АТАКА, защото знаят че ти си *** и твоите кукловоди и каквото ти кажат- това правиш. И в крайна сметка ще му направиш едно леко подухване на.... Сидеров на рейтинга нагоре и нищо друго. Муахахахахаха...
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
прод. на 111"Законите и правилата обслужват ОБЩИЯ интерес."Ако си Политик ,ПОНЕ с това трябва да си наясно.Обаче си имаме политическа класа ,която се възпроизвежда от лумпенизиран електорат.Имаме си Волен,който пердаши наред полицаи,журналисти,аташета ,граждани-"квото подаде лентата".А колегите му Дупетати кършат ръце и чакат от ПРОКУРАТУРАТА и СЛЕДСТВИЕТО да им предостави доказателства...!!!ОТРЯЗАНА ГЛАВА ДА НЕ СЕ ЧАКА .Волен не е по тия работи.
98
5
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Волен отдавна премина ГРАНИЦИ....!Толерирането на ПРОСТАЩИНА,ПСЕВДОПАТРИОТИЗЪМ(използвам тази терминология от две години) и партизанска безнаказаност в поведението на политиците ни ,ескалира и ше доведе до много по-знакови събития.Какво още трябва да се случи,че да има санкции за Волен!?И не само за него....АМИ за Бисеров...?!И сега сме се втренчили в Цацаров-ТОЙ ДА НИ ОПРАВИ БАКИИТЕ....Е няма да стане ,ако не му помогнем с гражданска активност и воля за по-добри времена.
97
2
 
6
 
! Отговори
Бързият прокурор преди 10 години
Представяте ли си ако за всяка словесна разправия и малко бутаница така да се задейства прокурора всеки път? Ех мечти ;)
96
2
 
7
 
! Отговори
Боян Спасов преди 10 години
До boyko_stoew Не видях тупалки ,кървища . Видях неразбория.Ама кой , какво- вот етово не увидел.А ,полицая пострадал.Имал синина около 6-7 мм.То че е проокация, провокация е ,ами съм сигурен като знам ГАФОВЕТЕ на варненската прокуратура отсега гарантирам , че нещо са,, отаковали процепа,,При тази мълниеносна реакция ( невиждана в Б/я) няма нещо да не са се издънили. И Цацаров ще ги прикрива.Щом французите дадоха ЗАДЕН ХОД заради ,,техн. грешка -видимо пиян ,, нещо се преиначава. Гаф вече има.
95
8
 
12
 
! Отговори
gorituz преди 10 години
Срещу Сотир Цацаров няма политически натиск, а икономически натиск. Ако не слушка, лобистите ще му спрат паричките и привилегйките.
94
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Gi А за БКП+ ДКМС + ДСигур. = ГЕРБ, за тях що мълчиш ? Те пък какви ги изсраха , нема измиване. Или Тиквата и др. комунисти и милиционери от Герб са извори ненапити.Вместо 34 мил. да навият 68 м. на ,,Аиоотряд28,,и да гледаме лигавита физиономия на Дянков и простотиите мутрата- станало сираче на 39г. А че е полит. поръчка то е очеизПросто вадно. Каква ескпедитивност ? И през ноща работили. Като ги знаем колко са мудни това е подозрително ,очеизбодна бързина .Поредният комп(л)от с/у Атака
93
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То хубаво сега се сетиха, ама защо нямаше адекватна реакция, когато беше блъскан полицай пред Парламента пак от същия атакист след въпросите на Тео Ангелов?
92
3
 
5
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Продължение на 104...Когато видях как Волен да БЛЪСКА ПОЛИЦАЙ ,който СЪВЕСТНО СЕ ОПИТВАШЕ ДА изпълнява задълженията си....Когато гледах изражението на ПОЛИЦАЯ,докато Волен му крещеше да му иска обяснения.....Когато и Цв. Йовчев в тази ситуация НЕ ЗАЩИТИ ПОЛИЦАЯ АДЕКВАТНО....Когато видях как се ослушва ПРОКУРАТУРАТА ни...Когато видях,че Медиите ни пуснаха 2-3 репортажа и след това потулиха в забвение случката.Тогава още се отчаях за бъдещето на този Парламент.
91
3
 
2
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Ако влезеш в СИСТЕМАТА имаш следните ВЪЗМОЖНОСТИ:1.Тя бързо те асимилира и приспособява така ,че ставаш ЧАСТ от нея.Правиш каквото ти кажат ,за да продължаваш да си ЧАСТ ОТ СИСТЕМАТА,защото нямаш друга алтернатива.2.Опитваш се да промениш СИСТЕМАТА спрямо собствените разбирания за логика и справедливост.Успяваш малко ,но недостатъчно.НАПУСКАШ СИСТ.,защото имаш достатъчно други алтерн..3.Стоиш в СИСТЕМАТА до ДУПКА и си готов да ЗАСТРЕЛЯШ някой,който ти се изпречва на пътя .Е това е Волен.
90
3
 
7
 
! Отговори
зарко преди 10 години
До Анонимен 94Къде поставяш ГЕРБ ,уважаеми анонимен. Те сътвориха толкова, колкото всички предишни не успяха.