Сидеров до Плевнелиев: Преименувайте Мусала!

Националистът смята, че върхът трябва да се казва "Св. Иван Рилски"
17 фев 2014 16:16,
255
Сидеров до Плевнелиев: Преименувайте Мусала!
Волен Сидеров. Снимка: архив, Булфото

В писмо до президента Росен Плевнелиев лидерът на "Атака" Волен Сидеров отново настоя името на връх Мусала да бъде променено на Свети Иван Рилски.

Още по темата
"Чуждо, нелепо и неразбираемо за българите звучи името Мусала, за разлика от близкото, свято и най-българско, предлагано от нас наименование на върха - Свети Иван Рилски", твърди той.

В мотивите си националистът изтъква, че от годините на османското владичество на територията на страната ни са останали множество турско-арабски наименования на градове, села, местности, реки, планини и върхове, които е абсолютно наложително да бъдат преименувани.

"Касае се до най-високия връх на Балканския полуостров и неговото наименование има отношение не само до нас българите, но и до всички християнски народи, които живеят в региона и на Балканския полуостров, за които наименованието Мусала е не по-малко чуждо, неразбираемо и неуместно, както и за нас българските граждани. Историческата наука не може да ни назове името на върха отпреди османското завоевание, за да бъде възстановено то", настоява Сидеров и отбелязва, че "всички подобни инициативи и действия в миналото винаги са се ползвали с еднозначната и масова подкрепа от българските граждани".

Според Конституцията държавният глава има правомощието да наименува обекти с национално значение и населени места, допълва той и се позовава на чл. 98, т. 13 от Конституцията, който позволява на президента да наименува обекти с национално значение и населени места.

Според Волен Сидеров процес по преименуване на турските наименования има и в другите християнски страни, но в тях той отдавна е приключил, докато у нас още не е започнало даже обсъждане на подобен ход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
1
 
5
 
! Отговори
BG преди 10 години
Ястреб, сега ако кажеш че и българите сме обесили Левски и че в Турция го почитате като национален герой, машала ! Всяка нация мой човек си има национални предатели - справка Волен Сидеров, от които се срамува ! Между другото - до колкото си спомням Левски не се е борил сам - имал е много сподвижници, съратници и помощници. Сега ако заявиш че те са били турци, а не българи ...Организирал е човека много революционни комитети - те сигурно също са били само от турци :)))
201
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 9667; ей ***! Най грозната и противна нация са турците само може да те е срам от това!! Много ни завиждате на българите, направо в *** ви бъркаме, защото сме нещо повече от вас!!!
200
2
 
13
 
! Отговори
UK преди 10 години
Фесовете да си коментират в турските форуми!!!! А най добре да си ходят в мизерната ислямска ***!
199
5
 
3
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 213Научно е доказано, че нередовният секс води до необуздана агресия. Или ... си набарал жена ти да се чеше с рязана карабина?
198
5
 
3
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 210Чети, чоджуум, чети! Не е срамно или грешно да си роден българин, но е срамно и грешно да си невеж като българин!
197
0
 
8
 
! Отговори
до ястреб преди 10 години
Ти за българите не бери грижа, тъй като си турчин повече трябва да се притесняваш от Мустака, забрадките, антисветската политика и вървенето обратно към камиларските корени. Ататюрк сигурно се обръща в гроба.
196
8
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 206Да, виждам - типична българска работа! Предайте го, гласувайте за неговото обесване, оставете родата му да умре в глад и мизерия, и след това му закачете снимката на стената като национален герой! Ей, българино, твоето лицемерие е нещо неземно!
195
1
 
0
 
! Отговори
ano преди 10 години
До АнонименАбе щом не си от Аталантите пак добре :)
194
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Имам ходи спешно на ушен или на психиатър. зле си много.много те бие сачмата.
193
1
 
6
 
! Отговори
до ястреб преди 10 години
Достатъчно е да видиш с какъв статут се ползва Левски на национално ниво днес, за да си затвориш турската ***.
192
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До аноаз съм от гордия род на караманите, ти си също от моя род, но се водиш извънбрачна шматка. демек едно нищо. не се прави, че не знаеш.
191
1
 
4
 
! Отговори
Имам преди 10 години
Муууууу, му, му, мууууууууууу.
190
0
 
3
 
! Отговори
ано преди 10 години
До АнонименТо по интересно е ти колко си "чист турк". Като се има в предвид колко смесено е било населението в Анадола и Тракия. То даже Мустафа Кемал e вероятно с еврейски и/или славянски корен.
189
7
 
4
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 196Защо аз да не мога да говоря за Левски? Ами тогава ти ми говори за Левски. Разкажи ми, как българските делегати в съдебната комисия настояваха за неговата екзекуция. Или как ви се досвидя за залък хляб за горката и майчица, та от глад се хвърли в кладенец. Кажи ми за брат му, опълченец, и каква му беше съдбата в освободена България. Кажи ми рожбо, кажи ми и аз, невежия фес, да знам!
188
2
 
1
 
! Отговори
до #185 преди 10 години
Ти пишеш за саЙдер...,а не за СИДЕР...СИДЕР е турско-*** дума...
187
1
 
5
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Ястребе, аркадаш, стана време за ходим да се дупим и да бием чела о земята. Не чуваш ли че имама мучи?
186
0
 
0
 
! Отговори
до 196 преди 10 години
цска - ... за левски, оле...честито ***! не съм го измислил аз това. а баба ти.
185
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
българите от бедност и нищета съвсем изперкаха. сега тангра ще ги спасява от мутрите им. бококоп не успя, са тангра. каква *** се е навъдила, чели недочели...
184
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 192ти си супер за казахстан, там верват в тенгри, не тангра. езикът на казахстанците е 90% турски, та понеже от твоя език са останали само 10 думи, които ти едва ли ползваш, не можеш да проумееш, че си чист турк, колкото и да се правиш на интересен. ходи си заколи кравата, че тенгрито така иска и си заври конската опашка отзад, за да можеш спокойно да си цвилиш на воля.
183
1
 
0
 
! Отговори
ано преди 10 години
До АнонименА дано, ама надали.