Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента

Премиерът дойде в НС за петия вот на недоверие към кабинета
Обновена: 11 юни 2014 19:44 | 11 юни 2014 13:00, Веселина Йорданова
203
Посрещнаха Орешарски с викове "Оставка" в парламента
Снимка: Булфото, архив

С викове "Оставка" беше посрещнат в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски, който дойде в парламента за петия поред вот на недоверие към кабинета, внесен от ГЕРБ за фискалната политика.

"Добре дошъл, при нас винаги е шумно, това значи, че е жизнено", посрещна го и председателят на НС Михаил Миков.

В пленарна зала са и вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов и министри от кабинета.

Още по темата
От името на вносителя ГЕРБ мотивите за искания вот на недоверие изложи Менда Стоянова. Тя заяви, че правителството на Пламен Орешарски не може да се справи с приходната част на бюджета и може да се говори за близо 1 млрд. лева неизпълнение.

Предизборните заклинания, че управляващите знаят как да преборят контрабандата, бяха забравени, посочи тя. Стоянова обвини управляващите, че са извели трупането на нови дългове като добродетел, без да се държи сметка, че тези дългове не са на правителството, а на всички българи.

В разходната част на бюджета тя видя липса на реформи и определи като арогантно разпределението на парите от публичната инвестиционна програма.

Стоянова изтъкна, че липсата на доверие към правителството и неговата нерешителност карат ГЕРБ за пореден път да подчертае, че българските граждани нямат време за губене, а имат нужда от силно управление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов направи само три грешки: 1.Създаде сбирщина *** - герб, 2. Назначи себе си, и 3. Целия му кабинет бяха с тежки ментални малформации. Не е много, но.....
52
4
 
5
 
! Отговори
Темида и Цветанов преди 9 години
Някой юрист моля да обясни, може ли осъден да бъде народен представител.Къде е представителността, това не е ли анти-конституционно, противно на логиката?Аз, когато трябва да се регистрирам в моята гилдия ми искат свидетлество за съдимост, да не би да ме разследват за неплатена студена вода, тука к'во имаме, някой ще каже ли?
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветелина Бориславова с Прокопиев заемат основни позиции при развитието на ВЕИ проекти и продажбата им на външни инвеститори. ВЕИ секторът е голямата бомба, която ГЕРБ залага в българската икономика. По време на управлението на ГЕРБ са присъединени 10 пъти повече ВЕИ, отколкото докато на власт е била тройната коалиция.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 42. Не ставай смешен с глупавите си коментари. Не сме толкова елементарни. И се пише дойде, а не доде, което се ползва извън градовете.
49
4
 
4
 
! Отговори
калфин преди 9 години
БСП са самосвали от власт заради алчност и политическа некомпетентност на ръководството, което отново обвини всички останали за собствените си неудачи, смята Калфин.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 42. Не ставай смешен с глупавите си коментари. Не сме толкова елементарни. И се пише дойде, а не доде, което се употребява извън градовете.
47
3
 
8
 
! Отговори
А?КАЖЕТЕ,ПРИЗНАЙТЕ преди 9 години
АКО БАРЕКОВ Е ПОЛУЧАВАЛ ПО 400 000 ЕВРО ОТ МУТРАГЕНА, ЗНАЧИ Е МНОГО УМЕН МЪЖ. ЩОТО АНА ЦОЛОВА ,СИНУЗИТ НИКОЛАЕВ, ОНАЯ КУЛТУКЛИЕВА, САШО ДИКОFF, ЕДНА/ДА МЕ ПРОСТИ ГОСПОД/КРИВОГЛЕДА И КРИВОУСТА 'ЖУРНАЛИСТКА', КЕВОРКЯН, ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ/КАКВО ЛИ ЩЕШЕ ДА Й СЕ СЛУЧИ НА СРЪБСКАТА ШАВ*РАНТИЯ, АКО ГИ ПЛЕЩЕШЕ ТАКИВА У СЪСЕДИТЕ,ВЕЧЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ТОВА КОЛКО ДЪЛБОКО Е ФЕ*ЛАЦИОТО НА БОКО.МАКАТ ЧЕ ДОБРЕ ЗАХЛЕБИХА.САМО ЧЕ КЪДЕ Е НАП ДА ГИ ПИТА КАК ЗАБОГАТЯХА И ОТКЪДЕ СА ИМ ПАРИЧКИТЕ ЗА ЛУКСА
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като цяло ГЕРБ и в частност Бойко Борисов са си един медиен балон, който обаче много умело се поддържа напомпан вече с години. Никаква стратегия за развитие на страната, възхвала от редица платени журналисти, фалшификация на всички избори за да може да се узурпира властта, безпринципни коалиции с когото се сетиш. Най вече при тях е издигната на голяма почит лъжата!
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет (ДС) поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, подготвящ кадри за пожарната, оглавявана от брата на *** ти Кирил Войнов. Кажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. И, е ли Красимир Маринов (Големия Маргин) кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев (Маджо)?За разлика от теб, в биографията на Орешарски няма подобни неща. Освен това е успял и да се образова.
44
4
 
10
 
! Отговори
националист преди 9 години
Трудно е да се преглътно, но е особено лесно да се види и още по-елементарно да се разбере:ГЕРБ=БСП, фасадна опозиционна политика, псевдо-парламентаризъм, основан на сегментиране на интересите в частния сектор!Докато това не се разбере и не се приеме като убеждение от избирателя, броячът на бомбата скоро ще се ударо 00:00.Идеята е да се изпомпа България от предателите, те да си умрат спокойно на някой остров, след като родината вече е собственост на чужди интереси и капитали !!
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може би малко хора знаят, че човекът който обезвреди въоръженият Сретан Йосич и го арестува посред бял ден на пл.Възраждане, при това сам и без оръжие се казва Алексей Петров, агент под прикритие с прякор Трактора, отличника на отряда на баретите. За разлика от самозванеца Боко Тиквата, който никога не е бил никакъв, но си плаща да му творят биография.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам 1 въпрос и ако има някой осведомен форумец моля да ми отговори?Били ли са приятели Барека и Буда тиквата? Заедно ли крадяха?Медийната империя на Пеевски и Цв.Василев прославяха ли управлението на Герб срещу тлъсти пачки!Машата им Барека всеки ден сипеше ли дитирамби за Буда и получаваше ли по 400 000 евро на месец от черната каса на Герб?
41
4
 
11
 
! Отговори
АМИ ТИЯ УЖ ОБРАЗОВАН преди 9 години
ТАЗИ МИНДА СТОЯНОВА,КОГА СТАНА КАЙДЖИЙКА, КОГА Й ПОЧЕРНЕ ГЪЗО. ВСИЧКИ "КАПАЦИТЕТИ" НА ГЕРБ ДА МЪЛЧАТ.КОГАТО ОРЕШАРСКИ ГОВОРИ ДА МЪЛЧАТ И ДА СИ ВОДЯТ ЗАПИСКИ. ТОВА Е ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КАПАЦИТЕТИ ИКОНОМИСТИ И ФИНАНСИСТИ НА БЪЛГАРИЯ, А НЕ КАТО ДОМОРАСЛАТА ПЛОВДИВСКА ПРЪДЛА.ЧУДЯ СЕ НА ТИЯ ГЕРБЕРАСТИ- ОТКЪДЕ ТАКОВА САМОЧУВСТВИЕ.ВЯРНО МНОГО ПАРИ НАГУШИХА, МНОГО ДАЛАВЕРИ ЗАВЪРТЯХА,НО ТОВА НЕ Е ПОВОД ДА ЛАЯТ СРЕЩУ СЛЪНЦЕТО.АМА ГО ПРАВЯТ.НАИСТИНА СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ,ПРОСТАЦИТЕ НАГЛИ.АЙДЕ, БОКО Е МУТРА
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При Станишев бюджета отбелязваше излишъци. Благодарение на тези излишъци, успя да натрупа над 8 млрд лева фискален резерв. Боко с Оня прякор опоска този резерв, като част от парите отидоха в неговите джобове. Към престъпленията на ГЕРБ трябва да добавим и откраднатите 1,3 милиарда лева от здравната каса
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сълзи на очи и с голяма носталгия си припомням времето , в което си имах собствено малко магазинче за дрехи , с маркова и качествена стока . . . Герб дойдоха на власт , завзеха всичко в страната , изведнъж всичко стана собственост на един човек Бойко Борисов , фалираха се фирми , хора с авторитет бяха принизени до нулата и аз постепенно губех своите клиенти !
38
9
 
5
 
! Отговори
разтуряме седенката преди 9 години
Аре вече да разтуряме седенката!Каквото успяхме окрадохме за да нахраним майчицата ни Русия и бащицата товарищ Путин и пак ще се върнем да одерем овцете след някоя година.
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Балонът се спука, Боко и никога не можеш да го надуеш пакНе си прави тънката сметка че народът е толкова *** за да те избере отновоБългария има нужда от нови лица - а ти си част от комунистическата номенклатура
36
0
 
2
 
! Отговори
orce преди 9 години
Mozebi gosp.Oresarski i negoviot kabinet i ne bea najsrecno resenie za Bugarija,no mora da se priznae deka nitu EDEN normalen den ne mu dadoa na COVEKOT DA RABOTI NA SPOKOJSTVO.iLI STEAJKUVAT SINDIKATI ,UCITELI POLICAJCI,AKADEMCI A pak opozicijata posbna prikasna.Vo sekoj slucaj ne se obruka a takvi lajkucki kako GERB ne sum videl i da te smenat odi si gordo po tebe beter ce dojdat
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ е БКП-то на БСП-то
34
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МУТРАТА пращаше SMS до медиите и звънеше в ефир, когато се сети,ОРЕШАРСКИ организира открит диалог с медиите.МУТРАТА риташе мачлета и си правеше ПР с лентички,ОРЕШАРСКИ работи тихо без да вдига много шум, но резултатно.МУТРАТА увеличи за 3 години 4 пъти тока (общо с 58%),ОРЕШАРСКИ го намали макар и само с 5%.МУТРАТА беше слуга на Олигархията,ОРЕШАРСКИ служи на народаМУТРАТА ли си искаш, материале или ОРЕШАРСКИ ?