Орешарски ще хвърли оставка утре, ако КСНС посочи дата за вота

Отиваме си без напрежение и митинги, заяви Манолова
Обновена: 16 юни 2014 18:18 | 16 юни 2014 16:55, Мария Захариева
128
Орешарски ще хвърли оставка утре, ако КСНС посочи дата за вота
Снимка: архив, БТА

Ако на Консултативния съвет по национална сигурност се стигне до дата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, правителството ще подаде оставка още утре. Това каза депутатът от левицата Мая Манолова на пресконференция в Кюстендил. Нейните очаквания от утрешното заседание на КСНС са да бъде насрочена дата за предсрочните избори.

Още по темата
Манолова посочи, че освен това очаква да бъде постигнат консенсус по най-важните за България приоритети, свързани с бюджета на държавата за следващата година, за финализирането на споразумението с ЕС за следващия програмен период и за важни инфраструктурни проекти в енергетиката и в други сфери.

„В държавата трябва да има приемственост, предвидимост и последователност. Важно е не просто как ще приключи меренето на силите между политическите сили в днешния ден, важно е как ще отидем към утрешния ден, защото живеем в една обща държава. Хората, които ни подкрепят, са едни и същи и им дължим наистина приемственост между парламентите и правителствата, за реализиране на най-важните проекти”, заяви Мая Манолова.

Според нея това, което днес е нужно на политиците, е диалог, разговор и постигане на съгласие по важните за българските граждани теми. „Надявам се, че въпреки предварителните заявки от ГЕРБ ще успокоят и тона за утрешното заседание, за да се стигне наистина до съгласие. Ние от БСП дадохме добър пример", коментира тя. По думите на Манолова оставката ще бъде подадена без напрежения по улиците и многохилядни митинги. Това според нея е начин да се покаже, че властта не е на всяка цена и не е просто пребиваване в управлението в името на едни или други интереси.

Манолова уточни, че всички важни политически актове на държавата са в резултат на политическата воля на всяка една от партиите. "Формално погледнато - да, правителството можеше да подаде оставка, можеше други партии да се пробват да реализират мандат - една дълга парламентарна процедура, за която утре очаквам при президента всеки да заяви първо, че няма да ползва мандата, на който има право, след като това правителство подаде оставка, и второ - оставката на правителството да бъде съобразена с хоризонта на предстоящите избори", заяви цам.-председателят на НС.

Манолова допълни, че процедурите не са формално юридически, а имат своя политически характер. "Той се изразява в следното - утре да се постигне съгласие за датата на изборите, след което вече от формална страна - и да подаде утре правителството на Орешарски оставка, ясно е за всички, че то ще продължи да работи колкото е нужно, за да бъде спазен конституционният срок от два месеца преди насрочените избори. Президентът трябва да разпусне парламента, да назначи служебно правителство. Нека да не смесваме юридическата и чисто политическата страна на този въпрос и да е ясно, че най-важното в момента е политическата воля между партиите", каза Манолова.

Тя коментира, че до предсрочните парламентарни избори се стига поради липсата на единно разбиране между двете подкрепящи правителството партии относно хоризонта на правителството и провежданите политики. Тя посочи, че БСП спокойно може да отиде на предсрочни парламентарни избори и да заяви за следващия мандат приоритетите, с които няма да се прави компромис.

 

 


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски е чиновник, а не мениджър. Като министър би трябвало да е и стратег, но вместо това той е нефелен за позиция по-висока от началник отдел. Всичко това беше кристално ясно още 2009 г. при правителството на Станишев и скандалите с източване на ДДС. Днес 2014 г., същото това недоразумение не е министър, а председател на министрите! Логично държавата не функционира и влезе в банкрут... отново! Три пъти БСП и ДПС банкрутират България - Виденов, Станишев и Орешарски.

А Майчето говори... :D
75
0
 
0
 
! Отговори
любо преди 5 години
До Анонимен

не само секс,голям бой трябва
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***
73
0
 
1
 
! Отговори
Доган преди 5 години
Не може да подава оставка докато не му наредя. Той е послушно и преданно момченце и слушка, затова и лапка.
72
1
 
2
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
По-важно е какво мисли Доган по въпроса, а не Мая-Общата!
71
1
 
2
 
! Отговори
Люба Кирилова преди 5 години
1. Майо, драга - Езоп е казал-когато говориш повече и то без да спреш - винаги ще кажеш нещо ..... в повече :). " ЕЗИК МОЙ - ВРАГ МОЙ "Дали горкият ти партньор или съпруг - не зная, не иска понякога да млъкнеш ?
2. ХАЙДЕ ДЕ- НЕКА ХВЪРЛИ ОСТАВКАТА УТРЕ, НЯМА ДА Я ИЗПУСНЕМ-
3. нАЙДЕНОВ - ТОВА Е ЗАКЪСНЯЛ ВОТ ЗА ИЗБОРИ НЕ РАЗБРА ЛИ? И ЗАЩО БРЕ ЧЮЛЯК ТОЛКОВА ИСКАШ ДА СИ НИ МИНИСТЪР - НИЕ НЕ ТЕ ИСКАМЕ !
4. ЧОБАНОВ БОГ ВИДИ
5. ОЛИГАРСКИ - ОТ КОГА СИ ЕКСПЕРТ ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ, БРЕ ...
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм чел всички постове,и със риск да повторя някой бих казал: С КАМЪНИ ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕТЕ,И ЗА ВИНАГИ!
НИКОГА ВЕЧЕ ЛЪЖЕ-СОЦИАЛИСТИ НА ТАЗИ ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те били готови всеки момент да хвърлят оставките, ама виждаш ли , все нещо им пречело.На тия демагагията и дебелоочието вече и в ДНКто им е заложено.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мая само секс трябва ама здрав...
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съси, иди си! Кеф ти Брюксел, Москва, Вашингтон, Тел Авив или Киев! Ти си човек на света, само не и на България! Вземи и Супербойко със себе си, Доган ни е достатачен, защото и ние българите искаме ПРАВА И СВОБОДИ, а не само да изхранваме и увеличаваме дивашкото племе на *** и да мрем под техните удари! Иди си!
66
2
 
13
 
! Отговори
internetlumpen преди 5 години
Най - голямата грешка в управлението на Р България бе допускането на БСП - ДПС - Атака на власт. Окончателно съсипаха държавата. Но тази отговорност трябва да тежи на всички онези заблудени социалисти и комунисти, които не се научиха, че социалистическите идеи са пълна химера и, че никога не са работили в полза на обществото, а срещу него. Дано най - накрая сте прогледнали. Само, че повече от година след множество рокади на правителства и маратони от избори и нови, които ни предстоят, и всеки от които по 20 МИЛИОНА ЛЕВА плащани от нас, некадърното управление и техните поддръжници ликвидира тот
65
1
 
13
 
! Отговори
internetlumpen преди 5 години
Докарахте ни тотален застой, не напротив, огромни крачки назад. То не бяха мега обещания, то не беше лапане, то не беше, а на моя, а на твоя. Сборище от *** - трета възраст, рутинирани, мързеливи, некомпетентни и Аморални. Сега нови и нови избори и още 10 години застой заради простите, ама много простите социалистически глави, производни на БКП. Очакваният фалит наближава скоро!
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая мацуранка от околовръстното ли беше? Меркал съм е некъде по магистралата.
63
1
 
8
 
! Отговори
К.Коцев преди 5 години
Ами хайде бе,Майо,много го забавихте този въпрос ?! Отивайте си час по-скоро ,че и ние да ...рахатясаме! Не може ли да не чакаме до утре,а още тази вечер да ни освободите от наглост та,нахалството,арогантността си и не на последно място от ..лакомията си!Та така,де,още тази вечер се пръждосвайте та и вие и ние да спиме спокойно...
62
1
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 5 години
Вече ми е любимо и се чудя дали няма да се намери и някой композитор да напише музиката!

"Станишев,иди си
Ивайло Диманов
..........
иди накъдето ти видят зорките очи...
Иди където пожелаеш, само си иди!"

Отнася и за всички от тройната ламя - вървете си и без "ако" и без условия !
Сега пък захапаха да правят бюджет за следващата година - това което изходихте от миналата до сега няма да успеете да замажете - смърди яко !
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агент Васиуев, дръж фронта и повече никакви засечки с Пеуевски! Вземи карабината на О'суълт, тя гърми с двете цеви... Аре!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ymri ma ......prokletnice....
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Съси кога ще си даде оставката? Оставката, суек!
58
2
 
9
 
! Отговори
психолог преди 5 години
Тука има тука нема, рече Олигарски. След време неясно колко , когато кабинетът подаде оставка трябва да се направи една восъчна фигура на Орешарски. На нея да пише, че това е единствения Премиер в Европа и света , който няма капчица човешко достойнство, а само е лизал подметки на олигарсите. Такова чудо никъде по света няма и няма да има. То бива , то може ама пак чак такъв *** не бива.
57
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти на една година протести срещу вас нищо ли викаш? Не моим да те разберем нещо ,ма другарке!