Стари и нови министри в кабинета "Борисов" 2

Кой какъв ресор ще поеме според информациите от кулоарите на НС
Обновена: 5 ное 2014 06:38 | 4 ное 2014 20:25, Екип на Dnes.bg
294

Бойко Борисов - премиер. Снимка: БТА

Стари министри вероятно ще бъдат отново начело на ведомствата си в новия кабинет на Бойко Борисов. Това показват неофициалните информации, които изтекоха в кулоарите на парламента след като приключиха преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Очаква се Делян Добрев да застане начело на енергетиката, Владислав Горанов – на финансите, а Вежди Рашидов отново да поеме културата.

Още по темата

МВР вероятно ще бъде оглавено от зам.-министърът по времето на Цветанов - Веселин Вучков. Депутатката от ГЕРБ Десислава Танева пък се очаква да е земеделски министър.

Настоящият евродепутат и бивш министър Томислав Дончев вероятно отново ще отговаря за еврофондовете, а Лиляна Павлова се очаква да бъде отново строителен министър. Транспортът вероятно ще бъде оглавен пак от Ивайло Московски.

Слуховете спрягат още депутата от ГЕРБ Красен Кралев като бъдещ министър на спорта, а Ивелина Василева - за министър на околната среда.

Вече стана ясно, че бъдещият премиер Бойко Борисов ще има трима заместници. Сред тях ще е Меглена Кунева от Реформаторския блок, която ще бъде без портфейл, но ще наблюдава правосъдието. Другите двама от ГЕРБ вероятно ще са Томислав Дончев и Румяна Бъчварова.

Както стана ясно по-рано днес, вероятно лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, земеделецът Николай Ненчев – на отбраната, а Петър Москов от ДСБ – на здравеопазването. Образователен министър ще е Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

На постовете си се очаква да останат и служебните министри Даниел Митов на външните работи и Христо Иванов – на правосъдието.

Очаква се министърът на АБВ в следващия кабинет да бъде Ивайло Калфин, който вероятно ще поеме социалното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
16
 
! Отговори
1213 преди 9 години
пълна деградация и невиждана наглост , хора провалили се в управлението на държавата отново драпат за власт , нищо друго не ми идва на ум , освен да благословя на всички родовете до девето коляно ... мама ви долна , наглеци некадърни ...
124
5
 
23
 
! Отговори
одобрявам преди 9 години
Правилно е да бъдат старите -нови министри ,за да продължат без да се помайват с ориентиране в обстановката и освен това всичките са стойностни личности.Това със сигурност ще подразни опозицията и ще е интересно гласуването.Изборите са все още надвиснали над страната .Ще видим!
123
3
 
23
 
! Отговори
преди 9 години
Десислава Танова,е най-голямата мутрафонка. На 23 години беше изпълнителен директор на "Мелинвест" и в годините успя да заграби 150000 декара земя в сливенско. Тази земя е лично нейна. Сега министър на земеделието...........хахаха...........Мирослав Найденов номер 2
122
2
 
28
 
! Отговори
дд преди 9 години
Предлагам Лекето Даниел Митов да бъде назначен на щат директно към Посолството на САЩ. Така ще спестим поне една заплата.
121
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Вашият Франкенщайн падна от власт преди три месеца. Въпросният г-н Ф, дойде на власт с безумни лъжливи обещания след което назначи цялата си рода за министри, изяде баницата в сараите на г-н Доган и остави на електората си мазната кутия от нея. Апропо и това нямаше да е толкова зле ако не ни бяха оставили да платим и сметката за баницата.
120
0
 
18
 
! Отговори
belcho преди 9 години
Тая държава е 200 пъти по фалирала от Гърция. Какво означава това??? Трябва и 200х100млрд. евро помощ. Толкова е просто. Меркел да ги хваща там в Европа и да почват да гласуват. А не като Гърците в момент на криза да ми пускат ПОДВОДНИЦА тяхно производство. От кои пари взеха че я направиха таз подводница. Европа къде е???? Какви милиарди им дава...............На мен Дянков ми е министър те милиарди на Гърция дават да си прави ПОДВОДНИЦИ.
119
3
 
22
 
! Отговори
krek преди 9 години
ГОРАНОВ=ДЯНКОВ.....Това е абсо/У/лютния на Дянков.....Ако за 4 год. има поне едно увеличение на доходи с 1% ...кажете ми коцмонафффт. Колко дупки на колана ще се сменят не знам.....
118
6
 
25
 
! Отговори
избирател-безпартиен преди 9 години
Който и да е министър ще е в пъти по свестен от бившите на БСП и ДПС .Снощи гледах по телевизията нашия *** - министър който получавал обезщетение за безработен във Франция. Срамна и тъжна работа . Така , че червените и депесарите нека замълчат следващите години. Просто и ясно , народа ви мрази и не ви иска в управлението и в политиката.
117
5
 
23
 
! Отговори
www преди 9 години
ЗАПОЧНА НОВОТО ЧЕТИРИ ГОДИШНО БУКСУВАНЕ....
116
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви реформи на потъващ кораб с бедни като плъхове на палубата а водата идва нагоре имапробойна и няма кой да е запуши ПОТЪВАМЕ ...Война ни чака това виждам аз за да се оправим КАЛАШНИКОВ !!!
115
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с *** е свършено, това го показаха последните избори. тепърва комунизма се разпада, и дупе да ви е яко ...
114
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бат ви Бойко пак се завръща на бял кон,да сте ми живи и здрави :)
113
6
 
29
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Не се радват антикомунистите, защото в новата/стара власт е пълно с комунисти. Бивш комунист няма !Цецка Цачева - партиен секретар. Днес председател на Народното събрание.Бойко Борисов - бивш охранител на Тодор Живков.ГЕРБ е пълен с милиционери ...Меглена Пръмова/Кунева - бивша снаха на Политбюро на БКП.Единствените, които се радват са феновете на Боко Тиквата от Банкя !За тях, каквото и да става с България важното е техния вожда да е начело ...Пълни *** !
112
1
 
25
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
На връх 25-тата си годишнина Българския преход роди най-големия *** в цялата си история !Това правителство на тайната политическа уйдорма е най-грозният Франкенщайн от всички досега.Уж имаме правителтво, а никой не се радва. Що така ?Не се радват патриотите, защото в управлението влизат "Сивите вълци" на Корман Исмаилов.Не се радват демократите, защото МВР отново ще се управлява от Цв.Цв. само че този път от неговия заместник.Не се радват антикомунистите, защото ...
111
1
 
26
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
нови 18 министри - и все гладни! НИЕ НЕ ГЛАСУВАХМЕ КУНЕВА ДА Е В УПРАВЛЕНИЕТО!ОТ КОСТОВ СЪЩО ВЕЧЕ ПАТИХМЕ БАЯ!!!прости хорамного
110
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и лицето Бойко Методиев Борисов- министър на пръднята
109
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Бойко !
108
1
 
25
 
! Отговори
Gni преди 9 години
Хайде не мерси, Борисов премиер...
107
1
 
30
 
! Отговори
Антигерб преди 9 години
Същите нагли мутри на ГЕРБ като сега още по-нагли адвокати на мафията и от РБ.
106
0
 
29
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Значи изключително много съм разочарован от 2 персони в този проекто- състав на правителство. 1. Меглена Кунева. Тая дразнеща дама що не си гледа старините и да ни освободи от натрапчивото си, но за сметка на това противно присъствие не мога да разбера? и 2: Даниел Митов. Е тоя пъпеш (доскоро поне за мен абсолютно неизвестен) за няколко месеца се опита неколкократно да ни скара с Русия и едновременно с това се "сложи" на САЩ. Не че останалите в правителството са някакви върховни но тея 2мата...