Езикът на омразата - характерен за кабинета "Борисов 2"!

ДПС не е в изолация, сигурен е Местан
Обновена: 23 яну 2015 14:07 | 23 яну 2015 14:02, Камелия Цветанова
223
Езикът на омразата - характерен за кабинета "Борисов 2"!
Снимка: Булфото

Въпреки че стана ясно, че нито една друга парламентарна група няма да подкрепи искането на ДПС за внасяне на вот на недоверие срещу правителството заради острите изказвания на здравния министър Петър Москов срещу ромите във връзка с нападенията над лекари, лидерът на движението Лютви Местан беше категоричен, че партията му не е в изолация.

Според него, когато останалите потриват доволно ръце, че са оставили само ДПС в противодействието срещу ксенофобията и езика на омразата, това не е изолация, а е въпрос на политическа гордост и отговорност.

Още по темата
Местан отново настоя, че след като Москов си е позволил да нарече ромите "скотове" и "диви животни", това дори е по-сериозно основание за вот на недоверие, отколкото цялостен провал в секторната политика.

"Вашето решение е друго. Това е проблем на ниво на демократична чувствителност, на ценностно позициониране“, заяви Местан и обвини депутатите от останалите политически сили, че създават нова разделителна линия, която не е власт – опозиция.

По думите му целта на ДПС не е била падането на кабинета, нито пък движението си е правило илюзии, че Москов ще подаде оставка.

"Дори бяхме абсолютно убедени, че няма да получим подкрепата на БСП, защото няма как да изтъргувате десетте подписа за вот на недоверие срещу отказа ни от идеята да отпадне давността за престъплението Възродителен процес. Целта ни беше да мобилизираме целия наличен демократичен ресурс и да го мобилизираме за дебати за ксенофобията и езика на омразата. Такива явно няма да има не заради изолацията на ДПС, а заради ценностната изолация на останалите партии“, каза Местан.

Според него обаче има и положителен ефект от реакцията на ДПС - първо е умрял митът за БСП и ДПС като присъдружни партии и, второ, езикът на омразата временно ще се посъбере, но вече е ясно, че го има, и според движението той е характеристика на кабинета "Борисов" 2.

Преди това Местан съобщи, че е платил глоба в размер на 500 лева за агитация на майчин език в Сливен, както и негови колеги, но предупреди, че ще си търси правата в Страсбург. По думите му и квитанцията за платената глоба е остатък от Възродителния процес.

Местан припомни, че този текст в Изборния кодекс беше приет от всички останали политически сили с изключение на ДПС и тогава то е останало в изолация.

"ДПС ли е в изолация, или вкупом всички вие се изолирате от ценностите, на които стъпва съвременната демокрация в ЕС? Не сме сами. На наша страна са международните договори и заради това ще си търся правата в Страсбург“, заяви той.

По думите му ДПС при първично прочитане се оказва изолирано всеки път, когато поставя въпроса за майчин език.

Това се е случило и когато миналият парламент прие искането на „Атака“ за удължаване на срока за мораториума за купуването на земи от чужди граждани, само че според него не ДПС, а останалите партии са се изолирали от цивилизационния избор на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КРАДЕЦ!!!!!!!!!!!!!Никой неги вярва даже и *** и турците те разбраха какво си *** крадливо
22
21
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Циркът, който ДПС и ГЕРБ разиграват продължава !Вижда, че глупците се радват ! :)
21
0
 
27
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Абе Местане , в коя друга Европейска държава има мюсюлманска етническа партия ? Има ли в Турция християнска българска партия ? Защо Ердоган не допуска ПКК до турския парламент ?
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам аз една мечта, някой ден да видя таз гнусна турска твар с отрязана глава на челно място във всички медии!
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ьПитайте Местан къде се скри авера му Бисеров?Народа не го е забравил тоя мошенник
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
местан скоро ще го сменят - взе да зацикля
17
1
 
26
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Хахах, Местан май отпадна от масата на големите и сега, място не може да си намери. От ДПС правеха изявления доста рядко, пък сега гледам всеки ден ту млекото му горещо, ту пък друго нещо. Боли ли?
16
0
 
17
 
! Отговори
М-да преди 9 години
Закривай !
15
0
 
37
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Щом агента-доносник на ДС, Местан, газ пикае, значи нещата се движат в правилната посока! Така е, когато настъпиш змията, най-много хапе!Дано най-после и мюсулманите се усетят, че тези комунистически агенти изобщо не им защитават правата, а ги държат в бедност и неведение!Този на снимката и Доган са едни от основните виновници вече 20 години да тъпчем на едно място!!! Те саботират всяко добро начинание!
14
0
 
35
 
! Отговори
реалист преди 9 години
Кой ли предизвикава този език на омразата, че не мога да се сетя?
13
39
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
ДПС е интелигентна партия,а българина не обича интелигентните,обича простаците,защото и той е такъв!
12
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 9 години
До Анонимен 8"първобитни методи" е дискриминиращо. Перефразирай на "посредством своеобразните си и характерни културни особености" и няма да бъдеш даден на съд, хвърлен в затвор, поставен на ел. стол, както е прието в развитите демокрации.
11
1
 
31
 
! Отговори
112 преди 9 години
Езикът на омразата, използван от този *** особено по предизборни времена, когато на турски и други езици си гукат, а нас наричат с омразни думи. Особено им изнася да ходят по високопланински места, където хората са неграмотни, нямат никаква работа и нормални пътища. Там се чувстват силни, а ние сме раЯ според тях. Това е истината! Разходете се из Родопите и поговорете с малкото останали българи там. Сега му се връща на главата и е стресиран, че никой на го слуша вече. Направо пищи тези дни...
10
1
 
23
 
! Отговори
След 25 г преход преди 9 години
ДПС командва медиите и бизнеса. За каква изолация става дума?
9
1
 
32
 
! Отговори
<><> преди 9 години
Всички партии да изолират ДПС ...а на избори всички Българи да отидем да гласуваме .....и това е края на ДПС ! Да гласуваме дори и за партия която няма да влезе в парламента ...но да си дадем гласа....защото не го ли дадем, той отива за ДПС !
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали с "език на омразата" дали с друг крайно време е нещата да започнат да бъдат наричани с истинските им имена. Има ли побой над лекари от БП - има тогава къде е проблемът на гн. Местан ? Какво да кажат, че е имало случаи на не дотам доволни представители от ромското население които в опита си да бъдат разбрани са използвали онагледяване посредством първобитни методи и оръжия на труда(сопи) Сред безкрайното словоблудство на политиците се губи истината че който е виновен трябва да си носи посл
7
0
 
28
 
! Отговори
N преди 9 години
Този и цялата му пасмина от ДПС трябва да се изколи за доброто на народа и страната!
6
1
 
27
 
! Отговори
666 преди 9 години
Имах навремето една плоча - грамофонна за по-младите - която прескачаше на едно място и повтаряше едно и също.Местанчо същата работа. Иде ти да го хвърлиш на ***.
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
местан има многомръсен език
4
2
 
34
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Мазнньо отпадна от схемите и започва да *** като разгонена свинкя