Излизането на АБВ от властта е на дневен ред

Андрей Бунджулов: Оставки в партията едва ли ще има
Обновена: 1 мар 2015 18:35 | 1 мар 2015 17:21,
41
Излизането на АБВ от властта е на дневен ред
Снимка: архив Булфото

В АБВ се заговори за оттеглянето на партията от управлението на Бойко Борисов. Анализаторът Андрей Бунджулов, който е и член на формацията, призна, че вариантът за това излиза на дневен ред.

Според него до оставки в АБВ няма да се стигне, а ръководството на парламентарната група трябва да каже още ли стои на позицията си, че е било правилно да се подкрепи тегленето на дълга.

Още по темата
В АБВ избухна напрежение в края на миналата седмица, след като депутатите гласуваха за новия заем от 16 млрд. лева. Това стана без одобрението на лидера Георги Първанов и ден по-късно той обяви, че подава оставка.

„Оттегляне на АБВ от управлението не би било приятно, но на мен ми се струва, че, както се развиват нещата, този вариант излиза на дневен ред”, коментира Бунджулов пред БНР днес.

Той обясни, че партията му е важен партньор, защото е гаранция, че това управление получава по-широка подкрепа.

„Ако АБВ оттегли подкрепата си, това ще бъде ясен знак в обществото, че са преминати някакви граници и предели, че вече няма гаранции, че това управление ще изпълни своите предварителни заявки, своите обещания”, смята анализатора.

Според него е ясно, че разминаването между лидера на АБВ и ръководството на парламентарната група не е случайно и не е въпрос на лоша комуникация. Подобно обяснение дадоха и Първанов, и депутатите след като разминаването излезе наяве.

„Може и да има някакви моменти, но въпросът не е комуникационен, струва ми се, просто, или някакъв технически. Той е политически. Въпрос за политическа преценка на ситуацията - в парламента, в обществото, в управлението,  и това кой как оценява тази ситуация”, каза още Бунджулов.

Според него моделът на управление не е достатъчно стабилен и това буди обществено недоверие в новия дълг. Той смята, че за всеки здравомислещ българин е ясно, че заемът трябва да се изтегли. „Въпросът е, че няма достатъчно доверие в капацитета на това управление. Това е индиректен израз на дефицита на доверие в управлението”, каза още анализаторът и член на АБВ.
 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първанов е Българският Путин,по негово време бяха избити 149 ду6и показни разстрели.Хубаво го гледаите тои е по мръсен и от Доган.Братя Маргините са негови изпълнители.Всичко го знаят.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко-кажи му че нема да го закачам аз не съм Първанов
23
0
 
2
 
! Отговори
сосо преди 8 години
Абе..нещо разбрах те ли от този коментар..
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Бунджулов беше истински комсомолец, при споменаването на заробващия заем в такива огромни размери, той трябваше да е излезъл в Балкана с шмайзер. Той мрънка, че заемът е лош, но неизбежен. Значи, участва в комисионната.
21
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
късно е чедо да излизате от властта.вие вече се надупихте на Тиквата и бяхте употребени.обществеността няма да го забрави.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
strategiata na bsp-abv peta kolona na bsp--izprateni ,zada razrushat balgaria.
19
4
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
az niamam dovrie na samite ABV , a ne an upravlenieto na Borisov
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя комсомолски *** ли е в АБВ
17
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
грешка беше влизането в коалицията за абв гласуваха предимно хора с висшеобразование на следващите избори ще сте вън от нс
16
4
 
17
 
! Отговори
opetkov преди 8 години
Да си ходят. В момента те са троянски кон в управлението. Колкото по-скоро, толкова по-добре.
15
12
 
12
 
! Отговори
Сияна преди 8 години
Това е глупост.АБВ си вършат прекрасно работата и имат много добри политици,така че е грешка за се притесняват за отеглянето на Първанов.Ще го замести друг много по добър от него,няма незаменими и Първанов не е незаменим.Да си ходи.Той създаде АБВ като контра на ГЕРБ помним всичко ,всяко нещо което се прави на пук няма живот защото не е изградено на идеологична основа.
14
17
 
15
 
! Отговори
РУСИЯ НИ ОГРАБВА преди 8 години
ГАЗПРОМ Е ЗАКУПИЛ -ГАЗОВОТО НАХОДИЩЕ ПРИ ЛОВЕЧ И ГО Е ЗАТАПИЛ --ЗА ДА КУПУВА БЪЛГАРИЯ СКЪПАТА РУСКА ГАЗ ЗА ПО 500-э/куб.м.!НАХОДИЩЕТО Е ПРОДАДЕНО ОТ ХОРАТА НА БСП!СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ И ЗАТВОР!В БЪЛГАРИЯ---ХОРАТА ГЛАДУВАТ И НЯМАТ ПАРИ ЗА ГОРИВО!ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!
13
9
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
АБВ е нова партия и има непроверени хора в парламентарната си група. Тези, които гласуваха за нея, гласуваха най-вече заради Георги Първанов. Така че това, че действаха по такъв важен въпрос без да имат неговото съгласие си е проблем, за който някой трябва да отговаря. А това, че АБВ се мъчи да прави социална политика в правителство на ГЕРБ си е безнадежна работа - рано или късно ще сами ще стигнат до този извод.
12
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До РУСИЯ НИ ОГРАБВА!!ПЬРВО ВЗЕМИ СВЕДЕНИЯ И ТОГАВА КРЯКЯЙ----ГАЗОВОТО НАХОДИЩЕ КРАЙ ЛОВЕЧ Е С ЗАЛЕЖИ ОТ 850 000 000 КУБ МЕТРИ ---ЗА ОКОЛО 4--5 МЕСЕЦА И Е НЕРЕНТАБИЛНО ЗА ЕКПЛОАТАЦИЯ
11
2
 
19
 
! Отговори
fatmak преди 8 години
В оглавената от агент Гоце партийка АБВ, със заместник Плевенския фонтан и приятел на братя Галеви бивш вътр. министър Петков, представяни в обществото от пламенният комсомолец и анализатор Андрей Бунджулов зрее бунт - сложената в първо действие на стената пушка е свалена и ще гръмне. Не е ясно кого ще улучи - кандидати много.
10
4
 
31
 
! Отговори
555 преди 8 години
Часовникът тиктака, скоро ще бъде късно и за излизане от властта. А на доверието ...мина му времето.
9
3
 
26
 
! Отговори
mrawka преди 8 години
ВСИЧКИ ТИЯ ДВИЖЕНИЯ НА А.Б.В. СА ДОБРЕ ПРЕСМЕТНАТИ МАНИПОЛАЦИИНО ЕДВА ЛИ НЯКОИ ИМ СЕ ВРЪЗВА . САТВА ДУМА ЗА МНОГО ПАРИ И ПАЗАРЛЪЦИ МЕЖДУ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НАРЕЧЕНИ ПОЛИТИЦИ.
8
20
 
20
 
! Отговори
РУСИЯ НИ ОГРАБВА!! преди 8 години
ИСКАМЕ РЕВИЗИЯ НА СДЕЛКАТА ПО ГАЗОВОТО НАХОДИЩЕ КРАЙ ЛОВЕЧ--ЗАКУПЕНО ОТ ГАЗПРОМ И ЗАТАПЕНО ,ЗА ДА ИЗКУПУВАМЕ СКЪПАТА РУСКА ГАЗ ПО 500-Э/куб.М.!!!СЪД ЗА БИВШОТО ПРАВИТЕЛСТВО На БСП--ПРОДАЛО НАХОДИЩЕТО!ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!
7
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя тази партия беше създадена като патерица на ГЕРБ, а и не е само тя, ББЦ/БДЦ.Гоце отдавна е милионер, с гласуването на заема, може би е станал милиардер ?!