БСП-то няма да сезира КС за 16-те милиарда заем

Причината – социалистите не успяха да съберат необходимите подписи
48
БСП-то няма да сезира КС за 16-те милиарда заем
Михаил Миков. Снимка: Булфото

БСП няма да сезира Конституционния съд за взетия заем от 16 милиарда лева с решение на парламента през февруари тази година. Причината е, че социалистите не успяха да съберат нужните 48 подписа на народни представители.

Събрани са едва 40 – на 39-те депутати от БСП и независимия Велизар Енчев.

Още по темата

Социалистите разчитаха на подкрепата на депутатите от "Атака“, които гласуваха против заема, както и на тези от АБВ, които макар и първоначално да се бяха обявили против, в крайна сметка подкрепиха искането на правителството, което пък предизвика гнева на лидера им Георги Първанов, който дори подаде оставка, но след това беше преизбран на поста.

"Атака“ и АБВ отказаха да ни подкрепят, съобщи днес председателят на БСП Михаил Миков и отказа да обяви мотивите на две партии, защото не иска да говори от тяхно име.

Още когато стана ясно, че правителството настоява да вземе заем, от БСП обвиниха управляващите, че искат да си осигурят финансово спокойствие, а от ГЕРБ пък обясниха, че социалистите създават излишни скандали и се аргументираха, че дългът не ражда дефицит, а е начин да се финансира дефицит.

Миков коментира още, че БСП чака да види конкретните предложения с мотиви и подписи на народни представители за промени в Конституцията преди да вземе решение дали ще ги подкрепи.

"Досега на няколко пъти получихме не предложения, а някакви конституционни размишления. Ние няма да подкрепим оглавяване на съдебната система, натиск върху съдебната система, опаковано като реформа“, отсече той.

Лидерът на левицата съобщи още, че депутатите от БСП отново внасят промени в Закона за доходите на физическите лица, с които изрично се посочва, че гражданите, които получават минимална заплата, ще получат обратно платените данъци от 10%.

По негови сметки това засяга 300 000 работещи бедни и припомни, че вчера ВАС отмени увеличението на минималната работна заплата от 340 на 360 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
За черногледия всичко е грозно. Щастлив съм, като виждам как България разцъвтява пред очите ми! :)
36
0
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 8 години
Да, така е, но тези имаха и президент с два мандата, та мисля че отговорността е малко по- голяма.
35
0
 
4
 
! Отговори
до42 преди 8 години
Ами гледай телевизията и пиши по по форумите.Аз пътувам през ден и вярвам на очите си.Да магистрали се строят в Южна България,но опитай се да стигнеш до Дунав мост 2 например.
34
2
 
2
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
До 41Имам непосредствени впечатления от Кюстендил, София, Сливен и Бургас. Мисля, че средствата за инфраструктура се разпределят справедливо. Тези 4 града са променени до неузнаваемост към добро. За Републиканската пътна мрежа гледаме често по телевизията.Само злонамерен човек може да отрича направеното.
33
0
 
5
 
! Отговори
до40 tsotsomanski преди 8 години
Ти пътуваш ли в България?Аз живея в северозападналата част на страната и освен руини от бившите заводи,пропаднали пътища,друго не виждам.Даже и хора няма вече.
32
7
 
2
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
До синева 33Само слепият не може да види, как България се разхубавява. Болката е за тези, на които им докривява от това.
31
0
 
7
 
! Отговори
NACO преди 8 години
Г-н Миков,чудим Ви се,та Вие сте зрял човек,защо продължавате да МАНИПУЛИРАТЕ и РАЗДЕЛЯТЕ хората?! Та и най-неукия БЪЛГАРИН вече разбра,че в България няма различни парти,има само една и ТЯ е-НАШАТА! Всичко което може ше да се открадне през тези 30-тина години се ОТКРАДНА,а Вие се само "сменяхте" от "управляващи" в "опозиция" и обратно! А,ДАЛАВЕРАТА все си ВЪРВЕШЕ! Не е така ли? А,защо вече 30 години не можем да се ОПРАВИМ! А,защо БСП,продължава да се РОИ и да сменя имената си?! СТИГА! ЗАСРАМЕТЕ
30
1
 
4
 
! Отговори
ами как преди 8 години
Май никой не ви иска ЧЕРВЕНА БУРЖУАЗИЯ или друго май се правите на интересни ние сме ама няма кой Стига глупости бтк МЪЛЧИТЕ ЗА ВСИЧКО щото сте ОЦАПАНИ да мине МЕТЪР ляв човек ТИХО ДА МИНЕ БУРЯТА ставате за вас не за хората 02 процента на ИЗБОРИ НА КРАЯ ПЪЛНО РУХВАНЕ
29
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 33 "синева" : За разрушаването на всичко имат "заслуги" всички политически партии от прехода, но БСП съвсем не е тази, която има най-голям принос за това. Правителството на Филип Димитров на практика ликвидира селското стопанство, а това на Иван Костов - промишлеността. Но това е дълга тема.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че то на всеки здраво мислящ му е ясно че в БГ няма опозиция и управляващи всички са от едно котило дебата за този кредит беше само прах в очите и ако им потрябват и още 16 милярда ще си вземат
27
2
 
8
 
! Отговори
синева преди 8 години
БСП- то заедно с бивши и настоящи лидери ми е паднало в очите. Най- напред заради това че допусна унищожението на мемориала на Бузлуджа, а и с всичко останало. И да знаете че не съм нито платен, нито неплатен ***. България е в развалини и руини и става все по- грозна. Това ме боли. Няколкото мола на няколко вериги няма да я разкрасят - така да знаете.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анили преди 8 години
До като се конфронтираме на БСП, ГЕРБ, СДС, РБ,ББЦ никога няма да се оправим. На мнение съм, че във всички политически партии има хора способни, кадърни. За да се оправи държавата трябва всички да гледат в една посока, трябва да се игнорира плявата и лошото и да се върви напред. Поздравления за Миков. Жалко, че за пореден път останалите предадоха България
25
0
 
5
 
! Отговори
до25 преди 8 години
Това,което цитираш е официалната версия,истната е съвсем друга,АБВ и АТАКА също са в играта.
24
5
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Когато приключи мандата на това правителство (и дано е по-скоро), едва тогава ще научим дали са изхарчени 4-те милиарда над това, което има да се връща по стари дългове. Моята прогноза е, че ще ги изхарчат до последния лев, а от АБВ ще си траят до следващите избори.
23
7
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Дрогари, не е виновна демокрацията, ами народа е ***, там е проблема. Комунисите за 45 години съсипаха икономиката и вече 25 години САЩ и Брюксел наливат милиарди и България възтанови икомомиката си от пораженията на комунистите и сега България е модерна индустриална евроатлантическа страна с модерна индустрия. Но народа е мързелив и ***, и не иска да работи, затова нещата не вървят, затова!
22
2
 
7
 
! Отговори
факт преди 8 години
Бедни сте, защото сте прости! С *** народ просперираща държава не става!
21
5
 
8
 
! Отговори
до некой си преди 8 години
С 16 млрд. лева всякакви депутати може да се купят--Досега не е взета нито стотинка от заема - това е само опция, знам, че не знаеш, какво означава тази дума, нали си БКП-еец или ДПС-еец или просто доносник на ДС! С този заем правителството трябва да покрие заемите на предни правителства, за които народът е гласувал! Т.е. народът е гласувал за този огромен и излишен заем. Схвана ли сега? Не си?! Нищо ново!
20
2
 
10
 
! Отговори
wenzin преди 8 години
БСП,АТАКА И ВЕЛИзар,са трупове. Да живее БЪЛГАРИЯ
19
4
 
2
 
! Отговори
До марин преди 8 години
Шт 1лв с16лв егати рефинанса
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изкупуват млякото на0.25ст ще създам работни места ама в друга държава вригам си чукалата че съм *** човек *** съм ама да ме правят на маимуна много ми доиде