МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не

Полицейският главсек призова към успокояване на страстите
176
МВР дръпна назад: Старите с привилегии, новите – не
Главсекът на МВР при полицаите вчера. Снимка: БТА

Социалните придобивки на полицаите остават, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов след анонсираната сутрешна среща при ремиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Костов уточни, че обявените промени ще важат за новопостъпилите в системата.

Още по темата

Така при пенсиониране сега униформените ще получават брутни заплати според прослуженото време, но не повече от 20 - както и досега. Запазва се и порционът за храна, а прослуженото време ще влиза в основната заплата.

"Категорично не следва да има поводи за напрежение", подчерта той.

Костов беше категоричен, че ще има наказания за вчерашните блокади на пътищата на страната.

Припомняме ви, че първоначално бе анонсирано поголовно отнемане на привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната, както и частично съкращаване на социалния им пакет.

Снощи МВР шефката направи опит да потуши напрежението сред подвластните й, като обеща, че няма да има намаляване на работните заплати, а социалният пакет ще се запази.

Тя обясни, че за най-болезнения аспект от реформите (съкращаване на парите при пенсия от 20 на 10 заплати, премахване на класа прослужено време – бел.ред) има предложение да важи само за влизащите в момента в сектор "Сигурност", нещо, което стана факт сега, макар и без нейно участие, защото се оказа, че тя е на визита във Великобритания.

Преди това обаче униформените вече бяха излезли на непланиран протест в страната. За часове полицаите блокираха ключови кръстовища, проходи и магистрали.

За днес се планират нови протести и блокади на пътища. Дали обаче новината ще стигне до тях, дали ще ги удовлетвори, е въпрос на време да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Evala banditi vie ste istunski milicioneri bre bre ama za tozi murzel trabva da vi dadat po 30 brutni zaplati ...A be malko sa napravo po 50 zaplati murzelivi i bezochni ,nagli i prosti eto tova sa te ne blizo do horata a nedosegaemi mutri....
123
1
 
5
 
! Отговори
предложение преди 8 години
На проверовъчен изпит всички ,които крякат за привилегии -общо физическа годност и психо тест ,ама яко .Изпитващите да са от величината на психолога Росен Йорданов и от спортната академия тренери!!!Който издържи остава и си запазва привилегиите.Принципа - докажи ,за да заслужиш!
122
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Закон за защита от дискриминация Чл. 14. (1) Работодателят осигурява равно възнаграждение за еднакъв или равностоен труд. (2) Алинея 1 се прилага за всички възнаграждения, плащани пряко или непряко, в брой или в натура независимо от срока на трудовия договор и продължителността на работното време.
121
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мвр служителЗащото всички сте един дол дренки. Аз имам опит от 1ва ръка с почти всички изброени. Полицаи са ме били когато съм протестирал, пожарната остави да изгори апартамента на съсед, НСО са ме изблсквали от пътя, крими-психолози допуснаха освидетелстван да дава показания в мое дело. На теб ти втълпяват, че си в система, но си част от обществото. Защо не имигрираш и не станеш полицай в друга страна, както аз ? Щото си неук, бездарен и *** балък. Твоите деца ще страдат следващите ченгета
120
0
 
9
 
! Отговори
gogo преди 8 години
след политиците и мутрите ,полицаите са най "недолюбваните" в тази държава
119
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя Бъчварова е "социолог", какво разбира от икономика и сигурност?
118
3
 
11
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Не ги мислете и жалете освен че нищо не вършат и чакат годините за пенсия и допълнително си докарват по заплата при охранителни босове .Не се притисняват че през 2016 год за един два месеца може да останели без заплата.Пробвайте хората знаят защото фирмите често ги закъсняват , бавят и понякога не им ги дават,Те ко знаят дойде месеца и отиват на банкомата няма скучай да не им пусне.
117
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 8 години
абе никой не казва какви са средните доходи на полицаите (това за ниските им щатни заплати да не ни го пробутват, защото вземат най-малко още толкова !)
116
2
 
14
 
! Отговори
Народе събуди се преди 8 години
Бате Бойко - народа няма да забрави това. Явно и вие нямате дупе да направите реформи. Време е тези господа да си взимат пенсии и да си седнат на *** в къщи и да си гледат внуците и внучките. Направете реформите в МВР и в цялата държавна администрация.
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО ОСТАНАТ ПРИВИЛЕГИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБВЪРЖАТ С РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РАБОТАТА ИМ. ЗА ВСЯКО НЕРАЗКРИТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДО 3 МЕСЕЦА,ЗАПЛАТИТЕ НА ЦЯЛОТО РПУ ДА СЕ НАМАЛЯВАТ С 5 ПРОЦЕНТА.КОИТО РАБОТЯТ ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ПРИВИЛЕГИИТЕ,КОИИТО НЕ -ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО.НЕ Е НОРМАЛНО ДА НЕ СЕ РАЗКРИВА НИТО ЕДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ГОДИНА ОТ НЯКОИ РПУ-ТА
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разделяй и Владей - стара римска тактика
113
3
 
7
 
! Отговори
мвр служител преди 8 години
Защо никой от вас не си направи труда да види колко са всъщност работещите в система? Защо само плюете без да сте запознати? Защо говорите само за полицаите? Ами пожарникарите, разузнавачи, жандармерия, служители от ДАНС, НСО, Институти по психология и криминалистика, Център за експертизи, МВР болница, Академия на МВР и още други структури, които са част от тази система!?! Реформата засяга много служители. Факт, е че такава реформа трябва да има, но да е дългосрочна! Не от днес за вчера!
112
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнокОзлобението и омразата няма да помогнат никому, обидите ви не могат да засегнат хората, които завършват Академията и то с отличие, нито тези които не емигрират, не за друго ,а защото те ще са последните, които ще напуснат тази страна от любов, дълг и чест! Да,всяка положителна промяна е приветствана, но проявете и някакво разбиране!Всички сме хора- със семейства, деца...
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце, хайде хвърляй оставката и бегай, бегай, че както е тръгнало ще те изметат полицаите. А ако се съюзят с учители, миньор, други недоволни, ще дойде ряката и ще те отнесе.
110
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 138И аз съм горд, че имаме една от некъдърните полицейски структури в света. По селата ги няма, в градовете само рушвети и страх от всеки с джип. Интелигентност близо до нулата, комплекси и простотия. Администрация - 70%. Разкриваемост - автокражби 10%, битова престъпност 15%. Когато видя, че емигрират масово полицаи и военни, тогава ще повярвам, че е тежко. 7000 пенсионери, но не си отиват. И аз искам - 2% клас, 30 дни отпуск, 20 заплати и пенсиониране на 45 год. - ама няма.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кокъла имах в предвид
108
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 146,Имай предвид, че е много лесно да бъде вдигнат стандарта на хората, но е изключително трудно да бъде свален! Примера- Гърция беше достатъчно красноречив! Сега- ако на някой програмист или служител в частна фирма му смъкнат заплатата с 200лв- от 2000 на 1800, ще преглътне! Но на тези хора като им смъкнат заплатата от 900- на 700лв, ножа опира до колъла!
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова серия на "Да разлаем кучетата", демек да отвлечем вниманието то изборите, до сега гледахме "Воленчо иска да става артист в НАТФИЗ", втора част "Стрелба с прашка, извинете с гранатомет". В следващите две или три седмици ще има нови серии. Сериите ще се пробутват докато кметовете влязат в длъжност и мине обжалването.
106
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНапълно Ви подкрепям, всеки би направил компромис в името на доброто на обществото, но нека има някакви преговори и разяснения все пак! Та в повечето сфери се работи за някакво увеличение на заплатите , а тук става въпрос за намаляне на доходите -мисля си , че трябва да са добре обосновани и сериозни причините за това! И съкращенията щом не помагат..!
105
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това беше напълно нормално! В който и сектор от икономиката и обществения живот на държавата да се саговори за намаляване на заплатите- навсякъде ще има протести под каквато и да било форма! Що се отнася до 20-те заплати, то те трябва да бъдат изведени на отделна плоскост и там би трябвало да се постави акцента в преговорите! Едва ли всички служители на МВР са в предпенсионна възраст! Сигурно има и такива, които могат да се пенсионират, но работят! Ето там трябва да се наблегне!