Кънев от Поморие: Предсрочен вот? Давайте, ще го спечелим!

ДСБ ще подкрепя политиките на Петър Москов
Обновена: 13 дек 2015 12:10 | 13 дек 2015 09:09,
249
Кънев от Поморие: Предсрочен вот? Давайте, ще го спечелим!
Снимка: архив, Булфото

Няма как да променим мненията си за политики от днес за утре. Това коментира пред BTV лидерът на ДСБ Радан Кънев след историческото заседание вчера, на което бе взето решение партията да излезе от властта.

Както Dnes.bg писа, късно снощи ДСБ реши да снеме политическото си доверие от управляващата коалиция и да напусне парламентарното мнозинство. Въпреки това обаче д-р Петър Москов остана здравен министър, но пък напусна зам.-председателското си място.

Още по темата
Радан Кънев потвърди, че здравният министър д-р Петър Москов остава в правителството, но вече не е заместник председател на ДСБ. "Него гръб е премиерт Бойко Борисов", коментира Кънев и припомни. По думите му решението на Москов да остане министър е лично и не може по никакъв начин той да бъде възприеман като министър на ДСБ.

"Петър не е зам.-председател на ДСБ, дали е член или не, е негово решение", допълни той. "Той бе категоричен, че между двамата няма конфликт, въпреки че предпочитал Москов да си подаде оставката. Имаме вече различни политически роли и пътища. Това е джентълменска раздяла, но това не я прави по-малка раздяла", коментира той.

"ДСБ не е на власт. Естествено, хората се хващат за това, че ние подкрепяме политиките, заложени от Петър Москов. Ние няма как да си променим мнението за политики от днес за утре. Не може добрата политика да стане лоша, защото на нас така ни е скимнало”, аргументира се Кънев.

"Ние сме принципни както по отношение на позицията си за политиките в здравеопазването, така и за позицията си, че с партньори, които са изоставили съдебната реформа и са обърнали едно договорено решение помежду ни за конституционна промяна, не можем да останем в мнозинството", посочи той.
                                                                             
Кънев заяви, че решението ДСБ да мине в опозиция е взето единодушно. Лидерът на ДСБ подчерта, че партията излиза от властта на всички нива – и по отношение на правителството, и по отношение на парламентарното мнозинство. Той съобщи още, че никой от партията му не е поискал неговата оставка снощи.

На въпрос относно думите на премиера за предсрочни парламентарни избори, той каза: "Щом Реформаторския блок е причина за предсрочни избори...Давайте ги, ние ще ги спечелим, щом сме толкова важни".

Кънев беше категоричен, че засега ДСБ остава част от Реформаторския блок, но съдбата на Блока трябва да бъде решена съвсем скоро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
6
 
9
 
! Отговори
Майтап! преди 8 години
Голям майтап! За втори път една и съща дясна партия иска да разбие дясното!
68
4
 
7
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Някой другари от софийската ***....стия днес от рано са злоупотребили с " весел прах" или "весели евроа-тлантически таблетки". Внимавайте , идват празници. Някои от вас може да се "възнесат" в небесата и да пропуснат празнуването.
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шизофрения да ге! Господ да ни е на помощ... И ,,Калибър''...
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
б.б. да си спомни как от няколко камъка избяга да се крие в банкя
65
8
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Боко е свикнал да...изработи всички които до сега са го подкрепяли и постфактум да ин се...подиграе.Сега за първи път е точно обратното.Позабрави се Бочко на кого разчиташе за сформирането на това тантелено правителство,помисли си че може да си прави всичко,каквото на него му текне,КАКТО В СИЛНИТЕ МУ ГОДИНИ.Поздравявам Радан за принципната му позиция.Мижитурките в парламента козируват за статуквото,защото е сладък депутатския и управленския комат;да им преседне.
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VIVA Рада Глубокая VENCEREMOS.....VIVA.
63
4
 
9
 
! Отговори
до 100 преди 8 години
Извинете, да не сте си сложил "нещо" в сутрешното кафе или ви държи от снощният нарко-гей купон?.
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рада ди Куло Профундис! Президент!
61
14
 
5
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Радан-Президент!Радан-Президент!
60
5
 
7
 
! Отговори
до 98 преди 8 години
И в неделният ден ли се "надрусвате " от рано сутринта ?.
59
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къв е тоа "***" Рада Д...... ?
58
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако си мислите, че няма агенти на Москва, много се лъжете. Агентите на Москва и Путин са навсякъде в България. България трябва да се изчисти от болшевиките и руските агенти!
57
0
 
6
 
! Отговори
Късно е преди 8 години
До OdysseusКазах ти и се оказах прав. Ти получи апоплектичен удар. Диагнозата ми се основава на последния ти пост, който вече е напълно несвързан. Само още нещо, за да съм напълно сигурен. Наака ли се?
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези , които не вярват , че Костов е агент на ДС-КГБ и в Москва е бил в школата на КГБ ще попитам . Когато СДС имаше мнозинство в парламента и Костов беше премиер , защо не направиха лустрация както в другите соц . държави . Има още много защо , но това щеше да приключи с властта на БСП-ДС-КГБ , и сега България щеше да е друга , а ние още се занимаваме с простотии .
55
12
 
4
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Давай Радане, смело! Истинските българи сме с теб! Краят на путинския пудел Бойко Борисов идва. България трябва да се изчисти от русофилите и болшевишките агенти на Москва. А сега и Ерик като дойде и той ще помага, руснаците ще бъдат изритани от България! Евроатлантическата принадлежност на България - гарант за сигурност и стабилност на страната!
54
1
 
4
 
! Отговори
до 85 някакъв одисей преди 8 години
Одисейчо тиквата си е тиква ама вие това не го ли знаехте, а сега ревете че ви е пуснал по пързалката.
53
5
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 8 години
Винаги когато България започне да върви по пътя на икон. растеж(тази година 2.9%)се появяват тъмно-сините десни деструктивни сили финансово стимулирани от американски НПО организациии и започват да клатят държавата и да я дърпат обратно в блатото.Така беше при Орешарски така става сега и при Борисов.Явно американските ни "партньори" и местните им ратай нямат интерес от просперираща България!!!
52
2
 
8
 
! Отговори
Правник преди 8 години
До демократРадан на съд за опит за държавен преврат и заговор срещу народа и държавата.
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия се осраа! Една шепа депутати са, едвам влязоха в парламента, но началниците натиснаха Борисов да им даде всички най-важни министерства! И какво - тотални усиране, тотално!
50
1
 
4
 
! Отговори
до 77 някакъв одисей преди 8 години
Че то досега какво беше бостан си гласуваше ,а деформаторите се представяха за определящ фактор смешници.