Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището
25 мар 2016 07:00, Петя Славова
309
Армията на САЩ навлиза в авиобаза "Безмер"
Снимка: архив, Булфото

Армията на САЩ ще започне да използва активно военната авиобаза "Безмер" от тази неделя. Разширената писта и новият карго терминал ще бъдат открити официално от министър Николай Ненчев и началника на отбраната ген. Константин Попов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Над 60 млн. лв. бяха дадени за модернизацията на летището. Средствата дойдоха по линия на НАТО. Правителството отпусна около 7 млн. лв. за отчуждаване на земи, които се намираха в близост до пистата.

От неделя американските ВВС ще могат да използват пистата, на която могат да кацат и най-големите американски военнотранспортни самолети С-5М Super Galaxy.

Такъв самолет кацна в понеделник на пистата в авиобаза "Граф Игнатиево", за да прибере техниката на американската армия, която участва в съвместното българо-американско учение "Тракийски гръм 2016".

В учението американците участваха с щурмовици А-10 Thunderbolt II, а от българска - Су-25, МиГ-29, Ми-17 и Cougar. В сряда за първи път във военната ни авиобаза, която се намира до Пловдив, се наложи да кацне цивилен "Боинг 747". Той прибра американските военни. Тези полети вече ще се извършват на авиобаза "Безмер", тъй като тя е много по-близко до полигон "Ново село". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още по темата: САЩбезмервойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От края на Студената война досега Вашингтон търси непрекъснато нови и нови оправдания за разширяване на своята глобална мрежа от бази от хуманитарна интервенция до разоръжаване на Ирак. Някогашните 4 мисии на тази мрежа днес са заменени с пет нови:1. Поддържане на американското военно надмощие над останалия свят;2. Изпълнение на полицейски функции, за да не допуснат някоя част от империята да се измъкне от юздата;3. Подслушване на комуникаците между гражданите на държавите както съюзническите, така и противниковите;4. Контрол над петролните залежи и съоръжения за добив на петро
167
0
 
1
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 8 години
До До освобождението ТУРСКИТЕ ВОЙНИЦИ И ОФИЦЕРИ ЛИ ИМАШ ПРЕДВИД ТА ТЕ СЕ БИХА И ЗаГУБИХА,СПЕЧЕЛИ БЪЛГАРИЯ НЕЩАСНИКО.АКО НЕЗНАЕШ И ТОВА ИМАШ УМСТВЕНА ДЕМЕНЦИЯ.
166
0
 
3
 
! Отговори
bratya преди 8 години
Taz godina turizam.dogodina mashinostroene.da jivee bkp.stanishev .siderov i dogan.sava.da jivee demokraciyata v kuba.domati za rusiya .ryskini za antaliya.dvigateli za mig.i prezident ot abv.e kakva krasota.mila rodino ti si zemen ray....
165
3
 
9
 
! Отговори
До освобождението преди 8 години
Не свободата на България, а Цариград и Проливите са била целта на царска Русия. За това по късно от името на нацията Иван Вазов пита:О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука?Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Ген. Тошев свидетелства: Разпалените офицери и войници бяха готови да се бият даже с ангелските легиони, дошли да нагазят отечествените предели - нещо, което те потвърдиха още в първите дни на войната в боевете при Добрич, когато видяха руснаците с румъните бясно се втурнаха срещу съединените врагове и им нанесоха първата славна победа
164
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как им се иска на руските продажници руска армия да дойде ама няма, вече елин път дойде и от тогава сме най бедните в Европа
163
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли са
162
3
 
7
 
! Отговори
Бай Гой преди 8 години
Ей, вий пак анти-руско го обърнахте.Хората ви обясняват за нова американска база в безмер а ви пак л..на ядете. От тез бази БГ и вий нищо няма да видите -парите за построяване са американски:1.Освободени от ДДС(демек няма 20% за държавата)2.Всички строителни материали трябва да имат сертификати (нашите БГ заводи нямат такива), така че уви, материали от италия,испания,франиция3.Труда американеца го изчислява на база БГ работна заплата(а не средно за ЕС)4.Казвам ви го като човек работил с НАТО
161
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 198Какви "руски очила", бе евроатлантически слепец?! Това са ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ - Русия, а не марсианците, Освобождава България! А после ПОМАГА СЪЩЕСТВЕНО за българската независимост през 1908 г., която е платена с РУСКИ ПАРИ чрезчрез дълг, който Османската империя й дължи. Тази финансова помощ и кредит за изплащането на българската независимост България така и не връща! Това са фактите, колкото и да не ти харесват, тр0лчо. Сложи си и ти очила, че в историята си късоглед и лаик :-)
160
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То голям праз,че сме НАТО-вска държава!!По нещо да личи,че сме такава??По икономика,по-заплати,по стандарт на живот.................???С какво забогатяхме от този ход??По какво бе мамка му??Не си виждаме,*** не ни останаха на ........ците,ама се тъпанчим!!Идват си хората,ползват си безплатно територия,а дежурните *** и списвачи пригласят,че това било много хубаво!!Ами дайте си безплатно майките,сестрите,жените и приятелките си да ги ползват бре!!Защо давате държавата ни???
159
3
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Е, как така *** го обградили и той насочил огъня към себе си?Те иначе нямаше да се сетят да стрелят по него ли?
158
9
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Разбирам, че русофилите са някакви мунчовци, дето си въобразяват, че Росиян щял да заколи някого.Росиян жъ съ заколи сам.
157
3
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Какво показно са направили тия *** бе, вие се шегувате.Бомбардират хора, които даже нямат ПЗРК. Онзи ден погрешка изтрепаха 17 асадисти. Айде моля ви се!
156
2
 
5
 
! Отговори
симо преди 8 години
Даи БОЖЕ , в наи-близко бъдеще и да си излезе !
155
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 176 преди 8 години
Затвореняк, да, един спецназовец по-малко, жалко! Той е струвал колкото рота наемници. Човекът е бил на разузнаване, обградили са го и когато са се събрали много ***, насочил огъня към себе си. Това ще ли го стори някой американски наемник? Така, че сам се нахендри с тыпото си злобеене и "груз 200"! Слава на героя!
154
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42Русия на никому Добро не мисли, само попитайте съседите и
153
6
 
24
 
! Отговори
42 преди 8 години
Вие ако си мислите, че някоя от чуждите сили ни мисли доброто жестоко се лъжете. Но е факт, че ако се наложи да бъдем защитавани от сухопътна войска, никой освен Русия защото е близо до нас няма да го направи.Гарантирано.Но ако и те нямат интерес никой няма да дойде.Тогава тежко ни.
152
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заместник-председателят на руската държавна Дума Владимир Жириновский обобщи радостта на руските власти от терористичните нападения в Брюксел с пожелание европейците да пукнат. Вкупом."Тероризмът е изгоден за Русия, европейците да пукнат!""Терористичните атаки в Европа са крайно изгодни за Русия"Каквото путин мисли Жириновски има смелостта да го каже, но и да не го беше казал не се иска на си Айнщайн да откриеш целите на русия, а именно разпад на НАТО и ЕС страните като съюз защото народа го е казал, Съединението прави силата
151
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Та кой да влиза щом сме натовска държава.Може би на някой му се ще руска армия.Но не би.
150
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво , по добре американската отколкото нечия друга
149
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българинът не уважава само ако го биеш и се отнасяш с него като добиче