Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Антитерористичният закон закъснява, призна премиерът
Обновена: 27 мар 2016 20:33 | 27 мар 2016 16:40, Веселина Йорданова
440
Борисов: Обучаваме безплатно лекари за чужбина, правилно ли е?!

Здравеопазването през последната година не се е подобрило и едва ли увеличението на средствата всяка година ще реши проблема. Така министър председателят Бойко Борисов коментира утрешния протест на семейните лекари.

Още по темата
"Непрекъснато, всеки, само повече увеличения да има. Тези пари са на всички данъкоплатци. Над 3 милиарда и половина отиват в здравеопазването. Или, понеже миналата година не им дадохме толкова пари да вземат от Здравната каса, защото бяха свикнали всяка година – дойде края на годината – 250, 300, 400 милиона, ама дадохме и 20 милиона за Спешната помощ онзи ден.

Правим спешни отделения, видяхте ги. Ние, защо обучаваме шест години студенти безплатно за тях? Всички данъкоплатци плащаме, за да ги обучим да станат лекари. И без абсолютно никакъв ангажимент, след това отиват в чужбина. Това правилно ли е", попита Борисов.

Премиерът заяви, че споделя мнението на главния прокурор Сотир Цацаров, че приемането на новия антитерористичен закон закъснява. Според министър-председателя е загубено много време в безсмислени обсъждания, предаде БНР.

Затова се надявам в рамките на една-две седмици депутати да внесат бързо този закон, защото има нещо написано по въпроса и ние година и половина си говорехме само как трябва да променим Конституцията и какво щяло да стане, докато трябваше да пишеме тези закони, които ежедневно трябват на хората, коментира той.

В Закона за борба с тероризма ще се регламентират различните нива на заплаха. Очаква се в него да е описано при какви случаи държавата затваря станциите на метрото и летищата, кога и как се вземат решения за отмяна на учебни занятия, както и при какви ситуации може да се прекъснат мобилните комуникации.

В отговор на изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че не е добра идеята за издигане на ограда по границата с Гърция, Борисов отговори:

На нас не ни се прави защитно съоръжение, но те трябва да си изпълнят ангажиментите, така че с цялото ми уважение към тях, ако си спазват шенгенските правила и норми, няма да имат такъв въпрос. Проблемът е с, даже те не са и бежански лагери, при гърците гърците. Те просто са придвижени от единия край до другия на Гърция и там са струпани, което не отговаря дори на думата "лагер". Там е критичната точка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Boiko e velik
240
0
 
3
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Безплатно ли ? За Пожпрникари - да,но не и за лекари.Един лекар учи 12 семестъра.По 1000лв. такса на семестър,плюс по 300 лв. за квартира,плюс 300-400лв на семестър за учебници и помагала,плюс средно по 300лв за храна на месец,и още,и още.И всичко това е от джоба на мама и тате.А какво дава държавата?Закони и корупция.И претенции.
239
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие не обучавате никого, нито безплатно.Обучават ни други лекари, обучаваме се сами, плащаме за това, за да няма достатъчно места за работа и специализация след като завършим, за да работим много, за малко пари.Пълни глупости.
238
1
 
5
 
! Отговори
Българка преди 8 години
Тази 'многознайна' дървена тиква Борисов пак изтърси поредната недообмислена глупост! Преди два дни се закани да 'ДУПЧИ' за газ, сега докторите го нервират, че имали големи претенции. Питам се докога ли ще народът ще търпи тази недообразована кратуна да го управлява! Повръща ми се само като му видя тъпата физиономия! Жалко за страната- съсипа я до неузнаваемост!
237
0
 
3
 
! Отговори
an.elica преди 8 години
Емоционалното състояние на личността влияе директно на физическото ни здраве.Липсата на ЗДРАВОСЛОВНО изразяване на мозъчните ни функции говори за синдром на емоционален дисбаланс на стремежа да угодиш на думи, а пък да правиш каквото смяташ за правилно по твоите представи за коректно свършена работа.Велика истина за жиивота ни е ,че и на край света не можеш да избягаш от себе си ,ако не си осъзнал ,че собствената ти възприемчивост за случващотото ти се те изгражда като идентичност и характер.
236
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хора протестирайте!Тиквата само от това разбира!
235
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов не си ли малок нагъл? ти взе 2,5 миларда от здравеозването за да си строиш магистралите. Вместо това си дал миналата година 20 милиона и си направил 4-5 спешни центъра за някой милион и си дал тук-таме някой ЯМР. защо не върнеш откраднатите милиарди?
234
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
този индивид,за какво безплатно обучение говори,след като един семестър на студент по медицина струва 750лв.а той и останалите хубавци,защо още при първото заседание на Народното събрание,си гласуваха по 5000лева заплати
233
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Конграчулейшънс -ето до това ниво на обчение е вече някоко дсетки години министър преседателят ни и дори да си плати едва ли ще стигне до по -високо ,така че повече уважение към лекарите със сигурност са няколко нива над Вас г-н Борисов
232
0
 
11
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Не е безплатно, бе чук! Има студентски такси, хората си плащат с нервите и здравето за тия дипломи.
231
1
 
12
 
! Отговори
мед сестра преди 8 години
Боце, уча 4 години за медицинска сестра и плащам по 350лв на семестър,сам си направи сметката.. За тебе са нищо тия пари ама наще теглиха кредит. Тази година завършвам и сигурно ще работя в болницата в родния ми град за 350 лв. Безплатно ни обучаваш и безплатно работим. А продавачката в мола със средно взима по 800-900 лв. БЪЛГАРИЯ!
230
0
 
6
 
! Отговори
А на практика преди 8 години
До Анонименне сме усетили да ни вардят нас българите обаче я заскимти някой кюнец веднага го закриляте
229
1
 
4
 
! Отговори
Тикво оправи преди 8 години
До stop!!! 281стандарта на българския народ бе кйорав ли си че ние сме с най нисък стандарт не се договаряй с цацаратурата да лпви цаци а да излови всички акули крали и скрили в швецарските банки и офшорки вземи обратно 10те милиарда евро окрадени от ктб
228
1
 
5
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
До Анонимен 282Ние сме си виновни! Продължавайте да се пенявите САМО по форумите, феисбуците и туитърите и после търсете виновника...На нас все някой друг ни е виновен и чакаме все някой друг да дойде и да оправи нещата! Нали помните лозунга: Делото за спасяване на давещите се е дело на самите давещи се!. Повече няма какво да се добави!
227
0
 
7
 
! Отговори
stop!!! 281 преди 8 години
Грешно информиран си .Образованието по медицина от България Е признато в цяла Европа.Даже ежегодно от Франция предлагат оферти точно за Общо практикуващите лекари.Но във всяка цивилизована държава са осъзнали ,че здрава основа в здравеопазването е специалиста със специалност Обща медицина- това е лекар в пълния смисъл на думата.
226
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой е виновен не само лекарите, а въобще целия български народ да ви проклина и да търси спасение от вас,евроценните предатели,продажници,ликвидатори на българската икономика и народ и международно признати организирани престъпници.Само самоубилите се в БГ през последните години са над 40 хиляди!Не Белене,Сибир или Гуантанамо- АДЪТ ви е малко за вас,господа и госпожи управляващи ни след 1989г некадърни партийни номенклатурчици , обикновени адвокати-хомосексуалисти и Чичолинки!
225
6
 
3
 
! Отговори
Hans Rus преди 8 години
Българското медицинско образование не се признава в цивилизованите държави. Така че за какво говорим...
224
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На вниманието на управляващите ни след 1989г: Неуважаеми евроценни Чочковци и Чичолинки! Постарайте се да осмислите сентенцията на г-н Кисинджър и помислите за живота си,за това,какво покрай любимите ви американски покровители непременно ще ви се случи в недалечно бъдеще!Бог си знае работата! През гугъла: "Стратегический просчт наших западных партнров"
223
1
 
26
 
! Отговори
Оффф преди 8 години
Ми, Боце, то това се отнася за всички специалисти бе, миличък. Ти като си бил на техните години си станал мутра. А те искат със знания и труд да живеят достойно и да си гледат семействата. Това е. Много е простичко. По времето на твоя гуру Тодор Живков имаше разпределение и жителство. Ако искаш ги върни и тях.
222
9
 
3
 
! Отговори
Американ преди 8 години
До ЯнКакво значи "не им плащаш достатъчно" ?Щото то май колкото и да бъде, все няма да е достатъчно.