Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!

Според него премиерът много се тревожи дали Русия я боли
18 юни 2016 13:44,
199
Кънев vs. Борисов: Дрънка глупости за чайки и лодки!
Снимка: Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обвини премиера Бойко Борисов, който заяви, че България няма да подкрепи инициатива на НАТО за сформиране на флотилия в Черно море. Според Кънев той е заел недържавническа позиция и е действал популистки.

"Държавническата позиция е да кажеш какви са проблемите пред сигурността на страната и какви са решенията, а не да дрънкаш популистки глупости за чайки и лодки", подчерта Кънев по повод думите на премиера, че иска в Черно море да вижда платноходки, яхти, туристи, мир и любов и не иска в курортите да се разхождат военни фрегати. 

Още по темата

"Всеки иска чайки и лодки. Има ли проблем в Черно море? Отговорът е: Има. Решението, което предлага президентът на Румъния добро ли е? Отговорът е: Може би за България не е добро. Може би трябва да се модифицира, защото нашият интерес е да няма тежко турско влияние върху общата концепция за отбрана в Черно море", подчерта Радан Кънев.

По думите му премиерът много се тревожи дали Русия я боли. "Мен първо ме тревожи дали България я боли и дали България е сигурна", допълни той.

Според него в цялата ситуация е станала ясна пълната липса на координация между президента, премиера и военния министър.

По думите му е било проблем също, че по време на посещението на румънската делегация у нас външният ни министър не е бил в България.

"С кой акъл премиерът си е пратил външния министър в Баня Лука или не знам къде в момент, в който тук е изключително подготвена румънска делегация", попита лидерът на ДСБ.

"Румънците ни направиха сами да си говорим по време на това посещение, научиха ни на дипломация, изнесоха ни открит урок", продължи той.

"Има голямо желание за единна кандидатура на Реформаторския блок, но няма желание от отсрещната страна – потенциалния кандидат, не виждам кой ще се съгласи", каза още Радан Кънев.

По думите му профилът е съставен, но много малко хора у нас отговарят на него. "И кой точно ще застане начело на разпасана команда", попита той.

Кънев е убеден, че РБ трябва да се събере на обединителен конгрес, който да стегне разпасаната команда.

Нито за момент не сме искали друго, освен РБ да се обедини, да взима колективно решения и да вдъхва увереността, че зад него стои единна политическа воля – нещо, което не съществува към момента, подчерта още той.

Радан Кънев заяви още, че не съжалява, че са настоявали Патриотите да са част от управлението при съставянето на кабинета, тъй като това е реалното мнозинство в парламента.

"Но това, че е реалното мнозинство в парламента, изобщо не означава, че в този случай голяма част от колегите от РБ, тези, които са на власт, и цялата партия ГЕРБ може да се огънат по най-важната точка от предизборната си програма", отбеляза той.

"Нов десен проект е най-старото нещо в българската политика. Само Стефан Софиянски е правил около пет", посочи още лидерът на ДСБ.

По думите му звучи като това някакъв лидер да си сковава поредната спасителна лодка или да се хване за греда, за да не се удави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато премиера мисли за народа и ние сме с него.Да си правят сметка някои какви ги говорят и да не го охулват без причина. Има хора с болни амбиции ,но да не си правят илюзии.Никой не ги харесва и ще си останат на дъното от където са се пръкнали.
124
2
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Според Кънев той е заел недържавническа позиция и е действал популистки.-ПОПУЛИСТКИ какво значи ?точно това -че да се харесаш на хората ! Или казано Борисов постъпи за първи път правилно и каза точно това което мислят и хората в БГ -Борисов зае държавническа и народна постъпка - Всички други мекерета са предатели купени от САЩ - Явно не разбират че много лесно може да си заминем от този Свят- Бизнесът в БГ не трябва да спи срещу такива политици-защото бедните няма какво да губят-но багатите имат
123
0
 
2
 
! Отговори
BADGO преди 7 години
ИНЧ-ХАИ, човек анализатор и ... нещо друго...
122
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppKakav si ti be mal*umnik?! Koito sa v poveche v Evropa i ne im e myastoto tuk sa amerkantsite. Da si otidat v tehniya kontinent govedata i da ne prechat na mira v Evropa.
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боен кораб на щатите навлиза в Български води след посещение в румъния по време на соца наш боен кораб го предупреждава ...навлизате в български териториални води опасност...отговор разбрахме опасност не виждаме така е сега с Русия
120
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дълбоката Рада нещо се е разпенявила, явно Мавъра от Драгалевци й дава много зор!
119
4
 
8
 
! Отговори
? преди 7 години
Раданчо, какво има, миличък? Нещо си разстроен? Що така, миличко? Не бива да се напряга толкова, така и така не разбираш! Е, плащат ти, ама ...айде по-кротко!
118
7
 
15
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Кънев, колко ти платиха от американското посолство?
117
18
 
5
 
! Отговори
sd преди 7 години
проклети да сте руски азиатци долни, заедно с *** си ***
116
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Кънев! Не си губете времето с празни приказки.
115
9
 
18
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Кво интервю, кви пет лева ве? Раданушка днес не е ли на ГЕЙ прайд
114
8
 
18
 
! Отговори
до Русия е в 19 век преди 7 години
Е,та? Нещо искаш да кажеш ли? А в 1878 година в кой век е била? В който и да е била хората са дошли да ***, за да може сега да сме суверенна държава. Нали знаеш как се наричат хората, които се слагат само на тези, които имат пари.
113
1
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
"Кънев vs. Борисов: Дрънка .... ".Валерия, Валерия, поради что се срамиш да използваш БЪЛГАРСКИЯ израз " срещу " ?Така ли ше давате пример на децата? Като ги ПРИНУЖДАВАТЕ да забравят българския език?Язък, че баща ти е потрошил сума парици да те учи на БЪЛГАРСКО четмо и писмо.Язък.
112
2
 
17
 
! Отговори
ДОБРИЧ преди 7 години
Да не забравяме / и за тези които не знаят /, че Радан е Добрички зет. И то зет на ПАРТИЕН ЛИДЕР ОТ БКП. Тъста му колеше и бесеше при Т. Живков.
111
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госин Кунев вземи файтонджийската си партийка- дето уж сте в опозиция-и се удавете в морето....То за друго не ставате!
110
2
 
16
 
! Отговори
Доктор аналис преди 7 години
Как може този сополив *** с хомосексуални наклонностти и хоби да си прави селфи на аналният *** пред огледалото въобще да ни го излъчвате. Та това слабо породисто умно абърдинче(порода..) не разбира какво говори .То само парада му е в извънземната на вид глава приличаща на растителна кратунка.Както казаше Батето :Абе я не ме занимавай с глупости бе '
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BEGAI NA TVOYA PARAD I NEMISLI CHE STRANATA E V GOLEMOTO MEJDUHASIE ,A VIJ TOZ PARAD ZA TEB TAM E RAYA!!!
108
2
 
19
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
*** не се правете на политици не представлявате народа а защитавате чужди интереси .Направете референдум за отношението към Русия но не ви стиска ..За воюване търсете мераклии да умрат...Вижте Сирия Искате ли страна в руини... Обикновените могат да загубят живота си а вие ще загубите хотели дворци и всичко крадено.....Е не ви стиска....
107
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан е типичен пример на ретард от растящото през измъчените 90 години поколение, има нужда от щадяща среда и опростени комуникации, според ограничените му когнитивни способности и невъзможност да се ориентира
106
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мечтата ми е в най скоро време този седесарски бок... Кунева, целия РБ, всички д.олни предатели и убийци да ги видя ОБ..НИ ПО СТЪЛБОВЕТЕ