Някога може и политик! Слави сега: Гражданин, съмишленик с Борисов

bTV го обвини, че използва ефира за политическа кампания
Обновена: 28 мар 2017 16:25 | 28 мар 2017 15:00,
360

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Слави Трифонов не изключи варианта след време да се занимава с политика, но засега остава редови гражданин, който отстоява гражданските си права.

Това стана ясно по време на извънредната пресконференция на шоумена, ден след като bTV отряза предаването му.

Слави разказа, че спряното предаване е съдържало отвореното му писмо до политиците, което той разпространи вчера. В него водещият даде ултиматум на новия парламент да започне работа по резултатите от референдума или той ще излезе на протест пред Народното събрание.

Още по темата

В спряното предаване писмото било прочетено от диктор, последвано от изпълнение на химна от 15 000 души - запис от концерта му на Уембли. След това следвала традиционната за понеделник актьорска вечер.

Слави нарече спирането на предаването му цензура, защото то не противоречало на Конституцията, на нито един закон, както и на договора му с телевизията.

"Аз не мога да избягам от факта, че съм гражданин и като такъв имам позиция. Ако съм тв водещ или месар, това значи ли, че не трябва да имам позиция?", попита той и си отговори, че има право на позиция и това не противоречи на нито един закон.

"В договора ми пише, че трябва да спазвам законите на Конституцията и договора, там не пише, че не трябва да изразявам гражданска позиция", каза още водещият.

Той обясни, че днес ще запише ново предаване, посветено на свободата на словото. В него отново ще бъде прочетено писмото му до политиците. Ако и този път телевизията не го излъчи, Слави ще помисли за разтрогване на договора си.

Шоуменът обясни, че вече е в контакт с адвоката си, според когото това би била следващата крачка.

Докато течеше пресконференцията на Слави bTV разпространи позиция, в която обясни, че е спряла предаването му, защото "водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания".

"Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност", написаха от телевизията и допълниха, че са готови да дадат трибуна на Трифонов в актуалните си предавания.

Междувременно Слави обясни, че не се отказва от намерението си да протестира пред парламента. Той допълни, че дали хората ще го последват, си било тяхно решение. Той не можел да ги призовава, защото това би противоречало на закона.

Слави разкритикува журналистите заради свободата на словото.

"Не ви ли е неудобно, че сме на 113 място по свобода на словото? Силата е във вас, не виждам да я използвате", обърна се Трифонов към репортерите и ги обвини, че са "леко поувяхнали".

Репортер го провокира да отговори защо се смята за водач на обществото, при положение, че се е застъпвал последователно за Иван Костов, Бойко Борисов, Меглена Кунева и др.

Слави обясни, че измерва силата си по рейтинг, по продадени билети за концерт, по интереса в интернет.

"Инициативата ми беше подкрепена от 700 000 души. Не съм ги карал насила, нито съм им плащал", каза той и заключи: "Не се изживявам като трибун или водач".

Кунева бил предложил за президент не като партия, ако гражданин. А нейната кандидатура била издигната като алтернатива на останалите кандидати и той носел отговорност за това.

"Ще ви цитирам Радичков – човек е прекрасно изречение, написано с много правописни грешки. Всички сме такива, гледам си грешките", каза още шоуменът.

На въпроса защо дава ултиматум на политиците за референдума при положение, че ВАС все още не се е произнесъл дали е законен, Слави отвърна: "Какво давам или не давам, да не съм в хлебарница. Имам право като гражданин да изляза и да кажа какво мисля, да поставям условия на служителите, които са мои и ваши служители. Те не са мои началници. В конституцията пише, че най-отгоре е народът", каза още той.

Слави влезе в противоречие и с репортерка на партийна телевизия, която го попита защо смята, че електорат и народ са различни неща и не обижда ли хората, участвали в изборите.

"Ако сте от Алфа, ще е страхотен секс", вметна Слави и обясни, че не смята, че обижда някого.

Шоуменът бе попитан и за отношенията му с Бойко Борисов след като ГЕРБ се оказа единствената партия, която поиска реализицаия на резултатите от референдума.

"Спазвайки поговорката, че враговете на моите врагове са мои приятели... ГЕРБ избраха да подкрепят хората. Нямаме съвместна договорка.  Предпочитам да имам повече съмишленици, отколкото приятели", отвърна Слави.

Той коментира и Корнелия Нинова. "Язди кон, стана една амазонка на възраст, но сега малко поувяхна след изборните резултати", каза той.

На въпроса дали спирането на предаването му може да го вкара в политиката, Слави отвърна, че след време не би пренебрегнал този казус – участие в политиката. Но засега като гражданин следвам моя професионален план, защото смятам, че камъкът си тежи на мястото и там съм по-адекватен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданинът Слави, щом твърди че е такъв, ще намери друг начин да търси съмишленици! За подобна агитация се плаща ефирно време, а в неговият случай си е чиста проба злоупотреба. И аз искам да протестирам срещу цинизмите и просташките му шеги, но ми ги натрапват от екрана, за което си и плащам! Така че, хайде по правилата! Особено, ако наистина иска да изхвърлим ***! И накрая, оттеглям гласа си от референдума!
271
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе tumnia1, кой кого манипОлира се вижда от твоите писания - май не си разбрал какво се коментира, а?
270
20
 
14
 
! Отговори
tumnia1 преди 7 години
Абе бавно развиващи се слабоумници Всички политици ви маниполират и лъжат в ефир, а Слави не може да ги разобличава и подиграва а ? Мисля , че му завиждате на силата , смелостта и богатството. Българите се чустват добре само със по слаби и бедни хорица от тях. Тесногръди комплексари. Не за друго само по умни или по богати са приятели на Слави. Значи вие сте от бедните и глупави хорица, затова може да замълчите завинаги.
269
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мали-и-й, издържах да погледам 10 мин т.нар. шоу, ама не можах да се насиля да догледам как неколцина комплексари се правят на народни трибуни! Е, защо смятате, че сред зрителите ви има само правно неграмотни хора като вас? Плоските ви шеги не могат да разсмеят, ама жалките ви опити да използвате разни общолафии за оправдание на *** ви поведение наистина ме разсмяха! Особено начинът за позоваване на Конституцията!
268
3
 
18
 
! Отговори
Референдума-отсвирен преди 7 години
Депутатите пуснаха референдума на чалгаджиите на Слави по наклона на бобслея, т.е. го отсвириха. В крайна сметка ЦИК и съдът решиха, че референдума на учиндолския умник е само пожелателен , а не задължителен поради липса на достатъчен брой гласове. Това са законите на България. Какво му остава на дългия клоун Славчо да организира нов референдум като убеди повече хора да гласуват Да му пожелаем успех.
267
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох добре че Слави не се е родил в UK, щото щеше да спретне един анти - Брекзит референдум по поръчка на някой местен олигарх и като събере 700 к. гласа, на Тереза Мей щеше да й се отще да изкарва британците от ЕС :) .. На Уембли правил концерт уау! Помня го, нали всички английски медии след това се надпреварваха да отразяват това Велико събитие на най - яката мега, балканска поп фолк звезда Слави Трифонов. Адел се скри от срам и завист, като чу какви убийствени ориенталски парчета дънят Куку бенд насред центъра на Лондон и оттогава сънува кошмари, че я гони Славчо с Харли Дейвидсън. : D
266
0
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Какво откровение,ц,ц..Ние пък не знаехме,понеже хапваме доматите с колците.
265
4
 
19
 
! Отговори
КЪВ Е СЛАВИ,БЕ... преди 7 години
БТВ----НЕГОВА ЛИ Е ....??!!!КВА Е ТАЯ "СЛОБОДИЯ" и "ПРОСТОТИЯ" ,бе.....???!!!!
264
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави ,като гражданин,може да излезе на улицата,пред парламента,със свои съмишленици,или не,но не и в национален ефир да протестира и критикува властта,тъй като БТВ не е негова собственост,а и да е,има си правила,какво може и какво не.
263
15
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Слави е един застаряващ шут ,който не става за гледане / противно оплезен ./ тъпо за слушане и просто за много е едно нищо. Усеща ,че е изхабен и търси ново поприще ,нагледахме се на сеира на един журналист сега пък този дългуч ? ДА АМА НЕ.
262
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави,като гражданин не може да използва национален ефир,дори предаването си,което е "шау",за политически цели.Все пак,има закони,нали иска даконност?
261
8
 
14
 
! Отговори
Дтиб слафчо преди 7 години
До " 295 край " - България няма нужда от пеещи палячовци. Писна ми и от бащици със силна ръка да ни оправят. Трябват културни и упорити хора, които не се плашат от тъпотия и простотията. Слави не е новото, не е оригиналното. С манталитета на бияч да си ходи на село на мегдана да се кара с бай Пенчо на по ракийка и семки.
260
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 295 Да прави това ,което е добър в политиката да не се меси ,защото заблуждава хората.Неговите искания затвърдяват статуковото,всеки здравомислещ човек знае ,че мажоритарният вот не променя нищо,1 лев субсидия е найвна глупост.Кой е той та ще дава ултиматуми на власта?Политически субект лие,какъв е?
259
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
слави е никой, той не представлява никой освен себе си. хубаво са му спрели предаването стига е плюл по премиера Борисов. нека се извини публично на Бойко и да му поиска прошка и вече там нека Бойко реши дали да го пускат обратно по бтв
258
7
 
26
 
! Отговори
учиндолски простак преди 7 години
СЛАВИ ТОЯ УЧИНДОЛСКИ *** ИМА ОГРОМНА ВИНА ЗА ФОРМИРАНЕ И НАСАЖДАНЕ НА БЕЗНАКАЗАНОСТ, НА АГРЕСИЯ И ЧАЛГАРЩИНА- ЧАЛГА Е НЕГОВОТО ИМЕ- ЧАЛГАТА В СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, МАХНЕТЕ ГО ОТ НАЦИОНАЛЕН ЕФИР!
257
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави сега: Гражданин, съмишленик с Борисов------------------------------------------------------------------Е от тук нататък тоя ме загуби и като зрител и като гласоподавател, както предполагам и още стотици хиляди досегашни негови симпатизанти! Да не брои моя глас в жалкия си референдум
256
5
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ЕРАТА --НА "ПОЛИТИЧЕСКАТА ЧАЛГА".....В ТОТАЛНО НАСТЪПЛЕНИЕ!!!!!!!!КОМУНИСТИТЕ --НЕ УСПЯХА ДА ЗАВЗЕМАТ БЪЛГАРИЯ!!!РЕД Е НА ---ПРОСТОТИЯТА И СЕЛЯНДУРЩИНАТА!!!
255
21
 
12
 
! Отговори
край преди 7 години
Абе хора вие от какво сте направени бе. Тоя Човек е болен - едва ходи, трудно вижда за 25 г. тоя човек ви се раздаде- Изпя десетки БЪЛГАРСКИ песни с жар, направи хиляди предавания в които ви срещна със световни звезди, с всеки българин направил нещо значимо. Тоя Човек и неговото шоу ви разсмяха хиляди пъти. Тоя човек остана без личен живот, парите са нищо за него. Тоя Човек тръгна срещу системата която бърка в джобовете ви, която прогони децата ви. Вие сте направени от нещо кафяво миришещо лошо.
254
7
 
22
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
С.Трифонов-...Аз не мога да избягам от факта че съм гражданин и като такъв...Не Славчо не си гражданин-ти си чиста проба селянин в най-лошия смисъл на тая дума-неук,самодоволен и арогантен.Продукт си на чалга културата и кича...
253
1
 
19
 
! Отговори
край преди 7 години
Някой пък се кефи как депутатите отсвирили 2.5 млн. български НЕПЛАТЕНИ гласове от Референдума. Ти си мазохист бе братле. Лъчо Мозъка, Кирчо Добрев, Владо Кузов, В Сидеров и пр. *** ти пишат законите по които живееш харчат ти данъците ама ти им се радваш че отсвирили Слави.