Избират между двама шефа на комисията "Антикорупция"

Кандидатите са на ГЕРБ и ОП и на БСП - Пламен Димитров и Николай Николов
16
Избират между двама шефа на комисията "Антикорупция"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика ще изслуша кандидатите за председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Кандидатите Пламен Димитров и Николай Николов ще бъдат изслушани по време на открито заседание в зала „Запад“ на Народното събрание от 12.00 часа, на 6 март.

Пламен Димитров, който е предложен от ГЕРБ и Обединени патриоти, е бил прокурор в Софийска районна и Софийска градска прокуратура, зам.-административен ръководител в Специализираната прокуратура, както и зам.-министър на правосъдието. От 2013 година до момента е председател на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество. Удостоен е с наградата „Джовани Фалконе“- за висок професионализъм и принос в борбата с престъпността.

Пламен Георгиев е преминал обучение в академията на ФБР за борба с корупцията в публичната сфера.

Предложеният от БСП Николай Николов е доктор по право с дисертация, свързана с установяването на имущество, придобито от престъпна дейност. От 2011 до януари 2018 година е член на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси, а от 2013 година - неин председател. Автор е на над 40 научни публикации, близо 15 години е посветил на работа в областта на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

По закон Антикорупционният орган се състои от петима членове –председател, зам.-председател и трима членове. Председателят на комисията се избира от Народното събрание по предложение на депутатите. Зам.-председателят и членовете също се избират от парламента, по предложение на председателя. Председателят на антикорупционния орган ще получава 90% от заплатата на този на Народното събрание.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Народа чака вече някой закопчан те още комисия избират
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехеййй не трябва ли народа да ги избере а не да продължавате да ни гарите герб си го избраха, кога ще влезе някой от управляващите в затвора като ви е приятел, стига се гаврихте с народа.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
КТБ-извинете за грешката!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Айде едно по едно да го карате.Пьрво разрешете делото КГБ.Да видим с очите си как врьщате парите обрагно.След това оправете кашата с ЧЕЗ,която забьркахте.И ако останете на власт след това значи ще можете да се справяте и с корупцията изобщо...!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже господи! Сами си ги предлагат и си ги избират! Каква борба с корупцията може да има тогава!? Замазване на очи пред хората и пред Европа! Нищо повече! Пълна гавра, като всичко останало!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално. Знаем го вече четвърт век - избират от тях си да се борят със себе си.
9
2
 
7
 
! Отговори
Ликвидiрат БЪлгарите преди 2 години
Наглеците продължават да ограбват хиляди милиони от народа за НАГЛО Престъпни проекти вкл магистралки/унищожават милиони декари ценни земи трайно завинаги/
ЗА ВИЛИ и палати и къщи за гости с яхти за милиони джипове самолети и басейни за избранници на турско говорящи терористи на власт в МИнистерство на земеделието и горите./били от ДПС /оперативна програма развитие на селските региони/
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали никой не вярва, че герп ще се борят сами със със себе си, най- много да отстранят двама-трима кмета на населени места със затихващи функции, но до депутати, министри и висши магистрати няма шанс да се стигне
7
0
 
7
 
! Отговори
ЛИквидiрат БЪлгарите преди 2 години
Досега годишно НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ чрез министерства ведомства и парламента ограбват десетки хиляди милиони от народа.
Ограбените милиарди се перат през КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ..

Вижте тези двамата имат ли поне един подаден протест срещу нагло престъпната анти човешка практика.Заради нагло корумпирани на власт е срината раждаемоста .НАд 5700 000 българи нямаме доходи з а оцеляване..
6
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тоя от ГЕРБ " няма" никакви шансове... Поредната простотия и гавра с народа... Как пък не измислиха нещо хубаво да е от полза и за хората... Само за тях са грабителските измишльотини... Предатели!
5
1
 
10
 
! Отговори
мазохист преди 2 години
Аз ще съм шеф на антикорупцията и ще се налагам с бич,когато съгреша.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква комисия, какви циркове?
Герб отхвърляха ветото на президента на антикорупционния закон и си оставиха текста, който си бяха измислили и според който срещу кметове, уличени в корупция не може да се търси съдебна отговорност.
Сега и комисия си правят, за да взимат бонуси върху заплатите. И да разправят колко много работела комисията.
3
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката:

Руският Троянски кон аха да влезе в Народното събрание !
2
1
 
20
 
! Отговори
zeus преди 2 години
Няма никакво значение кой е шеф, в България корупцията се бори само на думи. Сложете за шеф на комисията някой китайски прокурор и гледайте какво ще стане ;)
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха много титли бе! Да се чудиш откъде толкова корупция в България!