Драми в синьо: Десницата скована от студа на прехода

СДС иска оставката на Лукарски, не са доволни от изолацията на партията
22 мар 2018 13:00, Боряна Павлова
16

1969 гледания   |  Още видео

Сред седесарите зрее напрежение. Част от тях се готвят да поискат оставката на лидера си Божидар Лукарски на заседание на Националния съвет на 17 април.

Според изтеклата информация хората по места не са доволни от изолацията на партията в момента от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо новото правителство и яснотата за бъдещето на СДС.

"Десницата е скована от зимния студ на прехода. Движение "България на гражданите" замрази членството си в Реформаторския блок, защото държим той да бъде истинска опозиционна сила не само на думи, а и на действия", посочи в студиото на "България сутрин" лидерът на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев.

Още по темата

Според устава на СДС председателят на партията може да бъде свален с две трети от гласовете на членовете на Националния съвет. Ако лидерът падне, се назначава временно изпълняващ длъжността и се свиква Национална конференция, която да избере новият шеф на сините.

"За да излезе от "зимния студ на прехода" десницата трябва да изпълни изторическата си задача да преведе България през корупцията и феодалния модел, който в момента управлява, и да я докара до една демократична държава", подчерта Делчев.

Пред Bulgaria ON AIR той допълни още, че действията на ДБГ оттук нататък предстоят да бъдат решени на Националния съвет през месец април. А за коалиция все още не можело да се говори, тъй като на първо място партията трябвало да уточни взаимоотношенията си с Реформаторския блок.


16
Още от
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
пенко преди 1 месец
Докато състоянието на СДС ,РБ и ДъГъ иБъ е иЗторическо нямат шанс да са "съществителни" -ще бъдат "нарицателни " !!!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат истински смели реформи ... а какво реформираха Реформаторският блок? Нищо?!
12
1
 
1
 
! Отговори
Байфидан преди 1 месец
До 9 анонимник. Не е нормално БСП/БКП да е втора политическа сила вместо да е в канавката. И добре, че е този "диктатор", защото иначе щяхме още да лижем на Станишев дирника.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво дясно бе??? КОГА В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО ДЯСНО???? Ние сле си леваци..........май че във всичко!!!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лукарски е кукла на Пеевски, няма никакво място в СДС.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига плюли днесбг,Никакви драми няма в синьо, да се обсъждат проблемите и да се сменя лидера е нормална практика в света.
Не е нормално, че България се управлява от криминален диктатор вече второ десетилетие като успя да унищожи всичко за което мечтаеха хората.Медиите основно целувате задните части на божеството и мълчите като жалки страхливци.
8
2
 
9
 
! Отговори
Антиседераст преди 1 месец
Какво ни занимавате с тия безмозъчни умрелщини ?
7
5
 
8
 
! Отговори
срамота преди 1 месец
Седесарите ще ги запомня с безмилостното разграбване на страната ми.За година-две съсипаха строеното с десетилетия ,в името на комисионните.А дедо Божо , като последна издънка на иванкостовата династия ,ще запомня с опашатата лъжа, че е отишъл на коледна среща в американски институт ,където никой не го е виждал и чувал.Всъщност дедо Божо завел младата си съпруга на Ниагарския водопад ,за наша сметка.Пълен бок..к!
6
3
 
5
 
! Отговори
Който не скача...!!! преди 1 месец
За тях или добро или нищо - историята ще ги помни...
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СДС е партията, която качи мафията на власт. Още през 1990 година беше ясно, че в СДС са хората, които искат криминално да забогатеят и изобщо не разбират от управление на държава, но тогава подрипвахте и ревяхте по площадите. Е, вие ги избрахте тогава, ние страдаме заради вас.
4
2
 
18
 
! Отговори
СДС-неокрация преди 1 месец
Ау Ау Лау БаУ БАу !!-- гладни сме !! искаме голям кокал - както беше преди много години - искаме да ядем мръвки - а не трохи ! Адвоката ни обра !! Тъмнокожият също !! СДС --времето е наше !1 ( и върнете ни кокала !!)
3
0
 
4
 
! Отговори
ззз преди 1 месец
17 април ?!
А коя година, казаха ли?
Всичките им проблеми можеха, а и сега могат да се решат за 1 ден!
Да ама някой са се вкопчили в "Столът" и спират и преди и сега всеки опит за промяна.
2
2
 
20
 
! Отговори
Индивидуалист преди 1 месец
Нищо не става от тези
баща ми го каза още през 1990 г.

бил е много много прав!
1
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ако тоя лaкей на мутрокомунистите от СИК е "десен", то аз съм стъпил на Луната!!!