Борисов отсече: Национална стратегия за детето няма!

Преди да се изготви ще има широко обсъждане
Обновена: 15 май 2019 15:50 | 15 май 2019 10:30, Веселина Йорданова
233
Борисов отсече: Национална стратегия за детето няма!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална стратегия за детето няма, отсече премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на правителството.

Борисов нареди социалният министър Бисер Петков всеки ден публично да обяснява това и успокои, че ще има широко обществено обсъждане, преди да се изготви такъв документ.

"Във Фейсбук включително и протести готвят "Не на стратегията 2019-2030 г.", която я няма и която много ясно се разпоредих да се прави с абсолютно всички мнения и категорично да защитава детето", каза още премиерът.

Той допълни, че не знае защо лъжите по темата продължават.

"Правят се спекулации за деца, цитирам, отнети от социални работници, от семействата против волята на родителите. Имаме деца, които са жертва на сексуално насилие, на насилие в семейството. Има ли нормален човек, който смята, че при такава ситуация правилното решение е детето да се остави в семейството", попита риторично вицепремиерът Томислав Дончев.

Той допълни, че има случаи, в които родителите не полагат изобщо грижи за децата си и световна практика в такива случаи е извеждане на детето от семейството, докато се изясни ситуацията.

"Наш основен приоритет е да се грижим за децата. С такива случаи се правят спекулации - влезли социалните работници и взели детето на хората, а истината изглежда по съвсем друг начин", посочи още Дончев.

Премиерът Бойко Борисов допълни, че става дума за единични случаи, в които трябва да може да се реагира по закон.

"При нормални семейства въобще това не стои. Спекулацията ще отидат и ще ти вземат детето и ще го дадат на някоя друга брачна двойка от трети род примерно или нещо подобно", цитира Борисов и допълни, че целта е да се защитят деца в семейства, в които има насилие.

Премиерът съобщи, че за тази година 40 200 деца са върнати обратно в класните стаи, които не са ходили изобщо на училище.

През последните дни в различни градове на страната, включително и в София, се проведоха протести срещу Стратегията за детето.

"Към настоящия момент проект на подобен нормативен акт не съществува и не се подготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на социалните работници се дават нови правомощия да "отнемат деца", заявиха в официална позиция от социалното министерство.


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 4 седмици
До Българско семейство
семейството ти беше заложник до девето коляно ако само един от него сгреши нещо!
160
0
 
1
 
! Отговори
честите въпроси преди 4 седмици
До Българско семейство

Така ли сте ги възпитали? Хора няма да станат! Човек няма да стане от тебе!
159
0
 
1
 
! Отговори
гяур преди 4 седмици
До ттт

А от комунистите кой ще ни откъсне? Ще плачим за турски парцали!
158
0
 
1
 
! Отговори
няма деца преди 4 седмици
До !?!

.....И деца ще ви направим!!!!
157
0
 
2
 
! Отговори
!?! преди 1 месец
За какво ти е стратегия като няма деца?
156
2
 
1
 
! Отговори
To6 преди 1 месец
ТО СТРАТЕГИЯ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМА, НО ДА Е ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА, А НЕ ПРЕПИСАНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ ОТ НЕМАЙ КЪДЕ !!! ГЛУПЦИ !?!?
155
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 164

И какво става - съседа не може да си намери паркомясто, защото ти се връщаш по-рано от работа. Изпраща писмо "тоя се отнася лошо с децата ти", идват службите и ти го отнемат.

Само че, който дойде го застрелвам, после застрелвам себе си и децата, но на педерунгелите няма да ги дам.
154
0
 
7
 
! Отговори
ттт преди 1 месец
Шестата Божа заповед гласи "Почитай баща си и майка си". Така, че в какви ценности да бъде възпитавано едно дете, трябва да решават родителите му. Всичко останало е богохулство! До активистите на НПО-тата: нали един от най-големите грехове на комунизма беше (ваши думи), че са откъснали хората от религията. Ето, вие вече сте комунисти! Честито!
153
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а в норвегия всяко дете на което му кефне да наклепа родителите си или съседите са му хвърлили око, се взима от тях и се дава на педофили сводници пред които твоя пастрок е малко бяло агънце.
152
6
 
4
 
! Отговори
Българско семейство преди 1 месец
Дай боже някой защити тези деца... уви и това няма да се случи. Насилието ражда насилие! Вашето дете е тормозено от друго дете ? Ама как ... къде са родителите ? Защо не са го възпитали? Не е вярно .. възпитаваме го с възпитателни шамарчета! И то така възпитава в училище! Един ден ще е на улицата и там така, и в неговия дом и там така... ще убие жена си и детето си, ама какво от това НЕ на стратегията ! Джендър ще ми става!
151
0
 
14
 
! Отговори
Омръзна ми преди 1 месец
Този "отсякъл", този "решил", този "дал", този "построил, този.......писна ми!
150
8
 
5
 
! Отговори
Българско семейство преди 1 месец
Успях да избягам от вкъщи и казах на майка ми че няма да се върна. Разбира се тя го изгони. Съседи и негови "приятели" ми казваха, как такъв добър баща няма да намеря и как съм излъгала и как било нормално да ме бие... България си отглежда насилници по традиционен начин! Не ми говорете глупости, не знаете какво се случва в "нормалните семейства".
149
7
 
4
 
! Отговори
Българско семейство преди 1 месец
На 30 съм. Баща ми почина когато бях на 4г. Майка ми сключи брак след време. Привидно изглеждахме нормално, средно статистическо семейство, но не беше така. Боищата от този *** бяха ежедневие. Не посягаше на майка ми. Когато се опитваше да ни защити , казваше че него така са го възпитали. Мотивите бяха различни, не съм сготвила, не съм си оправила шкафа, не съм си оправила леглото. Докато един ден не се опита да ми посегне сексуално. Едно традиционно българско възпитание!
148
0
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 1 месец
Не разбирам защо са тези министерства и законодателни органи като става винаги каквото нареди еднолично ББ. Той решава кой строеж да се спре. кой закон да се гласува кой да бъде уволнен и т.н. Защо получават заплати тези служители.защо има толкова народ в НС. Явно че може да е само ББ който не пропуска да каже АЗ РАЗПОРЕДИХ . АЗ НАРЕДИХ.........
147
3
 
8
 
! Отговори
НОВИТЕ ЕНИЧАРИ преди 1 месец
НЕ СА САМО ОТ ГРОБ

ВИЖТЕ "ОПОЗИЦИЯТА" БСП …
МЪЛЧАТ И НИЩО НЕ КАЗВАТ ЗА ВЪПРОСНАТА "СТРАТЕГИЯ"
146
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
г-н Борисов, децата ги остави на родителите им .
Кажи за Тол с-мата, за Летището, за Чез, за европарите - Кой ,Къде,Колко ?
с Имена и Цифри !
145
4
 
24
 
! Отговори
анализатор преди 1 месец
Б.Б отново лъже и не не казва истината,а тя е,ЧЕ НЕ СМЕЯТ ДА ГЛАСУВАТ В НС ОТТЕГЛЯНЕТО НА ПОДПИСА НА БЪЛГАРИЯ ПОД ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ!СТАНИШЕВ ПРЕД БНТ СПОЛОВИН УСТА РЕЧЕ,ЧЕ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТВ ЕП РЕШЕНИЕТО НА КС!СЕГА ДВАМАТА С Б.Б ДА ИНИЦИИРАТ НЕЗАБАВНО НС ДА ГЛАСУВА ОТТЕГЛЯНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ КОНВЕНЦИЯТА,ЗАЩОТО ПРОБУТВАНАТА СТРАТЕГИЯ ОТ НПО-а ПОКАЗВА СИЛАТА НА ПЕТАТА КОЛОНА СОРОСКАТА АГЕНТУРА!
144
2
 
28
 
! Отговори
тиквата излъга! преди 1 месец
Не отсече, а излъга!
143
1
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Официално няма, ама подмолно има и народа си брани чадата...
142
2
 
24
 
! Отговори
men преди 1 месец
лъжливото овчарче има ли смисъл да го коментираме. черни бесилки за вас изедници.