Кабинетът създава координационен център заради катастрофите

Няма да се отпускат допълнителни пари, няма да има нови щатни бройки
26 юни 2019 17:07, Анисия Иванова
9

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Създава се Национален координационен център за безопасно движение по пътищата. Това е част от мерките за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм до 2020 г., съобщиха от Министерския съвет. 

В структурата му влизат служители на главните дирекции "Национална полиция" и "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР, Агенция "Пътна инфраструктура", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“.

Центърът ще осигурява оперативна координация и взаимодействие между компетентните държавни структури при прилагането на мерки за превенция, временна организация на движение, координация при усложнени пътни и метеорологични условия, затруднения или блокиране на движението, пътнотранспортни произшествия и аварии на територията на страната.

Той ще работи непрекъснато - при режим 24/7. Целта е в реално време служителите да получават сигнали и информация от всички компетентни институции и след оперативна обработка на данните да се предприемат общи действия за реакция.

Центърът не е отделно юридическо лице и ще бъде разположен в сграда на Министерството на вътрешните работи. За неговото обезпечаване няма да бъдат разходвани допълнителни бюджетни средства, няма да бъдат разкривани и допълнителни щатни бройки.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
написах тиквата да не ходи в Котел . ето пак бедствие .
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Последните наказания приети в Гърция бяха повечето с затвор, явно и тук трябват такива мерки
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако реално се наказваха шофьорите, тогава може би щеше да има ефекти. Сега само си говорят.
5
0
 
8
 
! Отговори
Aнoнимeн_777 преди 9 месеца
...''компетентни държавни структури'' ???! хaхaхa.. ??
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На 5 милионно население имаме ежедневни жертви. Ако закона бе подобен на англииския и шосето се затваря за 24 часа до пълно изясняване при всеки сериозен инцидент то всеки ден ще сме блокирани. Трябва да се вземат 10% от книжките на хората и на всички "професионалисти" каращи опастно на газ - спирачка
3
0
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 9 месеца
Кабинетът създава нова хранилка за герберски гласоподаватели !!! Това създава...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересно как ще се работи превантивно след катастрофа ? Седат и чакат информация, че някъде е станала катастрофа и действат превантивно така ли ?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безцентрово не може. Само още заплати за наши хора.