Събор на "Русофили": Русия е наш освободител, приятел и брат!

Събраха се близо 15 000 души от цялата страна
Обновена: 14 сеп 2019 21:22 | 14 сеп 2019 20:06, Елка Василева
238
Събор на "Русофили": Русия е наш освободител, приятел и брат!
Снимка: БТА

Бъдещето на българо-руските проекти е по-важно. Това заяви лидерът на Национално движение "Русофили" Николай Малинов от трибуната на 16 събор на приятелите на Русия край Копринка.

Така той обясни отказа си да подкрепи предложенията за ново партийно строителство и преместване на събора в София, които бяха направени днес от негови съратници. Малинов определи предложенията като провокация на врагове, на хора, които не обичат България.

В словото си Малинов подчерта, че проектите "Турски поток" и "АЕЦ Белене" са резултат от няколкогодишни усилия, които не трябва да бъдат анулирани.

Още по темата

Заедно с Николай Малинов на трибуната бяха зам.-председателят на парламента Емил Христов, депутати от БСП и ГЕРБ.

По-рано беше поставено началото на подписка в подкрепа на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, който е на свобода срещу гаранция от 50 000 лева, защото тази седмица беше обвинен в шпионаж, предаде БТА.

Участниците издигнаха плакати "Русия не е заплаха за България, Русия е нашият освободител, приятел и брат" и подкрепиха акцията "Аз съм русофил, арестувайте ме!".

Близо 15 000 хиляди русофили от цялата страна се събраха и този път на събора. 16-то му издание преминава при засилени мерки за сигурност заради опасения от провокации. Мотото тази година е "Европа е по-силна с Русия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: съборрусофили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализмът беше успешен в началото си. Последва фалитът му поради субективни грешки на лидерите.Всъщност човешкото общество се развива циклично, трупа грешки, системата се срива и изгражда отново, оцелява най-читавото.
131
6
 
11
 
! Отговори
Кръстьо преди 4 години
"Русия е наш освободител, приятел и брат" точно толкова, колкото и САЩ. Или ЕС, или Китай, или Германия, или Турция, Гърция и т.н.
130
7
 
5
 
! Отговори
До 148 преди 4 години
Да два милиона с пенсионерите, които не могат да дойдат на място и изпитват огромна носталгия за соца.
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сата НАТОЛично може да чуе само личност! А ти си русомразец. Но знаеш руски сносно и това навежда на едни нестандартни мисли за нестандартна любоф. Хайде, разкажи, признай се и може да те разберем! Той те изостави, нали? А каква голяма бяла водоплаваща птица носеше постоянно! А?
128
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите сме оцелели през вековете благодарение на здравата връзка на българина със земята.Социализмът направи от селянина работник , а демокрацията убивайки индустрията ни вкара всички в сферата на услугите.Без храна сме си голи просяци живи умрели.Със сигурност има причини, но от времето на траките по нашите земи най-презрян е селския труд.
127
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Товарищите ще се подписват в полза на укривател на подсъдим завлякал милиарди на вложители български граждани от банката ,вместо да ги опази.Малинчо с поредното театро зад паравана на " русофилството " като професионакен шмекер търси дивиденти от лековерни заблудени,че уж бил обвинен за русофилия,а не за рублажийство и срещу българските интереси,съучастник на крупен крадец.Каскада Копринка от 2004 г. е собственост на Енерго Про,а язовира е потопил завинаги столицата на одрисите Севтополис.
126
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Аз съм русофил, арестувайте ме!" - това е много хубава идея
125
20
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Напред с братска Русия! На събора бяхме 20000. В действителност сме над 2 милиона. Да видим един събор за подкрепа на САЩ, колко българи ще събере.
124
3
 
14
 
! Отговори
Гледащ преди 4 години
Абе Русия, САЩ, има ли значение. България се превърна в арена на чужди интереси. Русия, щатите, Германия, Турция и кой ли още не ни подхвърля като футболна топка още от 14 век. Само китайците още не са се включили. Всички искат да ни използват. Така е в международната политика. Аз не съм за Русия, не съм за щатите или каквото и да е друго. Аз съм за БЪЛГАРИЯ.
123
10
 
20
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Просия е изконен враг на България, тя по дефиниция е враг на всички народи, защото официално издига претенции за световно господство. Колкото до екскремент Малинов, полубългарин по кръв и чист руски холуй по съзнание, той трябва да бъде набутан в затвора за антидържавна дейност. Лично съм го чувал да агитира за въоръжена борба против властта.
122
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таман са се събрали накуп-товарете ги за Сайберия..България може да мине спокойно и без тия ***...
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може и да е имало почтени българи някога-преди 1000 години.След Византийското владичество нещо се е бъгнало, а по време на Османската империя-съвсем. Аз уважавам еволюционната теория и смятам, че сме селекционирани генетично като роби, който се е пръквал с по-свободен мутирал ген, сме го гътвали или се е спасявал зад граница.
120
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия които бачкат на запад,изглеждат като старчоци.А при соца изглеждахме млади.по добре мързела-шката отколкото да се гърбиш
119
5
 
5
 
! Отговори
не немихаресва преди 4 години
НЕ неееее,не ми харесва,амери-ка,не никога,не ми харесва
118
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 666Яж магистрали, пий магистрали, разбий се на магистрала! Един главчо само това повтаря, но съвсем малко от 80% му поддакват, мислят за насъщния! 1 см по-малко асфалт на км - 1-милион на Каймановите о-ви или в Лозана (не при баба ти Лозанка!)! ом ти харесва!
117
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализмът учи хората на мързел и покорство. Факт. Хората в социалистически държави стават покорни овце удобни за контролиране. Прилича на българския манталитет, не мислите ли? А за това кой е виновен при нас? Русия.
116
0
 
3
 
! Отговори
бр.Вини преди 4 години
АМ е дръжава,на кривите,мисли дяволии
115
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз харесвам САЩ, ама да вземат от там хубавото:- там яко бачкат;-там като не си платиш данъците, ако ще да си звезда, влизаш в затвора;-ако се изплюеш на обществено място те глобяват, за неправилно спиране да не говорим;-ако се озъбиш на полицай могат и да те застрелят;-ако не си платиш на банката -си на улицата.Няма силна държава без ред и силов апарат.
114
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе руснаците дори не признават, че кирилицата е българска. Май не са такива големи "приятели". Без нас щяха да пишат на западната азбука.
113
6
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Щял да се освободи от Американско иго .Аве *** хиляди хора от мексико и цяла южна и латинска Америка атакуват границите на Сащ с риск на живота си .За да влезат в тази велика за да живеят там Колко атакуват границите на Русия??? Нито един .....Напротив бягат от там.Ако им махнат визите половината руснаци веднага ще емигрират .