ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен

"Политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи"
395
ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен
Снимка: Булфото, архив

Обвинението на президента Румен Радев, че премиерът Бойко Борисов е в залеза на своето управление, явно ядоса депутата от ГЕРБ Георги Марков, който излезе с декларация от името на цялата парламентарна група.

"Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в нарочно интервю по телевизия. Лично аз очаквах, че той поне ще изрази съжаление за тези две национални катастрофи, за този фалстарт на българския преход, за убитите надежди, че 90-те години ще има реформи. Вместо това уважаваният държавен глава предрече и е видял залез на ГЕРБ. Сега да кажем от името на ПГ на ГЕРБ, че политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи", скочи Марков.

Още по темата
Според него обаче от местните избори стана ясно, че ГЕРБ продължава да е първа сила.

"Гласът народен и Божи само преди един месец реши да няма залез на ГЕРБ в София, да няма залез на ГЕРБ в Пловдив, във Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Силистра, Шумен, Търговище, Монтана, Кюстендил, да няма такъв залез в Казанлък, Нова Загора, в Дупница, в Асеновград, в Ловеч, в Тетевен и Бяла и Петрич", отсече той.

Марков смята, че има много млади кадри на ГЕРБ, които да продължат политиката на партията.

"Който не вярва, да заповяда, включително и президента. Ще го заведа в Тетевен, за да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински съветник, женена за гвардеец с две деца. Ще го заведа в Ловеч, за да види какво значи областна управителка - Ваня Събчева", посочи като пример той.

Марков припомни в декларацията също, че преди 30 години падна тоталитарният режим в Източна Европа.

По този повод думата взе и депутатът от ДПС Йордан Цонев, който отсече, че споменът за събитията от преди 30 години е нужен за Народното събрание и за обществото, но не бива да се пропуска ролята на етническите турци в борбата срещу режима.

"Никога не трябва да пропускаме ролята на мюсюлманите в битката с тоталитарния режим, защото без тяхната битка за правата им, режимът нямаше да бъде така разклатен", отсече той и припомни, че България стана член на НАТО и ЕС с активното участие на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
8
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Кyрнела СДС-арката празнува ли юбилея на партията...
209
2
 
8
 
! Отговори
Чадо,, Николай,, преди 4 години
Господ понякога се шегува...
208
8
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 години
Каквото и да си говорите корпорация ГЕРБ все още има доверието на мнозинството от гласуващите. Гласоподавателите на президента действат инстинктивно а не с трезва мисъл.
207
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както в най-мъдрата приказка, моя най-любима - приказката за голия цар, все пак някой трябва да каже на "царя-тиква", че е гол, освен, че е много кух!Но в приказката всички се освобождават от лицемерието си и започват да викат - "Царят е гол!" Хрантутниците иматзавиден апетит и ще се "снишат". Времетоще покаже.Приказката приляга и за бос.Във всякакъв смисъл...
206
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще залезете, това крещи гласът народен!
205
1
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Няма ли да пуснете статият за УБИСТВОТО НА Тръмп на ВТО !?
204
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спад на процентите от 42 на 18 доста прилича на залез, макар че докато не спадне под 4% както при СДС и царската партия няма да има залез.
203
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наглостта в бг политиката изисква брутална саморазправа на народа с т.нар. "елит" !Вече няма друг изход.
202
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя комунистически рептил, доносник на ДС докога ще трови политиката?
201
4
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
Тези от ГЕРБ типа депутати ,мажоретки и тем подобни ,много добре разбират,че те се държат във власта благодарение на БОРИСОВ .При залез (а то вече е време ...)на Борисов,то 80-90 % от тях ще отпаднат от властта.Затова и този Марков се е загрижил .... .
200
4
 
2
 
! Отговори
Чочо до 204 преди 4 години
Който е в отявлен сговор с комунистите не може да направи партия и да бие ГЕРБ на парламентарни избори .Народа не е *** , помни всички злини причинени от столетницата и няма как да го излъжеш . Ако не е ГЕРБ ще е някоя друга дясна партия и вота ще отиде към нея
199
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов ще бъде записан като *** в историята!
198
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мМарков ти си ***!!
197
4
 
21
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Както всички от герб, така и този доносник маркоффф,са отвратителни! Преди известно време беше в Тетевен да подкрипи Ничева за кметица и да ни обещаят европейско развитие! То няма една фабрика да работи,те ми говорят за Европа!***!
196
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и ДПС не са никакви партии, а са машини за пари. Не виждам с какво Вожда е по-добър от Пеевски. Аз повече харесвам Пеевски, поне не съсипва народа от мизерия и бедност! В БГ 80% живеят в мизерия и като стигнат до морето 3 години се хвалят и показват снимки
195
6
 
9
 
! Отговори
334 преди 4 години
Голям палавраджия излезе! Вместо "Феноменът Орбан" да беше написал "Феноменът Бойко". И като си помисля, че беше от лидерите на СДС!
194
4
 
23
 
! Отговори
ДС преди 4 години
Агент Марков прецакал съдбата на стотици или хиляди ще ми говори за ценности! ПЪЛНИ СИ ПАМПЕРСА ДЪРТАК И ГО СМЕНЯЙ РЕДОВНО! МИЛИЦИОНЕР
193
3
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Този ей, защо не отиде в западна София, за да види какво са сътвори те и младите им кадри.Тръби за центъра и величае глупостта.Защо не се изкаже като бивш конституционен съдия санирането дали не е купуване на гласове?
192
2
 
19
 
! Отговори
До 207 преди 4 години
От волята на Пеевски зависи кой ще е гл. прокурор или шеф на КОМПИ, щото и Боко и Пеевски ги избират. Но ако Радев е на власт надали ще зависи от Пеевски
191
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам ПГ "ГЕРБ" да се прекръсти на ПГ "Каскет под прикритие"!!!