От НФСБ за доклада на КПКОНПИ: Беше година с трудности

Цацаров пое кръстта на доклада, въпреки че оглави комисията късно
28 май 2020 22:30, Красимир Ангелов
5

Народното събрание прие отчетния доклад на Антикорупционната комисия за изминалата 2019 г. със 131 гласа "за". Разбира се, имаше доста критики от страна на опозицията.

Още по темата
"Колегите от опозицията зададоха въпроси и изразиха становище по отношение на изнесеното от доклада КПКОНПИ. 2 бяха основните акценти, които опозицията изрази като отношението на доклада - на първо място може би нисък праг на дейността на самата комисия. На второ място - непълнота по отношение на доклада, че знакови случаи и обществено известни не са били включени", каза зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев в предаването "Денят ON AIR".

По отношение на прага на резултатност, той е на друго мнение.

"КПКОНПИ имаше трудности миналата година. Те бяха в организационен план - комисията работеше в намален състав на своето ръководство след подадената оставка от Пламен Георгиев. Това се отрази както на темповете на работа, така и на начина, по който се взимат решение. По отношение на резултатността - г-н Цацаров влезе в последните 10 дни от миналата година, така че той формално отношение към този доклад не би трябвало да има. Но въпреки това той прие кръста да представи основните параметри на доклада", допълни Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че това което е отчетено от 2019 г. - трябва да бъде разглеждано в сравнение с 2018 година.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Чужденеца преди 1 месец
Т. Е. Нищо...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек който върти очите си наляво и надясно докато "говори" търси думите. Това го знае всеки студент - първокурсник. А това означава, че - ЛЪЖЕ!
2
0
 
3
 
! Отговори
Коко преди 1 месец
Човекът от снимката как така е депутат?? Защо го четем по новините? С какво е заслужил държавна заплата? Свършиха ли нивите за оране!?? Няма ли крави за доене? На такава длъжност би бил на мястото си. Ударили сме дъното. От снимката му мирише на чесън
1
1
 
5
 
! Отговори
Бе да взема да питам преди 1 месец
Какво е КПКОНПИ? Категоричен Принцип: Който Откаже Незабавно плащане - Изгаря?
За един приятел питам ...