Кризата се задълбочавала, една от причините - правителството

ГЕРБ се плашели от реакциите на хората заради предстоящите избори
Обновена: 15 ное 2020 14:53 | 15 ное 2020 14:45, Камелия Цветанова
191
Кризата се задълбочавала, една от причините - правителството
Снимка: БСП

"Правителството е една от причините кризата да се задълбочава", каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея заради предстоящите избори ГЕРБ се плашат от реакциите на хората и затова ги е страх да вземат мерки.

"Пълен провал е управлението на кризата. Управляващите действат хаотично и приемат мерки на парче. Пропуснаха златно време - лятото, когато цялата система трябваше да се подготви за втората вълна на пандемията", обвини тя.
По думите ѝ предизборно се харчат и парите от бюджета.

Още по темата

"Искат се компетентни хора, държавническо мислене, а не мандатно и до изборите да се мисли как да се решат проблемите. Управляващите не са такива", упрекна Нинова.

В предаването "Неделя 150" тя коментира и подготвената обществена поръчка от ЦИК за машини за гласуване.

"Закъсняха! Държавата да се намеси с помощ по-категорично. Да не оставя отговорността само на ЦИК", посочи тяя.
Соцлидеркатат беше категорична, че ако поръчката за машини се провали, отговорността няма да е на членовете на ЦИК, а ще е политическа и ще е на правителството.

Във връзка с оттеглянето на предложението за детски надбавки за всяко дете, лидерката на БСП заяви, че това е предизвикало напрежение между ГЕРБ и "Обединените патриоти".

"За тези 4 години те са демонстрирали не веднъж някакъв разнобой, после търговията се задейства и нещата се изглаждат", смята червената шефка.

Нинова подчерта, че е неприемливо да се противопоставят "майките срещу полицаите", което по думите ѝ Бойко Борисов прилага постоянно в годините на управлението му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пробойните в Здравната ви система лъснаха като гол г*з на месечина! Няма болници,няма лекари,няма линейки,няма лекарства! Няма и няма! Но тлъста администация винаги ще има!
155
5
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Каракачамаков: Внимавай какво си пожелаваш за да не ти се случи. Ако прокуратурата се залови търси празноглавците, ти може да си от първите в списъка.Кой и кога е казвал, че няма вирус? Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***.
154
0
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До до 117 Тикволандия: Какво ме интересува днес дали по Тодор Живково време е имало лекарства или не? Интересува ме има ли лекарства сега. И кой е виновен за това че няма дори с рецепти. Интересува ме защо Бойковото правителство проспа цялото лято, а едва сега вади фургони за бързи тестове, защо няма информационна система, от която да се вижда къде има свободни легла в Ковид отделения и т.н.А тук няколко гербаджийски тола са се заеми да оп'люват Корнелия Нинова. Тя ли е отговорна за хаоса?
153
0
 
3
 
! Отговори
Обещано-недадено преди 3 години
В каквото те обвини комунист - обикноврно не си го вършил, а не ти е минавало и през ум да го вършиш.Каквотото ти обещае комунист - няма да го свърши, а даже не му минава и през ум да го свърши. Но ще свърши доста неща за себе си!
152
0
 
5
 
! Отговори
Нагли и двулични преди 3 години
Цялото БСП допреди да се разболее Круела, демонстративно не носеше маски в Парламента и даваше пример на народа, как се саботират противоепидемичните мерки. Сега внезапно се загрижили, че епидемията се масовизира. Двуличие и наглост - твоето име е "комунист"!
151
0
 
5
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
БСП са майстори винаги да бележат тотален успех в предизвикването на кризи, които после оставят "да управлява" друга политическа сила.
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕдинЕ, защо спряха парите от еврофондовете към България когато БСП управляваха? При Станишев и Орешарски да съм по-конкретен. А при "крадливите" ГЕРБ отново ни ги отпускат? Гадни европейци, наказват честните и некрадливите!
149
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази, нейната партия не може да ръководи, държавата ще оправя! Докара я до фалит. Депутати й масово напускат парламентарната група. "Новите" й лица Гечев, Гагаузов, Овчаров. Чисти и неопетнени. Доказани!!!!! В нейната партия я обвиняват в изборни манипулации. А Фифи гугу ранто ни обещава честни избори??!! Хаха!
148
0
 
6
 
! Отговори
Ника преди 3 години
Заради тази лидерка хората няма да гласуват за БСП.Когато искаш да направиш нещо ,не говориш,а действаш.Нинова отдавна е загубила реална връзка с действителността.По места има координатори ,които й казват това,което на нея ще й хареса.Не съм член на тази партия,но знам,че на моите родители не би им харесало говоренето на госпожата.
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кака Корни е турбо фурия.Трима да я дупчат и двама да дои няма да й стигнат каквато е яка кака...Машалла!
146
1
 
12
 
! Отговори
не става преди 3 години
Тази очевидно не разбира от политика. Просто се надява да започне да харчи обществени средства.
145
2
 
14
 
! Отговори
На тази слуз преди 3 години
защо и се дава думата?
144
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Советском Союзе никаких коронавирусов не было...Люди жили, пока их не расстреляют.
143
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,Слави Трифонов:- В следващия парламент ще предложа намаление на броя на депутатите на половина.Коронавирусът:- Аз вече работя по въпроса.,,
142
5
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Тая напълно изтрещя. Пак добре, че не са на власт БСП. В България никога до сега не е имало толкова социални разходи, програми и помощи. При червените руски другари нямаше хляб в магазина.
141
4
 
16
 
! Отговори
до 117 Тикволандия преди 3 години
Вие сигурно сте роден/а след 1995г. или падате от Марс.Нямало лекарства? Вие ако на това му викате нямане на лекарства, то питайте баба ви или дядо ви как беше по времето на БКП и какво беше след 1989г 15г.след това!Питайте ги кой приватизира болниците!Питайте ги колко аптеки имаше в градовете!Питайте ги и колко болници имаше!Имаше Транспортна болница, военна, работническа.Деляха хората като стадо с овце.Нямаше нищо.Сега има над 65 лаборатории.В Б-я лекар не остана без защитни дрехи и очила.
140
11
 
2
 
! Отговори
Един преди 3 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Където има пари, от там вземат. По лошото е, че повечето излизат извън България, в офшорки. По този начин вместо всички пари да се движат в страната и да създават принаден продукт, паричния поток е намален и като следствие принадената стойност в БВП. Съответно по малко пари за здраве, образование, пенсии, заплати и т.н.
139
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, ковида ще ги намали наполвина до март дъртите комунисти.
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност бсп са виновни, защото вместо да помагат, само пречат.
137
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЕ е четивото на БКП!ПОСТАВЯНЕ НА ПАРТИИНИЯ ИНГЕРЕС НАД НАЦОНАЛНИА-МАКЕДОНИЯ,СЕПТЕМВРИИСКО ВЪСТАНИЕ,ВОЙНИШКО, ПЕДАВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ПОД РУСКИ БОТУШ! РАЗГРАБВАНЕ ОТ ДРУГАРИ НА БАНКИ И ФАБРИКИ! НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ОГРАБЕНИ ПЕНСИ!НАГЛОСТ! ИСКАТЕ ПАК ДА ФАЛИРАТ ДЪРЖАВАТА