Шефът на "Градус": Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми

Твърденията на Илчовски ще бъдат предадени на прокуратурата
8 май 2021 19:47, Анисия Иванова
129

Доказателствата и документите по скандалните твърдения, които направи бизнесменът Светослав Илчoвски пред Комисията по ревизия на властта, ще бъдат предадени на прокуратурата. До късно снощи продължи изслушването, в което участва и другият бизнесмен, замесен в скандала - Иван Ангелов.

Със скандали и обвинения в корупция продължи и второто изслужване пред комисията по ревизия на земеделския бизнесмен Светослав Илчовски. Този път в присъствието на един от замесените в скандалните разкрития - собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

"Беше ме поканил на Монако за негова сметка, в най-хубавия хотел на Монако, за да ме попита дали може ли да направим фиктивен оборот на неговото дружество, че не му достига оборотът. Това всичко ще бъде доказано в прокуратурата", каза Светослав Илчовски.

Още по темата

"Той ме обвинява в машинации. Аз нямам никакви притеснения относно чистотата на работата си", отсече собственикът на "Градус" Иван Ангелов.

По време на Комисията се разрази и нов скандал заради бартерна сделка между България и Арабските емирства, която този път разкри Ангелов.

"Това, което сме дали на Дубай, е върнато чрез фурми. И ние от тези фурми сме си възстановили парите и сме на печалба", допълни той.

"Знаехме, че те са дарение и стояха в складовете на БЧК, но след това се оказа, че и по думите на собственика на "Градус", че това е една сделка. Тъй като няма прокуратура, се наложи в Народното събрание да ставаме свидетели на подобни сцени и това не е един спор, както се опитват да ни го представят от ГЕРБ. Тука става дума за корупция, това не е и темата за "Мата Хари". Става дума за индикация на тежка корупция на премиер, на министри и това го казва самия собственик на "Градус", коментира Иво Мирчев от "Демократична България".

Председателят на Комисията Мая Манолова, коментира, че заседанието е постигнало успех.

"Показахме как се прави бизнес и най-вече как бизнесът е мачкан, рекетиран, изнудван, как ако искаш да си успешен - трябва да знаеш номера на премиера или да си на "ти" с депутатите феотдали от региона. Мръсните тайни на властта започват да излизат", категорична е Манолова.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тези фурми им ги плати скъпо и прескъпо държавата и ги раздаде на докторите като "помощ" за короната, така Борисофф взе заем да плати на тази фирмата за услугата, хитра схема като всичкото му крадене от хазната.Още като дойде разби малките бизнеси и ги даде на едри собственици и те пък му се отплащат с услуги и редовни вноски. Ако много умуват се гласува законче според, което си длъжник, престъпник и отиде та се не видя..Само дето този модел е много силен и ако няма обединена опозиция нищо не може да се направи, като гледам новите смятат че сами ще се справят с герб, или явно идват като тяхна
111
7
 
3
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Дали пък тайнствената Мата Хари, не е самата Мая Манолова, защото се твърдеше, че е била влюбена в премиера, но той и отхвърлил мераците с погнуса. Но това не е важно за чалга-мутрите на Маямата и Славина, това не е важно и за Старата мома Дончева, Ристю, Гнома и Купона. За тях е по важно да възстановят закона Ванко-1, и да пуснат червените олигарси на свобода, за да платят служебна победа за бандата около Кауна Радеф и Импексовата БСПдирастия. ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА КОМУ-ФАШИСТКА ВЛАСТ...
110
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не може две думи да каже, а върти стотици милиони, как става това?
109
11
 
4
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 2 години
Здраствуйте паляци!Хак ли ви е ,че избирате продажници и откачалки като мен,маямата,баджанаците Славуца и Свиленув,Пинокио Бойкикев,Сбабикяни,Хаджикяни и цялата отровна сво лач?!Ша ви разплачим майките ЕЙ смеш ници!!Кат ни наредиш един зад друг сичките сме кандидат пандизчии,матриал за ГЕШЕВ!*** вий сти слубудясали,пари бол за избори,гледка ви са шоу?!*** за 300 милиона ви го правя и ша ви го повторям до втръсване!!Сейте репеи,чакайте фурми да берете,сейте тръни,искайте грозде да берете?!Умници?!
108
9
 
2
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
Мишо Бирата гло па ко е изтъркана мантра и я повтаряте до повръщане, но да поясним на несведующите по темата!!Съответния герой беше човек на бившия президент Първанов,тоест на БСП.Гоце звъни на Бойко и го моли да не закачат неговия герой,който е собственик на фабрика за бира в Мездра и почтен бизнесмен,а митниците ненужно го обследвали и задържали продукцията му.Бойко звъни на Танов и го моли ако всичко е наред,да не го бавят щото Първанов е звънил за него!Какъв е проблемът на Бойко със случая?!
107
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мата Хари в гардеробната селфи ли си е правила разхождайки се пред огледалото с такава техника с която може да поосветли малко кадъра,че да се поосветли въпроса какво е търсила в гардеробната на апартамента по номер от държавната резиденция,като част от клипа на посещението в движение.
106
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛУДОГОРСКОТО ПИЛЕ ИЗЯЖДА СТАРАЗАГОРСКОТО ПИЛЕ........ КОЕ Е ЛУДОГОРСКОТО ПИЛЕ..?? И ТО Е:...... :1.СПОНСОРА НА ДБ(*** БЪЛГАРИЯ) - ЛОЗАНОВ.. ................... 2.СПОНСОРА НА ДПС-ДОМУЗЧИЕВ.. .................... 3.СЪВЕТСКИЯ ГЕНЕРАЛ-МУТРА - РУМЕН РАДЕВ.. ТРЯБВАТ СПОНСОРИ ЗА СЪВЕТСКИЯ ПРЕВРАТ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ.....!!
105
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишо бирата - бог да го прости
104
6
 
19
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Уважаеми гербераст, Напомням ти за : МИШО БИРАТА как си отиде от този свят, защото си отвори устата а и жена му също.....Ваньо Танов.....ПОМНИШ ЛИ ЛЮБИМИЯТ ТИ ФОТО МОДЕЛ ИСКРА РАДЕВА ???И ПРОЧУТИТЕ КАЛИНКИ НА ВИНЕТУ ???А СЕГА РЕРВЕ ЛИ РЕВЕ ЧЕ ДРУГИТЕ СА МУ ВИНОВНИ.......ИСТИНАТА Е КАТО МАЗНО ПЕТНО ВЪВ ВОДА, НЕ МОЖЕШ ДА Я СКРИЕШ.....
103
13
 
8
 
! Отговори
До анонимен 111 преди 2 години
Това си го преписал от друг сайт, "анализ" на Стойчев за дойчо велев. След отказа на Корни да става царица там са много активини да ругаят и да пеят реквиеми, а Трифонов се готви да "чегърка".Само да не стане обратното. Бойко управлява 10 г. и най-верният показател за него е това, че в тоя период нямаше нито една стачка, нито сериозни протести. Опонентите му от лятото имаха шанса да управляват и го профукаха с надувки, фасони и пози. Само че така не става. Нищо, иде поправката.
102
14
 
12
 
! Отговори
До 111 преди 2 години
И Костинброд беше трибуна от парламента от същите действащи лица, ама се оказа само зле скалъпен скандал.То сега май май е същото, патките продължават да пасат.Когато си злобен и само мразиш си лесно манипулиран и вярваш дори на пошли сценарии, но хората трябва да имат и глави на раменете си .....
101
16
 
10
 
! Отговори
На Мая преди 2 години
Скандалите са все от сорта на Костинбродския. Затова фамилията и е Костинбродска-Галева-Божкова.
100
2
 
39
 
! Отговори
Ломните ли ? преди 2 години
В стихията на пандемията Бойко изпрати самолет с Министър !!! на борда да докарат маски и дизенфектанти ! А то било пазар на пилета !!! на г-н Пилето и фурми !
99
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали Гешев ще позволи на прокуратурата да си свърши работата?
98
36
 
4
 
! Отговори
56219 преди 2 години
Г-н Иван Ангелов,Съдете България, Защото злобата и простотията на Българския Народ ви отнема бизнеса!
97
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо БСП може да си позволи подобна гавра?Защото са брутални, безсрамни, гадни и долни?Не,Защото всички вие сте безсрамни, прости и зли и ДОРИ НЯМА ДА СИ НАПРАВИТЕ ТРУДА ДА ИЗГЛЕДАТЕ 4 ЧАСОВОТО ЗАСЕДАНИЕ, КОЕТО Е СРАМ ЗА НАЦИЯТА!НЕЩО ПОВЕЧЕ-ДОРИ БЕЗСРАМНИТЕ, ПРОСТИ И ГАДНИ ЖУРНАЛИСТИ НЯМА ДА СИ НАПРАВЯТ ТРУДА ДА ИЗГЛЕДАТ 4 ЧАСОВИЯ ЛИНЧ И ОТНЕМАНЕ НА БИЗНЕС ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ НАД ЕДИН ЯВНО СТАР И ВЕЧЕ СЛАБ ФИЗИЧЕСКИ БИЗНЕСМЕН.
96
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисията на Мая Манолова ви показа как се съсипва бизнес от политици,Как се мачкат бизнесмени от политици,Как се стъпква достойнството на хора от БСП и нейните патерици!
95
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО ТАКА ПАРТИЯ БСП И НЕЙНИТЕ ПАТЕРИЦИ В ПРОКЛЕТИЯ 45 ПАРЛАМЕНТ ОТНЕМАТ БИЗНЕСИ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ БЕЛЕЗИ!КОЙ Е СВЕТОСЛАВ ИЛЧОВСКИ?КОЙ МУ Е ДАЛ МИЛИОНИ КРЕДИТ НА НЕГО И НА БАЩА МУ?
94
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгледах цялото видео на заседанието.Иван Ангелов НЕ ЧУВА ДОБРЕ.ТОЙ НЕ РАЗБРА КАКВО ГО ПИТАТ ЗА ФУРМИТЕ.ЦЯЛАТА ВРЪТКА Е ЗА ДА СЕ СРИНАТ АКЦИИТЕ НА ГРАДУС И МЛАДИЯТ ИЛЧОВСКИ ИЗПОЛЗВАЙКИ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ ДА ИЗКУПИ ГРАДУС НА БЕЗЦЕНИЦА!
93
2
 
18
 
! Отговори
69 преди 2 години
явно всичко е за разформироване