Нинова: Не сме се отказали от идеята служебният кабинет да стане редовен

БСП ще търси допирни точки с ИТН, ДБ и ИБГНИ
Обновена: 17 авг 2021 13:34 | 17 авг 2021 13:34, Петя Славова
50
Нинова: Не сме се отказали от идеята служебният кабинет да стане редовен
Снимка: БГНЕС

Продължават консултациите при президента Румен Радев  с отделните партии за съставяне на 46 Народно събрание. След срещата с държавния глава лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че днес от партията й са декларирали готовност, че ако третия мандат отиде при тях, ще има разговори с "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ. Ние идваме". "И с трите партии имаме основата, върху която да стъпим по приоритети и политики на бъдещо правителство.", заяви тя, цитирана от БГНЕС.

Нинова съобщи, че по време на разговорите не е обсъждана конкретна дата за президентските избори.

Не сме се отказали от своята идея – служебният кабинет да стане редовен, но това зависи от решението на президента за мандата, каза Нинова и посочи, че ще се водят разговори.

Още по темата

По думите й, една от двете задачи, които си е поставила коалиция "БСП за България" е да положи максимални усилия да се състави редовен кабинет.

Нинова посочи актуализацията на бюджета в три посоки – стабилизиране на здравната система за посрещане на ковид кризата, преизчисляване на пенсиите и увеличаване на доходите, както и подготовката на държавата за евентуална мигрантска вълна като основни задачи. Тя отново повтори, че БСП ще внесат своите предложения в актуализацията между двете четения на бюджета.

По време на вторите консултациите с цел съставяне на редовно правителство, Нинова каза, че БСП няма да търси допирни точки от ГЕРБ и ДПС. "В това отношение може да се разчита на хладнокръвен разум, стабилно поведение и отговорно поведение от коалиция БСП за България, което ние показахме при първите преговори", посочи Нинова.

Президентът отбеляза, че след като от ГЕРБ-СДС са потвърдили своята позиция, че те ще върнат веднага втория мандат при неговото връчване, това поставя още по-голяма тежест върху третия мандат. Дали българският парламент ще може да отговори на очакванията на българските граждани, или той ще бъде пропилян отново. За това трябват диалог, отговорност и конструктивност. Именно БСП беше тази, която в консултациите между партиите от 46-я парламент до момента прояви отговорност, прояви зрялост и мъдрост, отбеляза Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Николина чакърдъкова валя балканска володя стоянов и ансамбъл булгаре.
42
0
 
1
 
! Отговори
Мануш воивода преди 2 години
Мария мария теб обичам аз-за тебе пея аз танцуваи българско девойко лодува в мен кръвта сякаш огън в мен изгаря твоита красота.
41
0
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
КИРО КАНАДЕЦА --ПРЕЗИДЕНТ /..с 2-паспорта за беганье../
40
0
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
...И КВО СЕГА.....КОРНИ ШЕ *** СЛАВИ И ИТН, С ПАРИ ОТ "БЮДЖЕТА " ЛИ........ДЕЛБАНА ЛИ ЩЕ МУ ПРЕДЛОЖИ...ХА,ХА,ХАААААААААА.....??!
39
2
 
2
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
На когото и да бъде даден третият мандат, ще бъде предложено експертно правителство или направо състава на временното правителство (с малки корекции). Единствено БСП запази добрият тон към всички партии в НС. Ако те получат третият мандат и предложат временното правителство като редовно може и да успеят. Малка е вероятността ИТН да си преодолеят претенциите за цялата власт на този етап, но друга възможност като че ли няма.
38
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 2 години
Кирчо Канадеца президент
37
1
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До СМЕХ....ТИ си за смех!!!!..При Живков имаше ЕДНА "партия"!..НС беше "гумения печат" на бкп...Това време ОТДАВНА МИНА!..Сега има "партии" колкото ти душа сака!...НИЩО ОБЩО НЯМА с "онова време"!...Дори и БанкянскатаМутра,когото нарочвате едва ли не за "наследник на Живков",няма НИЩО ОБЩО с "Тато"!!!..Въпреки,че и Тато,и Мутрьо,беха ЧЛЕНОВЕ НА БКП!.."Панта реи"..
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'..Независимо от това,че там е записано,че правителството се излъчва от Парламента...Това е "нонсенс"!" На ПроСоТо записаното в Конституцията на Република България му е "нонсенс". Това казва всичко, което трябва да знаете за разминаването между самочувствие и възможности (т.е. между мнение и знание).
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие никога не сте имали някаква друга идея ....
34
0
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Ама, то и при ТОДОР ЖИВКОВ беше така---НА ПРАКТИКА ТОЙ ВЗИМАШЕ РЕШЕНИЯТА, .... А НС, САМО МУ ГИ ОДОБРЯВАШЕ...БЕЗ ДА СЕ МИСЛИ И ПРОТИВОРЕЧИ...ХАХАХХ...ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ПАК....??!!
33
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ДОБРА ИДЕЯ!!!!..Много добра!..Нека НС да си работи и да взема "политически решения",но Правителството,като НЕЗАВИСИМА ИЗПЪЛНИТЕЛНА власт /СПОРЕД Конституцията/,НЕ Е НЕОБХОДИМО да бъде НЕЧИЙ ПРИДАТЪК !!..Независимо от това,че там е записано,че правителството се излъчва от Парламента...Това е "нонсенс"!...Най-добрия вариант е Президента да назначава правителството и ако то бъде ОДОБРЕНО от Парламента,да заработи .Това ТРЯБВА да се промени в Конституцията!..Е,и друго,но..всичко по реда си..
32
3
 
2
 
! Отговори
Пророк преди 2 години
Само военните могат качествено да възмездят народа, като конфискуват и национализират всичко изпокрадено от върхушката на ГЕРБ, калинките и обръчите от фирми. Говорим за 20-30 милиарда, с които ще осигурим светлото бъдеще на България. И след това вече могат да дадат път на Кирил Петков да стане министър председател и да ни води напред.
31
4
 
7
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
"СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО"--ЗА "РЕДОВНО" ....С ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ С ПО НЯКОЛКО ПАСПОРТА ЗА ДА БЕГАТ КАТО ЦВ.ВАСИЛЕВ....ПРИ НУЖДА ...ХАХАХАААА....ТОЯ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ, БЕЕЕЕ...
30
2
 
10
 
! Отговори
Тая пак не е в час преди 2 години
Ти го плюеш,то вика-от бога росица(те вече от БСП са християни,черкуват се в катедралата СвСвКирил и Методий,все още непонятно защо носеща името на някакъв средновековен руснак,далече от нас на 4 000клм).Ти им казваш,че не ги искаш,те ти се навалят.Абе защо не се сещам за нито един свестен от БСП?Питах и колеги и приятели,и те така.Еми сигурно имат дефицит на стойностни люде.Тогава да се махат,да освобождават терена за истинска левица,не за милионерска фалшива сурогатна партия.
29
2
 
9
 
! Отговори
от 1 юли преди 2 години
ДО КОГА ЩЕ ЛЪЖЕТЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ! кой иска да управлява без никой да го е избирал?
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27. Виждам колко добре се справят служебните на радев...олио 4 лв., ток увеличен, бензин вече 2.2 лв., домати от 4 до 7 лв.,.... мигранти в центъра на София, опоскан за 2 месеца бюджет и искат още 1.2 милиарда... Не, благодаря, не харесвам служебните крадци и измамници с неясни дипломи, гражданство и професионализъм.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Троляците на Фигуранта са под всяка статия да мяукат на умряло. Явно Божков пак е развързал кесията за изборите. Само че Фигурантчета ще гризне дръвцето. Вече лъжите му не минават.
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трoловете на мутрите вият против служебното правителство и президента. Това означава, че България върви към по-добро.
25
9
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Много са зле трoловете на ГЕРБ, като номер 11, който копира една и съща дивотия под всички новини за престъпленията на ГЕРБ. Номер 11, вземи прочети какво пише в закона за НСО и намери поне един текст, според който отговорността за действията на НСО била на президента. По закон президента назначава на шефа на НСО след съгласуване с Министерския съвет и назначава заместниците му,по предложение на шефа на НСО, утвърждава структурата и числеността на НСО и удостоява с висши офицерски звания. Това е
24
4
 
8
 
! Отговори
Анти БКП преди 2 години
Нищова, това не е като да ограбваш външнотърговски дружества... Ако радев направи партия и спечели избори, тогава може да предложи редовен кабинет. По конституция служебния има право САМО да организира избори за НС. Настоящите служебни на радев крадат със страшна скорост, за 3 месеца опоскаха парити и скат още 1.2 милиарда. Може да е удобно на радев и неговите олигарси... Но, служебен кабинет не може да стане постоянен, защото никой не е избрал радев, а като прецедент няма право на изпълнителна