Петков: Може да вземем и 30%, сядаме на масата с ДБ и ИБГНИ

ИТН трябва да си преглътнат егото, сами не става, заяви той
Обновена: 21 сеп 2021 09:46 | 21 сеп 2021 09:15, Нели Христова
906
Петков: Може да вземем и 30%, сядаме на масата с ДБ и ИБГНИ
Снимка: БГНЕС

9% за мен е огромен процент, защото, още няма партия, листи. Много благодаря на всички, които са ме подкрепили само на базата на нашите две имена. Този процент, ако се направи хубава кампания и привлечем всички хора, които успеем, аз знам, че това ще е по три. Спокойно може да се стигне до 27-30%, ако всичко, което сме обещали, го изпълним. Това заяви бившият служебен икономически министър Кирил Петков пред NOVA.

Още по темата

Нашият фокус даже не е тясно партиен. Важно ни е в следващия парламент да има 121 депутати, които можем да ги наречем като част от коалицията на почтеността, добави Петков. Зарадвах се като чух и Христо Иванов, и Манолова тези две формации казаха дайте да говорим заедно. Това е една от целите ни другата седмица да седнем и да говорим. Тези хора припознават повечето ни общи цели, и ние техните. Не трябва обаче сега да се явяваме с обща листа преди изборите точно, защото има хора, които няма да гласуват за Манолова или други за Иванов. Ние сме като център, трябва да дадем свобода на избирателите да гласуват за цялата палитра, коментира Петков.

Имах добра работа с Мика Зайкова. ИТН трябва да си преглътнат егото, сами не става. Трябва обединението на общи принципи. Бих се обадил на Мика Зайкова и бих казал това и това трябва да правим, ако имате воля и разум, заповядайте. Идва вълна на промяната и тя ще продължи. Не ме интересува какво са казали за мен, интересува ме оттук нататък да направим така, че да имаме работещ парламент от хора, които са обединени около общи принципи, а не на базата на лично его, подчерта Петков.

Вярвам, че нашата теза за почтеност, нулева корупция и иновативна България, тя работи за България като член на ЕС, това са ценностите, които всички наши партньори биха се радвали да видят. На никого не му трябват задкулисните и корупционни сделки, отбеляза още Петков.

Аз това, което съм видял от Манолова, е, че ми харесват много от нейните политически тези. Имах интересен разговор с депутат от ДПС, каза ми - Кире, харесваме твоите политики, но ние не харесваме, че си срещу Пеевски. Аз му казах, че не го харесвам, защото този човек, според мен е източвал част от държавните пари за много години назад. Не мога да ви го кажа с точни примери, но ако ДПС иска да защитава някакви интереси на българските турци, да се фокусират върху тях, коментира Петков.

Декларирах си всичките пари – 1 млн. лева са ми спестяванията, като всеки лев, който е спестен, е на базата на моите предишни успехи в бизнеса. Два пъти инвестирах и два пъти излизах в компании, които съм горд, че съществуват. На никого нищо няма да прехвърлям, защото всичко, което притежавам си е мой успех и труд. Аз живея в 85 квадрата в центъра, перфектен си ми е апартаментът. Не завися от никакви държавни поръчки и договори, каза още Петков.


906
Още от Политика
Веселин Марешки обмисля да се кандидатира за президент
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
854
0
 
0
 
! Отговори
почтен преди 3 седмици
Ако си почтен няма да гласуваш за канедски измамник!
853
1
 
3
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 седмици
Какво стана с плана за развитие, който не беше достатъчно амбициозен? Къде са парите от амбициозния?
852
1
 
4
 
! Отговори
nilesev преди 3 седмици
Каза мазният плазмодий.
851
1
 
11
 
! Отговори
Кирчо фон Харвард преди 3 седмици
Може да вземем и 50%, и 60% и дори 90%! Кокорчо, кажи им и ти бе.
850
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Влизането на нови хора в изборите е положителен акт, защото старите партии имат нужда малко да се стреснат. Там виждахме едни високомерни хора, които се обиждат и се отнасят високомерно към другите партии. Те минираха възможността, след тези караници и обиди, да направят правителство и в следващия парламент, освен, че се провалиха в този.
849
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каза Кире лъжецо.
848
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Политическото пространство е много разделено. Но ето-появяват се едни хора, които имат желание нещо да променят и правят партия.И другите партии и техните привърженици, започват да нападат новопоявилия се., защото виждат в него съперник, да ги измести. Като се явяват нови лица, сами на избори, могат да изкарат избиратели, които досега не са гласували и не са харесвали никого от сегашните.Това е положително, защото имаше партии, които смятаха, че са с нотариален акт местата им в парламента.
847
2
 
8
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 3 седмици
На изборите ще се види кои колко процента вземат, но вие мислите да се коалирате с адвокатите на мафията от ибгни и някакво старо, добре известно задкулисие.А и от къде ще намерите поне още 10 000 некорумпирани държавни,че и общински служители?Вашият "проект" е проект на радевчето,а него,всичко което не е свързано с избора му за втори мандат,е на втори план и малко го интересува.Вие сте дъвката от която в устата ни ще горчи дълго време.
846
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Петков поне има бакалавърска диплома от университет във Ванкувър(магистърска няма), а Слави само ни излъга , че се е дипломирал в НМА
845
3
 
10
 
! Отговори
Дани преди 3 седмици
Някак си ме смущават хора, които се самоопределят за почтени, но подминават надменно и слека ръка полу-истината (меко казано) за канадския си паспорт. Питам аз, това къде се намира в скалата на почтеността? И ако аз НЕ гласувам за тях, каква съм. Определям се като почтен човек.
844
0
 
0
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Може, ама по-трудно.
843
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Може и 100 да вземете бе Кире, но като ви спрат Мариците и останете без шенген и еврото ще трябва пак да хващаш из канадите
842
3
 
9
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 седмици
СТАНА МИ ЖАЛ ЗА ТОЗИ ЧОВЕК БИЛ ХАРЕСВАЛ МНОГО ТЕЗИ НА МАЯ МАНОЛОВА А ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ ВСИЧКИТЕ И "ТЕЗИ"СА НА БСП И ТЯ ГИ КРАДЕ И СЕ ХВАЛИ ЧЕ СА НЕЙНИ - ХОРАТА ГО ЗНАЯТ ТОВА И СИ ГО КАЗВАТ А КОЕ Е ГАРАНЦИЯ ЧЕ УТРЕ НЯМА ВАШИТЕ ТЕЗИ ДА НЕ КАЖЕ ЧЕ СА НЕЙНИ- МНОГО ГРЕШИТЕ Г-Н ПЕТКОВ С МАЯ И ХОРАТА ЗАРАДИ ТОВА И ЗАРАДИ ДБ КОИТО СА СЪЩИТЕ ВЕЧЕ СА РЕШИЛИ ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА ВАС - НАЙ БЛИЗКИ ПО РАЗСЪЖДЕНИЯ С ВАС СА БСП НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ОБЯВЯВАТЕ С КОГО ЕВЕНТОАЛНО МОЖЕ ДА СЕ КОАЛИРАТЕ ОСТАВЕТЕ ТОВА СЛЕД ИЗБОРИТЕ
841
6
 
10
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 седмици
Кремълските ни медии преувеличават с лъжите и манипулациите, ако от тях зависеше и 100% ще дадат за Радевите измамници, само че не разбират, че не всички българи са баламурници, за да им повярват. Долу руските шпиони!
840
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 3 седмици
Мда дори 99% :)
839
7
 
8
 
! Отговори
Обърках се! преди 3 седмици
МУАХАХАХАХАХАХААХАХАХА ..... бих им дал не повече от 3%!!!! ТОЯ ПА И ТОЯ 30%????
838
6
 
12
 
! Отговори
Почтенна преди 3 седмици
Питам Петков как ще се отнесе към подобни на Спецов, които са ощетили бюджета с милиони, а сега са на държавна управленска длъжност?
837
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И Слави така желаеше ,мечтатели)
836
10
 
14
 
! Отговори
Един преди 3 седмици
Кой ще се коалира с тоя *** ? Освен с червената си рода ....
835
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Положението сега е адска гнъс и велика отврат.