БСП: Бъдещият кабинет има шанс за пълен мандат

Няма да отстъпим за ИК и Северна Македония, каза Борислав Гуцанов
25 ное 2021 10:20, Анисия Иванова
95

"Върви се към съставяне на кабинет, защото всяка една от политическите партии, с които водим преговори, разбира ситуацията в страната и прави нужните компромиси. Обнадежден съм от това, което се вижда. Независимо, че сме различни политически формации и всеки има свои виждания, наясно сме какви компромиси трябва да бъдат направени, за да може страната да има редовно правителство", посочи Борислав Гуцанов от БСП в студиото на "България сутрин".

Според него бъдещият кабинет има всички шансове да издържи пълен мандат, тъй като преговорите, които се правят, са с дългосрочен хоризонт.

Още по темата
Социалистът отбеляза, че това, което е видял при преговорите в глава "Транспорт", е, че няма разделителни линии и има много добър диалог.

"Обсъдихме мерките, които трябва да се вземат. Има много слабости при изграждането на автомагистралите, пътищата, при обученията на шофьорите и вземането на шофьорска книжка. Стигна се дотам - във всеки един от областните центрове да има полигони със специални условия, при които да могат начинаещите шофьори да видят как да реагират в различни ситуации", уточни Гуцанов.

По думите му спорове при преговорите несъмнено има, но до този момент не е имало партия, поставяща линия, която да не иска да се преминава.

"Нашият подход е изцяло държавнически. Това го показахме и в предходните два парламента. Има някои неща, които трудно могат да бъдат прескочени. Говорим основно за джендърството. Истанбулската конвенция за нас е нещо, което трудно може да бъде прието. Също и въпросът със Северна Македония - тя трябва да стане пълноправен член на ЕС, но не и за сметка на наши отстъпвания", подчерта социалистът.

Гуцанов каза, че мнението на БСП, че трябва да има ядрени мощности, е категорично.

"Кризата с електричеството сега много ясно показа, че 2013 г., когато правихме референдум, не е било просто така, за да съберем едни подписи за новото строителство на "Белене". Между 5 и 6 пъти е разликата в енергията, която се придобива от атомната централа", заяви събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Опасностите от атомната централа във въглеродни емисии са минимални, почти нулеви, смята социалистът. Той допълни, че БСП ще бъде гарант за държавност, за това страната ни да се развива по един модерен път, както и всяко едно семейство да живее по-нормално и достойно.

Той коментира и изборните резултати.

"Тежка загуба за БСП. Никога не сме изпадали на четвърта позиция след ДПС, затова и председателят на партията пое своята отговорността, като каза, че оставката е акт на тези избори", изтъкна социалистът.

А лошите резултати от вота били следствие и на това, че в БСП имало много хора, които са работили срещу партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
ЧЕРЕПИТЕ СА ТУК преди 2 години
АМА НАЛИ БСП Е СТАТУКВОТО КОЕТО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ,АЗ НЕ ИСКАМ ДР ГЕЧЕВ ДА МЕ НАПРАВИ МИЛИОНЕР- ТОГАВА МИН ЗАПЛАТА БЕШЕ 5500ЛВ В ДЛ 1.8ДЛ- ЕТО ТАКА ПРАВЯТ ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРЕПИ
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Другарят Миков имаше ясно правило-аветлият социализъм се строи със светла бира!
78
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Гладна кокошка просо сънува.Събрали се сте там орел,рак и шука барабар с Харвардите,предлагате диаметрално противоположни неща и очаквате от нищото да стане нещо.Вие,комунистите,така и не оставяте своята идея да построите тук развит социализъм и да раздавате пари на калпак.Само че ние това вече го видяхме във ваше изпълнение през 96-97гг и много добре помним до какво доведе това.
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дрънка държавен глава,по време на масов мор,значи няма нищо нормално и държавническо в такъв човек
76
1
 
3
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
75
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тия май се вземат на сериозно. До 02.02.2022 може и да изкарат
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последно когато БСП бяха на власт издигнаха пеевски за шеф на данс и загробиха България със 7 милиарда евро за КТБ и ръждиви корупционни реактори. Предпоследно като бяха на власт направо фалираха държавата. Очаквайте скоро неочакваното зло!
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП, БСП, БСП. Искаме Румен Гечев за финасов министър. Човек с по голям опит от него как се фалирва България няма.
72
1
 
4
 
! Отговори
Андрейчо преди 2 години
На какво основание се твърди подобна мисъл ?! Сигурно другарите са ползвали услугите на няколко ясновидеца и това е съвкупният резултат от техниуте гадания ?! Ами да ни е чести то чакането на края на тунела и светлина в него ,само дето вече стана ясно,че ту нелът не е един а са доста ... повечко :))) Е,нищо,де, толкова години сме баламосвани, защо да не може още 100-ина да ни баламосват?! Ами така ще е щом се гласува с предва рително настроени машинки -за в бъдеще даже няма да ходим да гласуваме
71
0
 
7
 
! Отговори
ГНУСНИ ЧЕРЕПИ преди 2 години
И СЕГА КОЙ ЧЕРЕП ЩЕ БЪДЕ МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ- РУМЕН ГЕЧЕВ ЛИ- САМО ТОЙ МОЖЕ ДА НИ СРИНЕ ДО ДЪНОТО И ДА НИ РАЗМАЖЕ- 1 ДЛ=3000ЛВ, МИН ЗАПЛАТА 1.8ДЛ, СРЕДНА 3/5ДЛ- 15 ФАЛИРАНИ И ОБРАНИ БАНКИ ОТ ЧЕРЕПИТЕ, ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ПРИСВОЕНИ ОТ ЧЕРЕПИТЕ ЗА 1 ДЛ- И ПОСЛЕ РАЗКОЛАЧЕНИ, РАЗКОСТЕНИ А ЧЕРЕПИТЕ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ, НО НЕ ДЪЛЖАТ "НИТО СТИНКА НА ТАЯ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА" АЗ МРАЗЯ ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕРЕПИ, АЗ ГИ НЕНАВИЖДАМ ТЕ УНИЩОЖИХА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ- ТЕ СА ОПАСНИ ЗА НАШЕТО ОЦЕЛЯВАНЕ
70
1
 
7
 
! Отговори
ИНОВАТИВНИ ЧЕРЕПИ преди 2 години
ЧЕРЕПИТЕ ЩЕ НИ ПРОМЕНЯТ- ПАРДОН ЩЕ НИ СЪСИПЯТ ИНОВАТИВНО.
69
1
 
7
 
! Отговори
ИНОВАТИВЕН ПРОЕКТ преди 2 години
ИНОВАТИВЕН ИНЖЕНЕРЕН ПРОЕКТ БСП В РОЛЯТА МЛАДИ И ЗАСМЕНИ- ОЛИГАРСИТЕ СА ОТНОВО ТУК, ЩЕ СЪСИПЯТ БГ ВИЗИОНЕРСКИ.
68
1
 
6
 
! Отговори
Как Сийка преди 2 години
Ама толкова ли дълго се гласите да крадете,бре ?! Ми ко ши устане за нас с Мара ?!
67
1
 
10
 
! Отговори
До Васко Кръпката преди 2 години
Пиши нова песен! Комунизмът се завръща, комунизмът се завръща, комунизмът се завръща със децата и внуци - ДС.
66
0
 
6
 
! Отговори
ф преди 2 години
"Всичко хе добре при комунистите, докато свършат парите." Поживем, увидем.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нови избори пролетта ахахахаххах, те са за бесене вие па ше ги избирате пролетта. Ако па ше ги избирате, то по-добре да си карат пълния мандат другарете
64
1
 
10
 
! Отговори
недоволен преди 2 години
Абе това последните 4 пъти избори ли бяха?Даже и кебапчета нямаше.Хората от яд разписките от машините гълтаха.
63
1
 
8
 
! Отговори
до 60 преди 2 години
Прав си-от куршум се загива далеч по бързо отколкото от глад.Гладът е мъчителен.То е ясно,че стези управници няма да изпролетеем.Никой досега не е вдигал толкова много и толкова бързо цените.Ковида е нищо пред тези които дойдоха на власт.Те са истинска червена ч у м а.На Радев само косата и наметалото му липсват.
62
11
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ са в паника преди 2 години
Герб ги отнесоха като куцо пиле домат, сега се ослушват като теле в железница, а партията им е като гръмнал бойлер в тръстика, след като биха Толупа като маче у дувар.
61
0
 
0
 
! Отговори
бой преди 2 години
дайки рчо дайко *** УДРИ дай дай дай дай