За БСП било логично Кирил Петков да е премиер

Разговорът за имена за министерски номинации не е започнал
90
За БСП било логично Кирил Петков да е премиер
Снимка: БГНЕС

Според Явор Божанков от БСП логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател.

Той смята, че това трябва да е лидерът на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Още по темата

„Всяка партия има експертиза. Една от силните страни на БСП е именно социалната политика. По-голямата част от нашите предложения са насочени именно натам – актуализация на пенсиите, подкрепа на млади семейства, подкрепа за малкия и средния бизнес в ценовата криза”, каза Божанков пред Нова телевизия.

Той коментира и очаквания старт на консултациите за министерски постове.

„До колкото знам разговор за имена за министерски номинации не е започнал, защото първо финализираме разговорите по политики. Оттам нататък БСП ясно е определила преговорен екип и негов лидер, който ще води разговора за конкретни назначения. Този разговор към момента не е воден”, посочи Божанков.

„Макар и през последните дни да се чуват гласове от БСП да се сменя лидера на тоци преговорен екип, той е ясен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще участва и в следващия кръг на преговори”, допълни той.

„Плюс на публичните преговори е, че всичко се видя. Всичко, което ние сме искали и защитавали, е публично и по него няма спор”, каза още Явор Божанков.


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
5
 
! Отговори
Не е развод преди 1 месец
Историята като фарс - Седим със теб на кръгла маса, в едно квартално кафене (пардон мол), ти - член на партията дясна, а аз на БСП... Гочиво за "разведените" младоженци! Власт ми дай и повече не ме мъчиииии...
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Втората по значимост партия в коалицията декларира, че няма претенции за премиерския пост. Нормално.
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
na lajlivite bg medii ste rejem glavite.
81
3
 
5
 
! Отговори
Електорална единица преди 1 месец
Щом за БСП тове е логично, значи за България има голяма опасност, ако този човек стане министър-председател. Подчертавам, че нямам нищо против г-н Кирил Петков в качеството му на частно лице. Имам много против БСП/БКП заради поразиите, които е причинила още от възникването си та чак до наши дни.
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
fake news.
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Алекс, к.75 За БСП парламентарните избори ще бъдат последни. После К.Нинова ще си основе партия БСП-пенсионери.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Циркаджий вие не сте за демокрация всички до един щом четвъртата партия на изборите БСП ще решава и акъл ще дава, вие не сте за никаква демокрация марш там кадето ви е мястото далеч от демократичния свят и общество.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Забравяте да добавите: и Корнелия Нинова плюс свита да си остане. Сматам, че на следващите избори БСП ще остане под чертата на 4-те %. Инатът на стрина Корни ще нулира 130-годишнатс партия. А К.Н. ще отиде предполагам при ББ, т.е. ГЕРБ.
76
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Герберюги, колкото и да драйфате, вашата свърши. Няма вече крадене, сменяйте господаря, на който да целувате задника.
75
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
БСП ще подкрепи правителство на ПП,че на следващи избори може и да не влезе в парламента.Същото се отнася и за Слави,и ДБ.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За българския народ беше най-логично бсп да бъдат държани далече от властта. С 250 000 гласа няма как да управляваш държавата. Да ама не. киро мошеника и цъклю крадеца в момента поднасят властта на бсп и то на тепсия. чалгарите и психодесните нямат никакво значение- са са само за пълнеж. Боже пази България!
73
0
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Другарю Радев ,Деса прави ли кисело зеле за да си пийвате бульон трезве? Миналата година то варираше от 30 д0 50 ст,а сега е между 1,20 -1,50 лв. Само да питам това да не е някакво СПЕЦИАЛНО зеле внесено от СПЕЦА от Дубай или от Кирцата от Канада че е толкова скъпо ,ти кво ще кажеш А. ИЛИ ТОВА Е ЧАСТ ОТ ПРОМЯНАТА.
72
0
 
10
 
! Отговори
КИРЕ преди 1 месец
КОМУНИЗМА СЕ ЗАВЪРНА---РАЗГОВОРИТЕ СЕ ВОДЯТ ПРЕЗ НОЩА----МИСИРКИТЕ НЕ ПИТАТ КЪДЕ Е ПУБЛИЧНОСТТА,КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА-------РЕШЕНИЯТА ЦК НА БКП СЕ ГЛАСУВАТ ОТ ЗАСПАЛИТЕ ДЕПУТАТИ----ТОЗИ ЦИРКИ С ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДОГОВОРКИ НЕ Е ЛИ СЪЩОТО---НЯМА ДЕБАТИ В ПАРЛАМЕНТА----ИМА ТАЙНИ ДОГОВОРКИ---ДА ЖИВЕЕ БКП
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До За България Когато сгазят някой Ваш роднина по пътищата и виновния влезе в затвора. .............. като бащата на президента ли?
70
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 1 месец
Ей тия от снимката да ми паднат на тезгяха...
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кокорчо и Гечев да държат ключа от касата, Р. ОВЧ на енергетиката . . . Тошко африкански , годжи и ицо хазарта ще се борят за културата, Масларова е социален . . . Ех каква промяна само
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли коя е тая с руското име Лена от ПП ,постоянно я дават по телевизиите
67
0
 
12
 
! Отговори
e преди 1 месец
чакайте бе хора, Петков не беше ли уязвим по линия на фалшивата декларация? Как така ще го подкрепим като всеки момент може да стане подсъдим? Съмнителна работа, не съм съгласен...
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът гласува за личности не за партии, по същество Продължаваме Промяната или както там се казва не означава абсолютно нищо, още повече че е нова формация без никакъв опит в политиката. Това е което провали Трифонов, хората гласуваха за него не за жалката му партия с недомисленото име.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За БСП е логично да има в редиците си или да е в тясно сътрудничество с предатели, родоотстъпници и нарушители на закона!