За БСП било логично Кирил Петков да е премиер

Разговорът за имена за министерски номинации не е започнал
90
За БСП било логично Кирил Петков да е премиер
Снимка: БГНЕС

Според Явор Божанков от БСП логично е най-голямата политическа сила, спечелила изборите, да излъчи министър-председател.

Той смята, че това трябва да е лидерът на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

Още по темата

„Всяка партия има експертиза. Една от силните страни на БСП е именно социалната политика. По-голямата част от нашите предложения са насочени именно натам – актуализация на пенсиите, подкрепа на млади семейства, подкрепа за малкия и средния бизнес в ценовата криза”, каза Божанков пред Нова телевизия.

Той коментира и очаквания старт на консултациите за министерски постове.

„До колкото знам разговор за имена за министерски номинации не е започнал, защото първо финализираме разговорите по политики. Оттам нататък БСП ясно е определила преговорен екип и негов лидер, който ще води разговора за конкретни назначения. Този разговор към момента не е воден”, посочи Божанков.

„Макар и през последните дни да се чуват гласове от БСП да се сменя лидера на тоци преговорен екип, той е ясен и това е Корнелия Нинова. Този екип ще участва и в следващия кръг на преговори”, допълни той.

„Плюс на публичните преговори е, че всичко се видя. Всичко, което ние сме искали и защитавали, е публично и по него няма спор”, каза още Явор Божанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
5
 
! Отговори
Не е развод преди 2 години
Историята като фарс - Седим със теб на кръгла маса, в едно квартално кафене (пардон мол), ти - член на партията дясна, а аз на БСП... Гочиво за "разведените" младоженци! Власт ми дай и повече не ме мъчиииии...
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втората по значимост партия в коалицията декларира, че няма претенции за премиерския пост. Нормално.
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс, к.75 За БСП парламентарните избори ще бъдат последни. После К.Нинова ще си основе партия БСП-пенсионери.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Циркаджий вие не сте за демокрация всички до един щом четвъртата партия на изборите БСП ще решава и акъл ще дава, вие не сте за никаква демокрация марш там кадето ви е мястото далеч от демократичния свят и общество.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравяте да добавите: и Корнелия Нинова плюс свита да си остане. Сматам, че на следващите избори БСП ще остане под чертата на 4-те %. Инатът на стрина Корни ще нулира 130-годишнатс партия. А К.Н. ще отиде предполагам при ББ, т.е. ГЕРБ.
70
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберюги, колкото и да драйфате, вашата свърши. Няма вече крадене, сменяйте господаря, на който да целувате ***.
69
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
БСП ще подкрепи правителство на ПП,че на следващи избори може и да не влезе в парламента.Същото се отнася и за Слави,и ДБ.
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За българския народ беше най-логично бсп да бъдат държани далече от властта. С 250 000 гласа няма как да управляваш държавата. Да ама не. киро мошеника и цъклю крадеца в момента поднасят властта на бсп и то на тепсия. чалгарите и психодесните нямат никакво значение- са са само за пълнеж. Боже пази България!
67
0
 
10
 
! Отговори
КИРЕ преди 2 години
КОМУНИЗМА СЕ ЗАВЪРНА---РАЗГОВОРИТЕ СЕ ВОДЯТ ПРЕЗ НОЩА----МИСИРКИТЕ НЕ ПИТАТ КЪДЕ Е ПУБЛИЧНОСТТА,КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА-------РЕШЕНИЯТА ЦК НА БКП СЕ ГЛАСУВАТ ОТ ЗАСПАЛИТЕ ДЕПУТАТИ----ТОЗИ ЦИРКИ С ПРЕДВАРИТЕЛНИ ДОГОВОРКИ НЕ Е ЛИ СЪЩОТО---НЯМА ДЕБАТИ В ПАРЛАМЕНТА----ИМА ТАЙНИ ДОГОВОРКИ---ДА ЖИВЕЕ БКП
66
0
 
5
 
! Отговори
Д-р Менгеле преди 2 години
Ей тия от снимката да ми паднат на тезгяха...
65
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо и Гечев да държат ключа от касата, Р. ОВЧ на енергетиката . . . Тошко африкански , годжи и ицо хазарта ще се борят за културата, Масларова е социален . . . Ех каква промяна само
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли коя е тая с руското име Лена от ПП ,постоянно я дават по телевизиите
63
0
 
12
 
! Отговори
e преди 2 години
чакайте бе хора, Петков не беше ли уязвим по линия на фалшивата декларация? Как така ще го подкрепим като всеки момент може да стане подсъдим? Съмнителна работа, не съм съгласен...
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът гласува за личности не за партии, по същество Продължаваме Промяната или както там се казва не означава абсолютно нищо, още повече че е нова формация без никакъв опит в политиката. Това е което провали Трифонов, хората гласуваха за него не за жалката му партия с недомисленото име.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За БСП е логично да има в редиците си или да е в тясно сътрудничество с предатели, родоотстъпници и нарушители на закона!
60
1
 
8
 
! Отговори
ПРОКЛАТИЕ ОТ БОГА!!! преди 2 години
До ЧЕРВЕНИ ТЕРОРИСТИСАМО ЕПИДЕМИЯТА ЩЕ ГИ ИЗГОНИ ОТ ВЛАСТ!!!!!!!!!
59
0
 
12
 
! Отговори
ЗАЩОТО Е ВАШЕ МЕКЕРЕ преди 2 години
...И ТОВА НЕ ВОДИ НА ДОБРО ОСВЕН КОМДИКТАТУРА! ВИЕ СИ ГО НАГЛАСИХТЕ И ИЗБРАХТЕ В ЕДИТ ГЛАС ДОЛНИ И МРЪСНИ КОМУНИСТИ! ПАНДЕМИЯТА ЩЕ ВИ УБИЕ!!!!
58
0
 
11
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИ ТЕРОРИСТИ преди 2 години
ЮЛИ 2013Г БГ Е ОСЪДЕНА ОТ СЪДА ПО ПРАВАТА В СТРАСБУРГ ЗА 15 УМРЕЛИ ОТ ГЛАД ДЕЦА ОТ СОЦИАЛЕН ДОМ ДЕЦА В ДЖУРКОВО ПРЕЗ 1997Г ТОГАВА ДРУГАРИТЕ СА ИМ ИЗЧИСЛИЛИ ПО 059СТ ЗА ОТОПЛЕНИЕ И ХРАНА НА ДЕТЕ НА МЕСЕЦ, А ДРУГАРИТЕ С 15 ФАЛИРАНИ И ОГРАБЕНИ БАНКИ ХОРАТА УМИРАХА ОТ ГЛАД И СТУД ПО УЛИЦИТЕ- НЯМА ПО ЖЕСТОКИ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ И ДРУГАРИТЕ ИМ- ТОГАВА МИНИСТЪР НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ РУМЕН ГЕЧЕВ- ОБИЧАМ ГИ АМА МНОГО ГИ ОБИЧАМ ЗА ДА НЕ МЕ АРЕСТУВАТ ЗА ЕЗИК НА ОМРАЗАТА.
57
0
 
3
 
! Отговори
али преди 2 години
По логично е от логично, защо изобщо трябва да е под въпрос името на бъдещия прениер (ако въобще се стигне до кабинет)
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте популисти и лозунгаджии и вашето управление никога не е довело държавата до добър край!