"Възраждане" иска американските военни да напуснат България

Не плащали и една стотинка наем за базите, които ползват
Обновена: 26 яну 2022 15:18 | 26 яну 2022 15:05, Камелия Цветанова
395
"Възраждане" иска американските военни да напуснат България
Снимка: БГНЕС

Внесохме проекторешение Народното събрание да възложи на Министерския съвет /МС/ незабавно да предприеме действия по прекратяване на споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28 април 2006 г., с едногодишно предизвестие, както е според договора. Това съобщи председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран от БТА.
 
Той посочи, че с проекторешението се задължава МС до един месец от обнародване на решението да изготви и внесе в Народното събрание доклад за имуществените, трудови, отбранителни и други последици от прекратяване на споразумението, отчет за собствеността в базите, извършените разходи от страна на България и т.н. Костадинов уточни, че става въпрос за Учебен полигон "Ново село", складови съоръжения в Айтос и военновъздушните бази "Безмер" и "Граф Игнатиево".

За тези бази ние не сме получили една стотинка, отбеляза Костадинов. Той посочи, че американците имат база в Куба, за която плащат наем, макар и символичен. Тук и символичен наем няма, коментира Костадинов. По думите му, тези бази не са натовски, а американски.

Той посочи, че следобед има извънредното заседание на парламента за кризата в отношенията между НАТО и Русия, в която Украйна е само един повод, и ще искат да разберат какво въоръжение има в момента там, колко са американските сили като персонал, за какъв период от време, очаква ли се да има още други.

Лидерът на "Възраждане" коментира, че самият министър на отбраната на Украйна вчера е заявил, че не очаква нападение от страна на Русия. Няма да има ескалация, няма да има напрежение, няма да има конфликт, освен дипломатически, който си е между Русия и САЩ, и в този конфликт ние не бива да допускаме да бъдем превръщани в заложници, защото нашето мнение го няма, коментира той.

В конфликта между Украйна и Русия ние не можем да вземем или едната, или другата страна, защото имаме отношения с Русия, които са исторически и много имаме какво да загубим, ако ги влошим, но също така имаме отношения с Украйна, която също ни е братска и близка държава, в която живеят няколко стотин хиляди българи, коментира Костадинов. Според официалната статистика четвърт милион, на практика над един милион, допълни той.

НАТО не гарантира националната ни сигурност, НАТО е заплаха за националната ни сигурност, защото, откакто сме станали членове на НАТО, единствено и само сме влошавали собствения си стратегически отбранителен потенциал, смята той. Нито имаме нова техника, нито сме увеличили състава на армията си, напротив - продължихме да я съкращаваме, единствено и само с мотива "нас ще пази НАТО", допълни Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: натоВъзраждане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
1
 
0
 
! Отговори
Знаем ви.. преди 2 години
Както знаем има няколко наети да пишат срещу Възраждане или по-специално Костадинов - Всичко е ясно, това е бъдещият министър председател и е време и вие да го осъзнаете и да спрете за 20лв на ден да висите по сайтовете и да пишете едно и също - Копейкин, хапчета и т.н. Нищо не променяте, нещастници!
287
6
 
6
 
! Отговори
Копейкин преди 2 години
1. Аз съм против ваксините....но моите другари могат да се ваксинират,те имат семейства...2. Аз съм за закона да важи за всички ..но ние , депутатите на Възраждане, няма да се съобразяваме с него,защото не ни харесва...3. Аз съм за субсидии да отпаднат и ще ги върна,но с тези които няма да върна...а те са 100 процента, ще си направя вила....4. Аз съм за чистите идеи на Левски и Раковски,но ако руснаците ми платят,ще забравя тяхното несъгласие даде обвържем с Русия.
286
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Констадине, направи референдум за излизане от терористичната организация нато . За нато ще гласуват малка продажба част в София, Пловдив, може би и в Бургас а останалата част ще са срещу нато. Ще има и предсрочни избори и еие ще сте първи.
285
8
 
7
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Кой го пита тоя какво иска?
284
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да не е на трета игла вече?
283
13
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Копейкин е новата, по-слаба версия на Болен-кримския :))))))))))))))))))))
282
1
 
3
 
! Отговори
115 преди 2 години
Да мине целото село там където си излязъл.
281
3
 
6
 
! Отговори
Абе, русофилистик преди 2 години
Не всичко е пари, трябва и акъл!
280
2
 
2
 
! Отговори
МИНАВАЩ преди 2 години
До 115 -ТЕБЕ СЕГА ТЕ МИНАМАТ АМА ТЕ Е СРАМ ДА СИ ПРИЗНАЕШ !
279
1
 
4
 
! Отговори
115 преди 2 години
До минаващ.Да те минат с задна дата!
278
11
 
10
 
! Отговори
МИНАВАЩ преди 2 години
ПО ДОБРЕ АМЕРИКАНЦИ ОТКОЛКОТО РУСНАЦИ !
277
16
 
11
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Да идват хората с бели престилки да го прибират тоя шeмeт че явно не си пие хапчетата!
276
14
 
19
 
! Отговори
Майдан преди 2 години
Американският ботуш никога няма да бъде добре приет на тези земи. Гнусни окупатори и главни виновници за почти всични милитаризирани конфликти в света. Всички помним издевателствата над суверенни държави и народи като Корея, Виетнам, Ирак, Сърбия, Афганистан и т.н. и то на другия край на света. Помним и скорошния произвол на наглите американски войници на българска територия, заради което убиха и българин
275
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милите "бизнесмени" от Възраждане хубав защитават Путин но пак според интереса. Русия въведе задължителна ваксинация, а тези правят циркове пред парламент.. Поне е вероятно ако изкарат цял мандат в парламента - хората от тази група ще се позамогнат както го направи техният велик лидер преди време.. Винаги кой каквото и да дрънка винаги става дума за пари особено за дамите и господата от възраждане
274
3
 
5
 
! Отговори
115 преди 2 години
Народното събрание е сбор от гладни продажници, с различни имена, и няколко будни, които по случайност са влезли там, и нарушават хегемонията на останалите. В осен премиер, Вносни отбранителни, Вн8сни пср, за които официално казват че не са точни, но ние слушаме какво ни казват, някъде извън пределите на БЪЛГАРИЯ. ЗАЩО СА НИ ТОГАВА И ДЕПУТАТИ, И МИНИСТРИ, ТЕ СА МАФИЯ, МАФИЯ, МАФИЯ!
273
10
 
10
 
! Отговори
Цяла седмица преди 2 години
Тази статия стои цяла седмица тук, но винаги с освежена вчерашна дата! Поръчка от Масква?
272
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните антиваксари по-добре да си мълчат. Никой не ги е питал.
271
12
 
11
 
! Отговори
Джибри преди 2 години
Много скоро имахме избори. Всяка партия имаше програма, включително и Възраждане. Резултатът от изборите е ясен, процентът на Възраждане - също. Защо едни няма и 10% от хората искат да налагат мнението си на останалите 90%? Това не е демокрация!
270
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите все още не са били бити от руснаците! Питайте любимите германци защо не им се воюва повече с Русия! Почитателите на Наполеон могат също да докладват как е било когато царските руски войници са цъфнали в Париж след победата им над Наполеон. Обобщено казано други започват войни, но руснаците ги завършват обикновено! България сама се тика между шамарите след като няма и . . . . чифте пищови, да не говорим за самолети или дронове!
269
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз искам сополиви без маски да не се разхождат в Парламента.