Прокуратурата с молба към МВР за списъка "Петков"

Получени са едва 6 страници по случая
22 фев 2022 13:49, Нели Христова
65
Прокуратурата с молба към МВР за списъка "Петков"
Снимка: БГНЕС

Едва 6 страници е изпратило МВР на прокуратурата във връзка със списъка на премиера Кирил Петков, съобщиха от държавното  обвинение. Оттам напомниха  институции да побързат с информацията.   

Ето и цялото съобщение на прокуратурата

Във връзка с извършвана по реда на чл. 145 от ЗСВ проверка относно предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни публикации в общ обем от 588 страници, свързани с 19 лица, на 10.02.2022 г. Върховната касационна прокуратура (ВКП) изиска от Министерство на вътрешните работи и от други правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, пълна информация за лицата, както и дали и какви действия са предприели спрямо същите съгласно законовите им правомощия.

Към момента във ВКП е постъпил следния обем от информация, както следва: от министъра на вътрешните работи – 6 стр. (шест страници), от Държавна агенция „Национална сигурност“ – 8 стр. (осем страници), както и от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.

Въпреки указания срок от наблюдаващите прокурори за предоставяне на информацията до 17.02.2022 г., такава все още не е постъпила от ГДБОП-МВР и Централно управление на НАП.

В тази връзка са изпратени напомнителни писма за предприемане на съответните действия и изпращане незабавно във ВКП на изисканата информация. Институциите са предупредени за отговорността им по чл. 405, ал.1 от ЗСВ при неизпълнение на разпореждане на прокурор, дадено по съответния ред.

След анализ на постъпилите до момента материали се установява, че по отношение на част от лицата, посочени от министър-председателя, липсва каквато и да е информация. Съгласно Конституцията и законите на страната разкриването на престъпления е правомощие на изпълнителната власт, в частност на МВР, които при установяване на данни за извършени престъпления следва незабавно да уведомят прокуратурата. Липсата на информация от органите на МВР сочи, че същите не са предприели необходимите по закон действия по разкриване на евентуално извършени престъпления от лицата, посочени от г-н Кирил Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
4
 
! Отговори
Ч преди 2 години
Според Конституцията на Р. България разкриването на престъпленията е възложено на изпълнителната власт в лицето на МВР и ДАНС.
42
0
 
5
 
! Отговори
Каскетко Каскетков преди 2 години
Ха-ха-ха...с техните камъни по техните глави...ЧЕГЪРТ...чегърт!!!
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биволите разследват много по-ефективно, без да ни струват нищо. Даже не им трябва мултитемпературен охладител :)
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Липсва ви новината, че дори спец.съдът връща негодните обвинения на прикриватурата :)
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До шимпанзе от ПП 54 А турският доклад, като беше официален и пълен с конкретни доказателства, не им остана време да го прочетат :):):)
38
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскетите все чакат някой друг да им свърши работата :)
37
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 41 50 Отново виждаме върха на гербавите възможности :)
36
4
 
2
 
! Отговори
ДО 47 преди 2 години
Тук съм си добре ... кеф ми е да гледам как мафията се разпада :)
35
3
 
2
 
! Отговори
КАСАПИН ! преди 2 години
588 страници ... в кескатурата никога не са чели толкова.... за това ли молят за помощ от МВР ? :D
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 г. минаха и съдебната системе не ги е забелязала тия хора , вероятно ,но по възрастните отлично знаят кои са
33
2
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
До АнонименТи си душевно болен , чадо ! Амин ! Емигрирай с мир !
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАСКЕТА НЯМА КАК ДА СМЕНИТЕ ЗАЩОТО Е ПЕРФЕКТЕН В ЗАЩИТАТА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО А ЧЕРЕПИТЕ ИСКАТ ДА ПРЕВЪРНАТ ИНСТИТУЦИЯТА В "ФИГУРАНТ КАТО ПРЕЗИДЕНТА" ПОМНИШ ЛИ КАКВИ МЕРАЦИ ЗАЯВИ БОЖКОВ НА ШЕФА НА ФРОГ НЮЗ- ИМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА СЕ СЪМНЯВА КОЙ ПОРЪЧА И ПЛАТИ ПРОТЕСТИТЕ НА ЛЯТО 2020Г А НЯКОЙ ДА СЕ СЪМНЯВА КЪФ ЧУВЕК Е КРЕМЪЛ ЧЕРЕПОВ ГАДЕФ- АМИ НЯМА- ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ УПРАВЛЯВАТ МАРИОНЕТКИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ И ЧЕРЕПИТЕ ДЕМЕК ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ Е ПАК ТУК И Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА НИ ИЗПЪРЖИ
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Смук 40 Възможностите на гербавите трролове :)
30
3
 
10
 
! Отговори
Смук преди 2 години
Киро простото е новото ПппКккПпп - Проста Канадска Петка с главно У!
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
97% ПРОЦЕНТА ОТ ВНЕСЕНИТЕ ОБВИНИТЕЛНИ АКТОВЕ НА БГ ПРОКУРАТУРА СА ЗАВЪРШИЛИ С ОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ- НАМЕРИ ОТЧЕТА С ГУГЪЛ....
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Надблюдател 36 Гербав трроле, каскетът ви не е сменен, а точно той е проблемът. :)
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскета да каже,колко проверки и досъдебни производства е образувала прокуратурата срещу лицата обявени в списъка по данни съдържащи се в публичните средства за масова комуникация? Всички помним как се сезира от вестниците за всичко даже и най дребното което засяга лица извън ГЕРБАВИТЕ и ДПС, как се сезира за Рашков, Василев, Петков, Узунов и образува производства. Та колко е образувала срещу Маджо, Еврото,Пеевски, Борисов, Доган и т.н, и разпореди на МВР да ги разследва каквито са правомощията
26
0
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
Пълен батак......
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали сикаджията от Банкя ръководеше държавата 12 години, кой смееш в МВР и ДАНС да разследва, Маджо, Пеевски, Борисов и цялата шайка, нали те назначавха и Цацаров и Гешев? Отговора е никой, който посмее беше уволняван, преместван и оплюван. Да говорим ли за Брендо,които три държави осъдиха, Италия го осъди на 20 години затвор, а България го пусна! Мафията при Бойко си имаше държава и тя командваше,какви данни? Гешев които е назначен от мафията знае че няма нищо, защото и той лично ги е прикрива
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички доказателства през годините са скрити, то е ясно. Вече, са ангели небесни, честни бизнесмени. Нищо, че всички ги знаем през годините.