Атанас Пеканов: Планът се забави, но това не е притеснително

Планът търси дългосрочни инвестиции
6 апр 2022 09:53, Росен Стойчев
29
Атанас Пеканов: Планът се забави, но това не е притеснително
Снимка: БГНЕС

Поздравявaм правителството с това, че приключи преговорите по Плана за устойчивост и започва неговото реализиране. Това обяви бившият вицепремиер Атанас Пеканов пред БТВ.

Той обясни, че планът търси дългосрочни инвестиции в държавата. За това и няма притеснения, че се е забавил.

"Урсула фон дер Лайен посещава всички държави членки, когато технически планът е завършен. Търсят се дългосрочни инвестиции. Голяма част от тях изискват законодателни промени. Очаквам те да бъдат приети през следващите седмици", заяви Пеканов.

Той добави, че има сериозни аргументи срещу проекта за завод за батерии, който е заложен от правителството на Кирил Петков в Плана за възстановяване и устойчивост.

"Ние сме сметнали, че имаме ограничен ресурс и тази идея не е най-приоритетна. Чувах скептицизъм от много експерти за тази идея. Не съм специалист в тази област, но съм се осланял на експертите. Не знам дали трябва да се влагат толкова много средства в това“, коментира Пеканов.

Още по темата

Бившият вицепремиер специално отбеляза, че идеята за завода е дошла от Министерството на финансите, ръководено от Асен Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кво да му е притеснителното, я и без плана сме живи. Направо за догодина да го оставят. Не стига че не си свършиха работата, ами се захвалили и зауспокоявали, като че ли хората са слепи и глухи и не ги виждат каква стока са.
18
0
 
3
 
! Отговори
е преди 2 години
Батериите имат живот 5 години , а цената им е вероятно 90% от инвестицията!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
единственият такъв завод в калифорния от началото на годината гори два пъти палят се батериите , и е на 1 /3 от заложената мощност на тези остапбандеровци
16
1
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Раним Урсула с 2 милиарда членски внос, а Урсула ше ни рани със салам народен :)))
15
0
 
10
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Тези юнаци не разбрират ли ,че електрическата енергия не е кисело зеле да го съхраняваш в бидони/батерии/. Това е основен недостатък на електричеството,че неможе да се складира и да се ползва когато ти е кеф.С тези батерии е само заблуда,че е намерено трайно решение на предпазването от дефицит на електрическа енергия.Пълна глупосте да се инвестира в дейност с никакъв ефект,дори пари на вятъра е направо.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама разбира се, че не е притеснително! За какво ще се притесняваме?!
13
0
 
6
 
! Отговори
SWАN преди 2 години
"Не знам дали трябва да се влагат толкова много средства в това" - Аргумент от незнaние (argumentum ad ignorantiam) ---> И обикновенна маймунa да бяха сложили на неговото място от ДeСе (а не такава с очилa), резултата щеше да е същия :))))))))))))))))))))))))
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите идваха с 1 година по-късно, които можеха да се използват да се стимулира икономиката, бизнеса, хората, но това не е притеснително. Хората, бизнеса, държавата, са свикнали да страдат.
11
1
 
6
 
! Отговори
На съд! преди 2 години
Тъкмо благодарение на това синче на комунисти Планът се забави и още нямаме парите.Съд за Пеканов!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеканов е само изпълнител на червените ментори. Жалко, за зубренето.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планът на родната " Коза Ностра" се забави, но да си вкара своите фирми в него, не забрави. Става дума за много пари, не за смешните къщи за гости и чардаци на ГЕРБ.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв план?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчовците са толкова некадърни и некомпетентни, че ги връщаха няколко пъти на поправителен. Нито плана им план, нито бюджетът им бюджет. Но най - добре умеят да уволняват и назначават жени и любовници, кумове и кумици, шуреи, братовчеди, авери, и т.н. Виж в това са ненадминати!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да ви кажа, че Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. още не е приключила. Смятайте след колко години ще започнем да получаваме първите преводи по този план за възстановяване.
5
1
 
9
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Планът се забави, защото ти Пеканов си некомпетентен....нали ти го преправя 9 месеца и три пъти го връщаха, докторе от Виенския университет.
4
1
 
5
 
! Отговори
Сър Уилямс преди 2 години
Спомням си много добре преди няколко месеца в Панорама колко беше наперено това ле _ кенце, как щял той собственоръчно едва ли не да "поправи" планът правен от лошите гербаджии ... какъв сме-шник, какъв позор, всеки с капка достойнство би си подал оставката, но достойнство от тези управляващи не чакайте ...
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев започва да избутва напред поредния кремълски "западняк". А провала на Радевите правителства с Плана само показва как руските слуги се опитват нарочно да саботират Българското развитие. Да напомним, че всички страни около нас усвояват милиарди по програмата ,за да ускоряват икономиката си, само на радевите слуги не им било спешно. Явно всички останали са тъъъпи, та натискаха колкото се може по-бързо да работят с парите, само руските кукли са големи "стратези" и могат да чакат.
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се някъде бе тиняк. Планът на българите е да ви изхвърлим на бyнищeтo.
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеканов се застрахова, задето е включила неизгодни проекти в плана за възстановяване, като тази за производство на батерии, за огромни пари. В този план са набутани нерентабилни проекти, които са на близки до властта. Това им е промяната.